Compromís recorda davant la crisi que está afectant les firmes citrícoles valencianes que la coalició va ser la única en vetar i rebutjar el tractat amb Sudàfrica

Les candidates al Congrés, Senat i Corts Valencianes recullen les inquietuds de Benihort i donen compte de les iniciatives

Benicarló, 17 d’abril de 2019

Una delegació de Compromís, formada per les candidates a les Corts Valencianes, Belén Bachero i al Congrés, Susa Pérez i l’actual senador per Castelló i membre de la Diputació Permanent del Senat, Jordi Navarrete, han recollit este matí les inquietuds i impressions de directius de la cooperativa Benihort. La cooperativa benicarlanda ha estat informada de les iniciatives realitzades a les institucions on Compromís té representació, com son la Unió Europea, Corts Generals i Valencianes, així com les diputacions.

En un moment de crisi i on les firmes citrícoles valencianes estan presentant suspensions de pagaments, el que està afectant les liquidacions dels seus associats, Navarrete ha recordat com “vam ser els únics que van vetar l’Acord amb Sudàfrica i vam advertir de les conseqüències i vam plantejar mesures com la petició de la clàusula de salvaguarda, demanar la compareixença del ministre i aprovar mocions al Senat de foment del consum de la taronja

Per la seua part Belén Bachero ha denunciat “la incomprensible competència deslleial que l’administració estatal i europea estan permetent amb la citricultura i altres productes i com des de Compromís hem estat sempre sostenint la mateixa postura, no com els altres” i ha recordat la paradoxa de que “una senadora de Ciutadans que va votar a favor de l’Acord amb Sudàfrica tinga el rostre d’anar hui a Nules a signar el manifest per la Dignitat del Llaurador”.

Susa Pérez, numero 2 a la llista del Congrés ha ressaltat el paper del sector primari, que produeix aliments i dóna treball a àmplies capes de la societat benicarlanda i sectors relacionats “el que s’ha de dignificar a nivell local i estatal, com s’està fent a Congrés, Senat i Corts i hem de seguir treballant per frenar l’envelliment del sector i donant suport als joves que es volen introduir en la producció agrària i en este sentit Benihort és un bon exemple de saber fer be les coses i de dinamisme”.

Els representants de la coalició han traslladat al gerent de Benihort, Guillermo Edoi al seu president, Vicent París, un resum de les iniciatives plantejades en la legislatura que ara acaba i que recullen reclamacions de la pròpia cooperativa i del Consell Regulador de la DO de la Carxofa de Benicarló. Entre estes els preus de les entitats d’acreditació, de la llum agrícola,  problemes com el de laxylella fastidiosa, la taca negra dels cítrics, l’establiment del port de Castelló com a port d’entrada d’importacions de cítrics, el funcionament de l’Agència d’Informació i Control Alimentaris (AICA), la seguretat al camp, els problemes fitosanitaris de les importacions de tercers països o els letals efectes del tractat amb Sudàfrica aprovat per PP, PSOE, Cs i Podem entre d’altres.

Los representantes de Compromís recuerdan, ante la crisis que está afectando las firmas citrícolas valencianas, que la coalición fue la única en vetar y rechazar el tratado con Sudáfrica

Las candidatas al Congreso, Senado y Corts Valencianes recogen las inquietudes de Benihort y dan cuenta de las iniciativas

Benicarló, 17 de abril de 2019

Una delegación de Compromís, formada por las candidatas a las Cortes Valencianas, Belén Bachero y el Congreso, Susa Pérez y el actual senador por Castelló y miembro de la Diputación Permanente del Senado, Jordi Navarrete, han recogido esta mañana las inquietudes y opiniones directivos de la cooperativa Benihort. La cooperativa benicarlanda ha sido informada de las iniciativas realizadas en las instituciones donde Compromís tiene representación, como son la Unión Europea, Cortes Generales y Valencianas, así como las diputaciones.

En un momento de crisis y donde las firmas citrícolas valencianas están presentando suspensiones de pagos, lo que está afectando a las liquidaciones de sus asociados, Navarrete ha recordado como “fuimos los únicos que vetamos el Acuerdo con Sudáfrica y advertimos de las consecuencias y planteamos medidas como la petición de la cláusula de salvaguarda, pedir la comparecencia del ministro y aprobar mociones en el Senado de fomento del consumo de la naranja“.

Por su parte Belén Bachero ha denunciado “la incomprensible competencia desleal que la administración estatal y europea están permitiendo con la citricultura y otros productos y como desde Compromís hemos estado siempre sosteniendo la misma postura, no como los otros” y recordó la paradoja de que “una senadora de Ciudadanos que votó a favor del Acuerdo con Sudáfrica tenga el rostro de ir hoy en Nules a firmar el manifiesto por la Dignitat del Llaurador“.

Susa Pérez, numero 2 en la lista del Congreso ha resaltado el papel del sector primario, que produce alimentos y da trabajo a amplias capas de la sociedad benicarlanda y sectores relacionados “lo que hay que dignificar a nivel local y estatal, como se está haciendo en el Congreso, Senado y Cortes y tenemos que seguir trabajando para frenar el envejecimiento del sector y apoyando a los jóvenes que se quieren introducir en la producción agraria y en este sentido Benihort es un buen ejemplo de saber hacer bien las cosas y de dinamismo“.

 

Los representantes de la coalición han trasladado al gerente de Benihort, Guillermo Edoy a su presidente, Vicent París, un resumen de las iniciativas planteadas en la legislatura que ahora termina y que recogen reclamaciones de la propia cooperativa y del Consejo Regulador de la DO de la Alcachofa de Benicarló. Entre ellas los precios de las entidades de acreditación, de la luz agrícola, problemas como el de la Xylella fastidiosa, la mancha negra de los cítricos, el establecimiento del puerto de Castelló como puerto de entrada de importaciones de cítricos, el funcionamiento de la Agencia de Información y Control Alimentarios (AICA), la seguridad en el campo, los problemas fitosanitarios de las importaciones de terceros países o los letales efectos del tratado con Sudáfrica aprobado por PP, PSOE, Cs y Podemos entre otros.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *