Carles Mulet: “Molts sentim vergonya dels que són els nostres socis comercials i dels amics del rei o que estiguem negociant amb un estat que podria estar involucrat en la desaparició d’un periodista

Madrid, 22 d’octubre de 2018

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha exigit hui al Govern espanyol que seguisca els passos d’Alemanya i acabe amb la venda d’armament a l’Aràbia Saudita, pels grans dubtes existents sobre el seu paper en el respecte cap als drets humans i en el cas de l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi.

Mulet ha retret que el Govern no s’haja decidit abans a intervenir en un assumpte que ha avergonyit al món sencer, arran de la possible carnisseria perpetrada amb un periodista crític i s’ha preguntat “Qui són els nostres socis amb els quals el monarca no dubta en fer-se fotografies? i Quant costa fa negoci la indústria armamentística del nostre país?“. La coalició coincideix amb la postura expressada per Angela Merkel, Regne Unit i França de suspendre la venda d’armes i demanar aclariments sobre els fets “de manera urgent“.

Segons el senador “Espanya ha de manifestar-se i expressar-se en l’exterior en la línia ideològica de l’actual Govern i de qui el mantenen i donen el seu suport i que lamentablement estan situats a les antípodes d’aquesta classe de presumptes comportaments d’Estat, que ens recorden a èpoques fosques del nostre propi país i a les macabres desaparicions forçoses de dictadures. Molts sentim vergonya de tenir socis comercials en els quals està molt en dubte el seu respecte pels Drets Humans, la intervenció al Iemen i tot el que va envoltar a la desaparició del periodista Khashoggi“.

Mulet ha recordat “la falta de transparència” de l’Aràbia amb la desaparició del periodista, que havia denunciat els abusos del país a la guerra del Iemen amb els bombardejos indiscriminats contra zones residencials i infraestructures civils i altres violacions greus del dret internacional dels drets humans i del dret internacional humanitari.

Compromís reclama el cese en la venta de armas a Arabia Saudí tras las serias dudas sobre el respeto a los DDHH

Carles Mulet: “Muchos sentimos vergüenza de quienes son nuestros socios comerciales y de los amigos del rey o de que estemos negociando con un estado que podría estar involucrado en la desaparición de un periodista

Madrid, 22 de octubre de 2018

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha exigido hoy al Gobierno español que siga los pasos de Alemania y cese en la venta de armamento a Arabia Saudí, por las grandes dudas existentes sobre su papel en el respeto hacia los derechos humanos y en el caso del asesinato del periodista Jamal Khashoggi.

Mulet ha reprochado que el Gobierno no se haya decidido antes a intervenir en un asunto que ha sonrojado al mundo entero, a raíz de la posible carnicería perpetrada con un periodista crítico y se ha preguntado “¿Quiénes son nuestros socios con los que el monarca no duda en hacerse fotografías? y ¿A qué precio hace negocio la industria armamentística de nuestro país?”. La coalición coincide con la postura expresada por Angela Merkel, Reino Unido y Francia de suspender la venta de armas y pedir aclaraciones sobre lo sucedido “de forma urgente”.

Según el senador “España debe manifestarse y expresarse en el exterior en la línea ideológica del actual Gobierno y de quienes lo mantienen y dan su apoyo y que lamentablemente están situados a las antípodas de esta clase de presuntos comportamientos de Estado, que nos recuerdan a épocas oscuras de nuestro propio país y a las macabras desapariciones forzosas de dictaduras. Muchos sentimos vergüenza de tener socios comerciales en los que está muy en duda su respeto por los Derechos Humanos, la intervención en el Yemen y todo lo que rodeó a la desaparición del periodista Khashoggi”.

Mulet ha recordado “la falta de transparencia” de Arabia con la desaparición del periodista, que había denunciado los abusos del país en la guerra de Yemen con los bombardeos indiscriminados contra zonas residenciales e infraestructuras civiles y otras violaciones graves del derecho internacional de los derechos humanos y del derecho internacional humanitario.