El portaveu de Compromís en el Senat ha lamentat l’enèsima eixida de to del portaveu del PSPV-PSOE en les Corts Valencianes, Manolo Mata “ que aquest senyor m’esmente i m’ataque personalment, imagine és qüestió de nerviosisme. Mai he atacat ni estic obsessionat amb Joan Lerma, persona amb la qual em porte estupendament i sap té el meu màxim respecte personal i institucional. Lamente  molt que Mata tinga els nassos irritats, però que li’ls mire un especialista i s’asserene”

Mulet ha lamentat que Mata el qualifique  de “deslleial” “cal tenir una mica més de decència política, nosaltres, i solament, nosaltres, Compromís, hem traslladat al Senat totes les polítiques del Botànic que estan canviant el dia a dia de la gent, hem presentat milers d’iniciatives polítiques, i sempre que existeix la més mínima possibilitat, esmenem qualsevol proposta per a donar-li el color del Botànic. Ser lleial és treballar per a la gent que t’ha votat, i la realitat és tossuda, mentre Lerma ha tramitat 111 iniciatives ( la majoria preguntes escrites), jo porte més de 20.000, la majoria del País Valencià. Açò és ser lleial amb el nostre govern i amb la nostra gent”

La realitat, dista molt de les obsessions del portaveu del PSOE en el parlament autonòmic “ nosaltres presentem mocions, esmenes, interpel·lacions, perquè el Govern de Madrid emule la polítiques del Botànic, i el PSOE sempre sol rebutjar-les o s’absté ( defensa cítrics, garanties gratuïtat AP7, esmenes per al País Valencià 2018, o recentment la moció en defensa del Dret Civil Valencià.. etc) , i totes aquestes les presenta Compromís, el PSOE, amb un únic senador no ha presentat en aquesta legislatura cap moció, pregunta oral ni interpel·lació referent al País Valèncià, i després quan ho fem nosaltres, no ens dóna suport.

Quan aquestes propostes nostres no compten amb el suport del PSOE, simplement ho expliquem, sense nomenar mai a Lerma ni a cap senador en concret; el problema és que la realitat li deixa en evidència, no nosaltres. I el problema és que no existeix en la Cambra alta veu valenciana en les files socialista, i en les votacions ens acaben sempre per donar l’esquena, tot molt lleial i correcte”

Respecte a l’última polèmica pel rebuig del PSOE, sobre el Dret Civil Valencià “reclamar en el Senat mitjançant una esmena en un moció, un reforma constitucional per a blindar aquest dret històric, no interfereix en la petició dels Corts Valencianes, més aviat és complementària, i ha servit la seua presentació, perquè per fi entre en agenda política. El PP era favorable a aquesta petició nostra, però la negativa del PSOE a incorporar aquesta esmena dins de la seua proposta de modificació d’articles de la Constitució, va impedir tirara endavant. És aixó deslleia, o és persar en totes les acciones en els nostre País i en la nostra gent,i també en el nostre Govern?”
Mulet ha recomanat a Mata, per als problemes de nas, “infusions herbals, sopes calentes, o all, tot remeis naturals que ajuden a descongestionar les fosses nasals