Compromís felicita el Govern pels nous trens fins al Maestrat però li urgeix a estendre, millorar i ampliar els serveis

Jordi Navarrete: “Cal un esforç per augmentar els trens a partir de les 20 hores, modular el preu i reforçar la seua puntualitat”

Madrid, 11 febrer 2019
El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamat hui al Govern un esforç per millorar el servei de trens fins al Maestrat, recentment implantat i que ha comptat amb fons dels pressupostos generals de l’Estat com Obligació de Servei Públic. “Els usuaris que està tenint el nou servei constaten que era molt necessari per a la mobilitat de les persones, com reclamàvem en solitari al Senat, ja fora amb esmenes als PGE de cada any o bé en la moció que reclamavem la creació d’un nucli de rodalies a Castelló i l’extensió d’unes rodalies reals des de Castelló fins a Tortosa, el que entenem beneficiaria socialment a les dues comarques, hospitals, universitats i a moltes economies familiars, que veurien mitigades les seues despeses mensuals”, ha indicat Navarrete.

Malgrat el positiu balanç dels nous trens cal seguir perseverant. “Tenim una millor situació, però encara uns trens cars, de mitja distància i no de rodalies com la societat reclamava i que a sobre flaquegen pel que fa a fiabilitat i adequació a les necessitats dels usuaris, de manera que allò desitjable seria tindre algun tren que arribara al Maestrat a última hora i que pogueren aprofitar especialment els estudiants sempre a un preu menor que l’actual, ja que segueix sent car”, ha afegit.

Navarrete ha advocat per estudiar la fórmula per convertir uns trens de mitja distància que, de facto, per la seua composició i disseny són de rodalies però molt més cars, ja siga amb un nucli de rodalies a Castelló o amb una rebaixa de preus i que arriben fins a Tortosa i que, les correspondències de Tarragona arriben fins Benicarló-Peníscola com a mínim i contemple la reobertura de les estacions tancades com Santa Magdalena, Alcossebre o la Ribera “ja que els trens siguen un èxit col·lectiu depèn de tots, usuaris, Govern, Adif i Renfe”, ha conclòs.

Compromís felicita al Gobierno por los nuevos trenes hasta el Maestrat pero le urge a extender, mejorar y ampliar los servicios

Jordi Navarrete: “Es necesario un esfuerzo para aumentar los trenes a partir de las 20 horas, modular el precio y reforzar su puntualidad”

Madrid, 11 de febrero de 2019
El senador de Compromís por Castelló, Jordi Navarrete, ha reclamado hoy al Gobierno un esfuerzo en mejorar el servicio de trenes hasta el Maestrat, recientemente implantado y que ha contado con fondos de los Presupuestos Generales del Estado como Obligación de Servicio Público. “Los usuarios que está teniendo el nuevo servicio constatan que era muy necesario para la movilidad de las personas, como reclamábamos en solitario en el Senado, ya fuera con enmiendas a los PGE de cada año o bien en la moción que reclamamos la creación de un núcleo de cercanías en Castelló y la extensión de unas cercanías reales desde Castelló hasta Tortosa, lo que entendemos beneficiaría socialmente a ambas comarcas, hospitales, universidades y a muchas economías familiares, que verían mitigados sus gastos mensuales”, ha indicado Navarrete.

A pesar del positivo balance de los nuevos trenes es necesario seguir perseverando. “Tenemos una mejor situación, pero todavía unos trenes caros, de media distancia y no de cercanías como la sociedad reclamaba y que encima flojean en cuanto a fiabilidad y adecuación a las necesidades de los usuarios, por lo que lo deseable sería tener algún tren que llegara al Maestrat a última hora y que pudieran aprovechar especialmente los estudiantes siempre a un precio menor que el actual, pues sigue siendo caro”, ha añadido.

Navarrete ha abogado por estudiar la fórmula para convertir unos trenes de media distancia que, de facto, por su composición y diseño son de cercanías pero mucho más caros, ya sea con un núcleo de cercanías en Castelló o con una rebaja de precios y que lleguen hasta Tortosa y que, las correspondencias de Tarragona lleguen hasta Benicarló-Peñíscola como mínimo y contemple la reapertura de las estaciones cerradas como Santa Magdalena, Alcossebre o la Ribera “pues que los trenes sean un éxito colectivo depende de todos, usuarios, Gobierno, Adif y Renfe”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Comentaris

  1. Vicent diu:

    Y en Oliva pa cuando

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *