La coalició rebutja el pagament de peatges tous o eurovinyetes per l’ús de l’autopista per vies diferents i reclama “la seua gratuïtat real” davant del “gratis no hi ha res d’Ábalos

València, 12 d’agost de 2019

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha mostrat el seu desgrat per les afirmacions realitzades en les últimes hores per alts càrrecs del Govern sobre el futur de les autopistes de peatge i el pagament de futurs peatges pel seu ús. “Les afirmacions de l’actual secretari general d’Infraestructures en funcions del Ministeri de Foment, Julián López, no presenten cap dubte: s’alçaran les barreres però el govern espanyol està estudiant com seguir cobrant peatges als seus usuaris, quan hauria de recordar la injustícia que això suposa per als que anem camí d’haver estat pagant peatges durant gairebé mig segle“, ha assenyalat el senador territorial valencià.

El representant valencianista assenyala que “per ser lleials i transparents el PSOE no pot a hores d’ara disfressar la realitat i transmetre que es van a acabar els peatges per circular quan està estudiant recaptar per altres vies i manté viva una subcomissió que estudia com finançarà el manteniment d’aquestes carreteres quan revertisquen en l’administració de nou, quelcom que no ha fet en la resta de carreteres, de manera que apel·lem a deixar de ser diferents, acabar de ser els pagans de l’Estat i un tracte que ens compense de 50 anys de peatges, afeccions sobre el nostre territori i la manca de competitivitat per a les nostres empreses que han suposat els peatges“, ha afegit. “Tot això passa, sens dubte, pel final real dels peatges i que es desterren les eurovinyetes o el pagament per ús i que el manteniment de les actuals autopistes es faça com es fan les altres de l’Estat“, assenyala.

Des de Compromís lamenten el discurs “fal·laç” que s’ha instal·lat entre els socialistes de dir que els peatges s’acaben, quan s’oculta la cara B que és el seu manteniment i que se seguirà cobrant als usuaris “de manera que la pena no acabarà amb el raïm de cap d’any molt probablement“. El senador ha recordat afirmacions de càrrecs socialistes que han fet aigües davant les mocions de Compromís en Congrés i Senat que demanaven la gratuïtat del vial a finals d’any, deixant la decisió condicionada a altres fòrums com la subcomissió per a la sostenibilitat i finançament de la xarxa viària espanyola, o com el ministre José Luís Ábalos ha mentit de forma compulsiva en privar de bonificacions en els peatges als valencians quan sí els ha tolerat a Catalunya, cosa especialment feridor per al nostre poble, la petició unànime de plataformes cíviques i empresaris. “Ara ja parlen de peatges tous, d’estudis de demanda per fer noves connexions amb aquest vial i abonen sense dir ni piu els pagaments de les radials com van fer amb el projecte Castor. La frase d’Ábalos de que gratuït no hi ha res, va prenent sentit“, conclou Mulet.

Compromís lamenta que el PSOE siga sosteniendo el pago de futuros peajes en la AP-7 y le insta a aclararlo cuanto antes

La coalición rechaza el pago de peajes blandos o euroviñetas por el uso de la autopista por vías distintas y reclama “su gratuidad real” frente al “gratis no hay nada de Ábalos

València, 12 de agosto de 2019

El portavoz de Compromísen el Senado, Carles Mulet, ha mostrado su desagrado por las afirmaciones realizadas en las últimas horas por altos cargos del Gobierno sobre el futuro de las autopistas de peaje y el pago de futuros peajes por su uso. “Las afirmaciones del actual secretario general de Infraestructuras en funciones del Ministerio de Fomento, Julián López, no dejan lugar a dudas: se van a levantar las barreras pero el gobierno español está estudiando cómo seguir cobrando peajes a sus usuarios, cuando debería recordar la injusticia que ello supone para quienes vamos camino de haber estado pagando peajes durante casi medio siglo”, ha señalado el senador territorial valenciano.

El representante valencianista señala que “para ser leales y transparentes el PSOE no puede a estas alturas disfrazar la realidad y transmitir que se van a acabar los peajes por circular cuando está estudiando recaudar por otras vías y mantiene viva una subcomisión que estudia cómo financiará el mantenimiento de estas carreteras cuando reviertan en la administración de nuevo, algo que no ha hecho en el resto de carreteras, por lo que apelamos a dejar de ser distintos, acabar de ser los paganos del Estado y un trato que nos compense de 50 años de peajes, afecciones sobre nuestro territorio y la falta de competitividad para nuestras empresas que han supuesto los peajes”, ha agregado. “Todo esto pasa, sin duda, por el final real de los peajes y que se destierren las euroviñetas o el pago por uso y que el mantenimiento de las actuales autopistas se haga como se hacen las otras del Estado”, señala.

Desde Compromís lamentan el discurso “falaz” que se ha instalado entre los socialistas de decir que los peajes se acaban, cuando se oculta la cara B que es su mantenimiento y que se seguirá cobrando a los usuarios “por lo que la pena no acabará con las uvas de fin de año muy probablemente”. El senador ha recordado afirmaciones de cargos socialistas que han hecho aguasante las mociones de Compromís en Congreso y Senado que pedían la gratuidad del vial a finales de año, dejando la decisión condicionada a otros foros como la subcomisión para la sostenibilidad y financiación de la red viaria española, o cómo el ministro José Luís Ábalos ha mentido de forma compulsiva al privar de bonificaciones en los peajes a los valencianos cuando sí los ha tolerado en Cataluña, algo especialmente hiriente para nuestro pueblo, la petición unánime de plataformas cívicas y empresarios. “Ahora ya hablan de peajes blandos, de estudios de demanda para realizar nuevas conexiones con este vial y abonan sin rechistar los pagos de las radiales como hicieron con el proyecto Castor. La frase de Ábalos de que gratis no hay nada, va tomando sentido”, concluye Mulet.