Compromís secunda les protestes dels indignats amb el mal servei i les poques inversions en el tren convencional

La formació ha reclamat en dues ocasions la compareixença del seu president i manifesta el seu total suport a les demandes de ‘Indignats amb Renfe’

Madrid, 25 de febrer de 2019
El portaveu de Compromís a la Cambra Alta, Carles Mulet, ha manifestat hui “el suport total de la coalició” a les mobilitzacions que diferents col·lectius han organitzat per al proper mes de març pel mal servei ferroviari existent al País Valencià.

Les reivindicacions de la formació valencianista a Madrid s’han repetit des del principi de la legislatura, amb la compareixença del president de Renfe, Isaías Táboas, pels problemes de puntualitat i cancel·lacions en els trens de Rodalies i de Mitja Distància, tal com han denunciat de forma reiterada alcaldes, plataformes i usuaris de les línies C3 (València- Aldaia / Bunyol / Utiel) i prolongació del C6 fins al Maestrat, així com amb l’episodi de deixar a gent durant hores sense menjar a Ulldecona en les últimes inundacions l’any passat.

Compromís ha reclamat al Govern la informació estadística que puga existir dels retards i trens desprogramats en les línies C3 i C6 en els últims anys en què ha quedat constatat com el servei és “molt millorable i amb xifres de cancel·lacions i retards abusives i en augment”, ha afegit. 547 trens van ser cancel·lats el 2017 i 2018 en la línia València-Utiel i la puntualitat als 3 minuts segueix una tendència a la baixa fins al 87,57% dels trens i ha passat del 95,43 de 2017 al 93,30% de 2018 a les circulacions programades. Entre 1.500 i 2.000 trens circulen a l’any de forma impuntual en territori valencià.

La coalició ha interpel·lat en nombroses ocasions als dos últims ministres reclamant trens de rodalies amb el Maestrat i Tortosa, la prolongació del Tren de la Costa, la millora amb Alacant, Gandia, Xirivella o de Sagunt a Caudiel (C-5) així com les inversions promeses o el traspàs de la xarxa de Rodalies després d’una adequada modernització de la xarxa i adaptació d’estacions i trens.

“Totes elles són queixes que assumeixen col·lectius com ‘Indignats amb Renfe’ i que compartim, ja que les vivim en primera persona i constatem els mals horaris, preus abusius i inconvenients de tota mena per a estudiants, les seues famílies, treballadors o pacients d’hospital que s’estan generant com a conseqüència de la priorització dels últims governs a la xarxa d’alta velocitat i descuidant la que utilitzen la majoria de persones”, ha indicat Mulet.

Els problemes es reiteren més enllà del territori valencià, fins i tot a Catalunya, de manera que encadena problemes per tota la xarxa i en els dos sentits. La previsió de noves obres i actuacions al Corredor i al tram Castelló-Tarragona fa témer a la coalició la multiplicació de problemes i inconvenients “pel que demanem mesures per generar menys problemes als usuaris, com a obres a la nit, la màxima informació i la possibilitat d’activar una passarel·la per formular en línia les reclamacions i queixes, ja que la gent per no perdre més temps deixa aquestes coses sense fer, indignada i farta amb el servei que es presta”, ha agregat.

D’altra banda la coalició reclama un reajustament en els horaris dels trens regionals i de rodalies per afavorir el seu ús pels estudiants universitaris i que hi haja un tren més enllà de les 20 hores i a preus més ajustats, “ja que arriben a pagar entre 8 i 14 euros per uns trens rodalies que presten serveis de mitja distància, amb les incomoditats que això suposa”.

PROTESTAS SERVICIO TREN
Compromís secunda las protestas de los indignados con el mal servicio y las pocas inversiones en el tren convencional

La formación ha reclamado en dos ocasiones la comparecencia de su presidente y manifiesta su total apoyo a las demandas de ‘Indignats amb Renfe’

Madrid, 25 de febrero de 2019
El portavoz de Compromís en la Cámara Alta, Carles Mulet, ha manifestado hoy “el apoyo total de la coalición” a las movilizaciones que distintos colectivos han organizado para el próximo mes de marzo por el mal servicio ferroviario existente en el País Valenciano.

Las reivindicaciones de la formación valencianista en Madrid se han repetido desde el principio de la legislatura, con la comparecencia del presidente de Renfe, Isaías Táboas, por los problemas de puntualidad y cancelaciones en los trenes de Cercanías y de Media Distancia, tal y como han denunciado de forma reiterada alcaldes, plataformas y usuarios de las líneas C3 (València- Aldaia / Buñol / Utiel) y prolongación de la C6 hasta el Maestrat, así como con el episodio de dejar a gente durante horas sin comida en Ulldecona en las últimas inundaciones del pasado año.

Compromís ha reclamado al Gobierno la información estadística que pueda existir de los retrasos y trenes desprogramados en las líneas C3 y C6 en los últimos años en las que ha quedado constatado como el servicio es “muy mejorable y con cifras de cancelaciones y retrasos abusivas y en aumento”, ha agregado. 547 trenes fueron cancelados en 2017 y 2018 en la línea València-Utiel y la puntualidad a los 3 minutos sigue una tendencia a la baja hasta el 87,57% de los trenes y ha pasado del 95,43 de 2017 al 93,30% de 2018 en las circulaciones programadas. Entre 1.500 y 2.000 trenes circulan al año de forma impuntual en territorio valenciano.

La coalición ha interpelado en numerosas ocasiones a los dos últimos ministros reclamando trenes de cercanías con el Maestrat y Tortosa, la prolongación del Tren de la Costa, la mejora con Alacant, Gandia, Xirivella o de Sagunt a Caudiel (C-5) así como las inversiones prometidas o el traspaso de la red de Cercanías tras una adecuada modernización de la red y adaptación de estaciones y trenes.

“Todas ellas son quejas que asumen colectivos como ‘Indignats amb Renfe’ y que compartimos, ya que las vivimos en primera persona y constatamos los malos horarios, precios abusivos e inconvenientes de todo tipo para estudiantes, sus familias, trabajadores o pacientes de hospital que se están generando como consecuencia de la priorización de los últimos gobiernos en la red de alta velocidad y descuidando la que utilizan la mayoría de personas”, ha indicado Mulet.

Los problemas se reiteran más allá del territorio valenciano, incluso en Cataluña, lo que encadena problemas por toda la red y en ambos sentidos. La previsión de nuevas obras y actuaciones en el Corredor y en el tramo Castelló-Tarragona hace temer a la coalición la multiplicación de problemas e inconvenientes “por lo que pedimos medidas para generar menos problemas a los usuarios, como obras por la noche, la máximo información y la posibilidad de activar una pasarela para formular en línea las reclamaciones y quejas, ya que la gente por no perder más tiempo deja estas cosas sin hacer, indignada y harta con el servicio que se presta”, ha agregado.

Por otro lado la coalición reclama un reajuste en los horarios de los trenes regionales y de cercanías para favorecer su uso por los estudiantes universitarios y que exista un tren más allá de las 20 horas y a precios más ajustados, “pues llegan a pagar entre 8 y 14 euros por unos trenes cercanías que prestan servicios de media distancia, con las incomodidades que ello supone”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *