Compromís demana la compareixença del president de Renfe després de deixar a centenars d’afectats sense menjar

INCIDÈNCIES GOTA FREDA

Com exemple, el Talgo 00165 va estar parat a Ulldecona des de les 17 hores amb les provisions del bar esgotades. Passades les 23 hores els van retrocedir fins a l’Aldea per portar-los en autobús fins a Benicàssim. Va ser l’Ajuntament qui va fer una crida per portar menjar als afectats, “una situació inacceptable en plena emergència

Castelló, 20 d’octubre de 2018

El senador per Castelló, Jordi Navarrete, ha anunciat hui que demanarà la compareixença del president de Renfe al Senat, després que en plena gota freda prevista amb una setmana d’antelació, hagen deixat a centenars d’afectats per la interrupció en la circulació de trens, sense menjar ni informació durant hores. Navarrete ha indicat que comprèn “perfectament la situació d’ahir en què tot es va col·lapsar a Vinaròs i comarca” però una companyia com Renfe, que gestiona contractes de tants milions per transportar persones “ha de tractar educadament i com mereixen els seus clients, que han pagat bitllets que no són precisament barats per anar d’un lloc a un altre i que mereixen explicacions i un tracte digne“.

Segons Compromís, Renfe estava obligada a fer un seguiment de l’episodi de ‘gota freda’ i preveure aquesta classe d’incidències i donar respostes ràpides als afectats. “Igual que van traslladar amb autobús als passatgers que havien de fer escala en tren AVE fins a València, haurien d’haver fet un recull addicional d’aliments o haver encarregat menjar i beguda pels afectats, com es va mobilitzar amb urgència l’Ajuntament d’Ulldecona. Quelcom inacceptable en plena emergència“, ha afegit el senador castellonenc. La coalició ha exigit “compensacions als afectats i disculpes de l’empresa“.

Els fets

L’acumulació d’aigua en vies i passos subterranis va impedir ahir la circulació de trens al nord de la província, de manera que els diferents combois (Alvia1162, Talgo, mitges distàncies …) es van aturar en estacions de Benicarló, Ulldecona, Benicàssim l’Aldea, Castelló etcètera, sense cap explicació als afectats. L’Ajuntament d’Ulldecona va mobilitzar les seues xarxes socials a la recerca de voluntaris que alimentaren a les 300 persones sense begudes ni menjar des de les cinc de la tarda, quelcom que hauria d’haver fet l’empresa, que va deixar sense informació als afectats, que van retreure el tracte rebut a les xarxes socials i en forma de queixes.

INCIDENCIAS GOTA FRÍA

Compromís pide la comparecencia del Presidente de Renfe tras dejar a cientos de afectados sin comida

Como ejemplo, el Talgo 00165 estuvo parado en Ulldecona desde las 17 horas con las provisiones del bar agotadas. Pasadas las 23 horas los retrocedieron hasta l’Aldea para llevarlos en autobús hasta Benicàssim. Fue el Ayuntamiento quien hizo un llamamiento para llevar comida a los afectados, “una situación inaceptableen plena emergencia

Castelló, 20 de octubre de 2018

El senador por Castelló, Jordi Navarrete, ha anunciado hoy que pedirá la comparecencia del presidente de Renfe en el Senado, después que en plena gota fría prevista con una semana de antelación, haya dejado a cientos de afectados por la interrupción en la circulación de trenes sin comida ni información durante horas. Navarrete ha indicado que comprende “perfectamente la situación de ayeren la que todo se colapsó en Vinaròs y comarca” pero una compañía como Renfe, que gestiona contratos de tantos millones para transportar personas “debe tratar educadamente y como merecen sus clientes, que han pagado billetes que no son precisamente baratos para ir de un sitio a otro y que merecen explicaciones y un trato digno”.

Según Compromís Renfe estaba obligada a hacer un seguimiento del episodio de ‘gota fría’ y prever esta clase de incidencias y dar respuestas rápidas a los afectados. “Al igual que trasladaron en autobús a los pasajeros que debían hacer escala en tren AVE hasta València, deberían haber hecho un acopio adicional de alimentos o haber encargado comida y bebida para los afectados, como se movilizó con urgencia el Ayuntamiento de Ulldecona. Algo inaceptable en plena emergencia”, ha agregado el senador castellonense. La coalición ha exigido “compensaciones a los afectados y disculpas de la empresa”.

Los hechos

La acumulación de agua en vías y pasos subterráneos impidió ayer la circulación de trenes en el norte de la provincia, por lo que los distintos convoyes (Alvia1162, Talgo, medias distancias…) se detuvieron en estaciones de Benicarló, Ulldecona, Benicàssim l’Aldea, Castelló etcétera, sin ninguna explicación hacia los afectados. El Ayuntamiento de Ulldecona movilizó sus redes sociales en busca de voluntarios que alimentaran a las 300 personas sin bebidas ni comida desde las cinco de la tarde, algo que debería haber hecho la empresa, que dejó sin información a los afectados, que reprocharon el trato recibido en las redes sociales y en forma de quejas.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *