Compromís demana al Govern rebaixes en l’IBI dels béns vinculats a les explotacions citrícoles

La formació proposarà en la negociació dels PGE per 2019 amb el Govern l’exempció de l’Impost de Béns Immobles per als productors afectats per la crisi de preus i exportacions de cítrics perjudicats per l’Acord amb la SADC

Madrid, 22 desembre 2018
Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, han anunciat la presentació d’una moció al Senat per reclamar la reducció de l’IBI en aquells béns vinculats a les explotacions citrícoles afectades per la crisi de preus i exportacions de cítrics com a conseqüència dels efectes l’Acord entre la Unió Europea i diversos països de Sud-àfrica i als que la coalició es va oposar en solitari al Senat.

“La saturació de cítrics d’aquests països”, ha indicat Jordi Navarrete, “han suposat un cop a la rendibilitat d’un sector ja de per si en crisi permanent i que pot suposar el cop de gràcia per a molts agricultors que, com hem vist, estan arrencant els arbres o abandonant definitivament els cultius ja que la rendibilitat està sent nul·la gràcies al beneplàcit de PP, PSOE, Units Podem i Ciutadans a aquests nefastos acords que no protegeixen per a res a l’important sector citrícola espanyol, que ha perdut ja més de 100 milions d’euros”.

El senador ha posat de manifest que el sector “no està com per desaprofitar tal quantitat de diners”i que “són necessàries mesures compensatòries com la reducció de l’IBI per a un sector que està a l’UVI, la reducció dels índexs de rendiment net per el sector citrícola en l’IRPF de l’exercici 2018, l’exigència d’aplicació de la clàusula de salvaguarda pels efectes sobre els productors, la renegociació d’acords, més controls sanitaris i una temporització que evite de manera real la coexistència de cítrics forans amb locals o el control de preus”.

Com a mesures urgents, mentre arriben les altres, els senadors proposaran en una mesura tals rebaixes en l’IBI dels béns vinculats a la citricultura, en aquells municipis productors valencians. “En la negociació dels pressupostos generals de l’Estat demanarem explícitament aquestes mesures i anirem de la mà de les organitzacions agràries i el sector, com sempre hem fet”, ha conclòs.

Compromís pide al Gobierno rebajas en el IBI de los bienes vinculados a las explotaciones citrícolas

La formación propondrá en la negociación de los PGE para 2019 con el Gobierno la exención del Impuesto de Bienes Inmuebles para los productores afectados por la crisis de precios y exportaciones de cítricos perjudicados por el Acuerdo con la SADC

Madrid, 22 de diciembre de 2018
Los senadores de Compromís, Jordi Navarrete y Carles Mulet, han anunciado la presentación de una moción en el Senado para reclamar la reducción del IBI en aquellos bienes vinculados a las explotaciones citrícolas afectadas por la crisis de precios y exportaciones de cítricos como consecuencia de los efectos del Acuerdo entre la Unión Europea y varios países de Sudáfrica y a los que la coalición se opuso en solitario en el Senado.

“La saturación de cítricos de estos países”, ha indicado Jordi Navarrete, “han supuesto un mazazo a la rentabilidad de un sector ya de por sí en crisis permanente y que puede suponer el golpe de gracia para muchos agricultores que, como hemos visto, están arrancando los árboles o abandonando definitivamente los cultivos pues la rentabilidad está siendo nula gracias al beneplácito de PP, PSOE, Unidos Podemos y Ciudadanos a estos nefastos acuerdos que no protegen para nada al importante sector citrícola español, que ha perdido ya más de 100 millones de euros”.

El senador ha puesto de manifiesto que el sector “no está como para desperdiciar tal cantidad de dinero” y que “son necesarias medidas compensatorias como la reducción del IBI para un sector que está en la UVI, la reducción de los índices de rendimiento neto para el sector citrícola en el IRPF del ejercicio 2018, la exigencia de aplicación de la cláusula de salvaguardia por los efectos sobre los productores, la renegociación de acuerdos, mayorescontroles sanitarios y una temporización que evite de forma real la coexistencia de cítricos foráneos con locales o el control de precios”.

Como medidas urgentes, mientras llegan las otras, los senadores propondrán en una medida tales rebajas en el IBI de los bienes vinculados a la citricultura, en aquellos municipios productores valencianos. “En la negociación de los Presupuestos Generales del Estado solicitaremos explícitamente estas medidas e iremos de la mano de las organizaciones agrarias y el sector, como siempre hemos hecho”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *