Compromís demana claredat i traslladarà al Senat les peticions de la PAH a la futura Llei de Crèdit Immobiliari

Navarrete coincideix amb la Plataforma que “són una vergonya” les concessions del PSOE amb els bancs, tot i les recents sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre les hipoteques

València, 11 de gener de 2019

El senador de Compromís Jordi Navarrete, ha traslladat hui a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) el suport de la coalició a les seues demandes que busquen dotar de més garanties i legalitat la futura Llei de Crèdit Immobiliari. “Al seu judici i amb ells coincidim, el text de la normativa manté aspectes greus que han de ser corregits, ja que evidencien una total falta d’humanitat davant els desnonaments, se situen del costat dels bancs i incorren de nou en contradiccions amb el que disposa les recents sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea“, ha assenyalat Navarrete.

El senador ha anunciat que la formació vigilarà al Senat l’arribada d’aquesta Llei i que tractarà d’incorporar aspectes que tracten per igual a les parts implicades en aquestes operacions de crèdit “ja que veiem com es situen clarament del costat dels bancs, desequilibrant la balança cap al sistema en aspectes com el venciment anticipat, la retroactivitat desfavorable en cas de quotes impagades que difereix dels països europeus del nostre entorn o en casos de novació o subrogació del crèdit. Tampoc admeten dació en pagament, la responsabilitat limitada al bé i no inclou aspectes de millora en la protecció dels deutors sense alternatives habitacionals i en situació de vulnerabilitat“, entre altres.

Tant PAH com Compromís lamenten que la intenció del Govern siga promoure una llei d’aquestes característiques tan allunyades de les necessitats socials i d’un problema que no ha cessat tot i la suposada recuperació econòmica com és el de l’accés a l’habitatge o de la relaxació dels desnonaments. “Malgrat el cop que han suposat sentències com les europees en aquesta matèria la norma té un tufillo a interessos bancaris, desprotecció dels consumidors i abusos i s’haurà perdut una ocasió per dotar de claredat, pulcritud i justícia davant d’un sector bancari que segueix devent a la societat milers de milions sense que hi haja un sol gest de complicitat de les autoritats o del mateix sistema per digerir i solidaritzar-se amb els que també han patit i estan patint els efectes de la crisi a la qual ens van portar“, ha conclòs Navarrete.

A la reunió han assistit els membres de la PAH, Jesús González i José Luis González.

REUNIÓN CON LA PAH-VALÈNCIA

Compromís pide claridad y trasladará al Senado las peticiones de la PAH a la futura Ley de Crédito Inmobiliario

Navarrete coincide con la Plataforma que “son una vergüenza” las concesiones del PSOE con los bancos, a pesar de las recientes sentencias del Tribunal de Justicia de la Unión Europea sobre las hipotecas

València, 11 de enero de 2019

El senador de Compromís Jordi Navarrete, ha trasladado hoy a la Plataforma de Afectados por la Hipoteca el apoyo de la coalición a sus demandas que buscan dotar de más garantías y legalidad la futura Ley de Crédito Inmobiliario. “A su juicio y con ellos coincidimos, el texto de la normativa mantiene aspectos graves que deben ser corregidos, pues evidencian una total falta de humanidad ante los desahucios, se sitúan del lado de los bancos e incurren de nuevo en contradicciones con lo dispuesto en las recientes sentencias del Tribunal de Justicia de la Unión Europea”, ha señalado Navarrete.

El senador ha anunciado que la formación vigilará en el Senado la llegada de esta Ley y que tratará de incorporar aspectos que traten por igual a las partes implicadas en estas operaciones de crédito “ya que vemos como se sitúan claramente del lado de los bancos, desequilibrando la balanza hacia el sistema en aspectos como el vencimiento anticipado, la retroactividad desfavorable en caso de cuotas impagadas que difiere de los países europeos de nuestro entorno o en casos de novación o subrogación del crédito. Tampoco admiten dación en pago, la responsabilidad limitada al bien y no incluye aspectos de mejora en la protección de los deudores sin alternativas habitacionales y en situación de vulnerabilidad”, entre otras.

Tanto PAH como Compromís lamentan que la intención del Gobierno sea promover una Ley de estas características tan alejadas de las necesidades sociales y de un problema que no ha cesado a pesar de la supuesta recuperación económica como es el del acceso a la vivienda o de la relajación de los desahucios. “A pesar del varapalo que han supuesto sentencias como las europeas en esta materia la norma tiene un tufillo a intereses bancarios, desprotección de los consumidores y abusos y se habrá perdido una ocasión para dotar de claridad, pulcritud y justicia ante un sector bancario que sigue debiendo a la sociedad miles de millones sin que exista un solo gesto de complicidad de las autoridades o del propio sistema por digerir y solidarizarse con quienes también han sufrido y están sufriendo los efectos de la crisis a la que nos llevaron”, ha concluido Navarrete.

A la reunión han asistido los miembros de la PAH, Jesús González y José Luis González.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *