El PP rebutja al Senat la proposta de Compromís de desmantellar Castor

El senador Jordi Navarrete va proposar sense èxit abordar, de la mà d’una comissió d’experts, la situació de les plantes

València 12 d’octubre de 2018

El Partit Popular, com ja va fer amb la proposta de diferents grups del Senat que va estar liderada per Compromís de crear una comissió d’investigació sobre el projecte Castor, ha rebutjat de nou prendre mesures per desmantellar aquest projecte energètic fallit. El senador Jordi Navarrete ha defensat aquesta mateixa setmana en una moció dels populars sobre mesures en matèria energètica, que s’escometa el desmantellament de les instal·lacions de la mà d’una comissió d’experts, perquè aquesta operació no comporté ni riscos mediambientals ni nous sismes a la zona.

Aquesta comissió havia d’indicar com procedir i realitzar el procés de reversió al seu estat inicial de la manera més segura i efectiva del magatzem de gas submarí, el segellat dels pous i el desmantellament immediat de totes les instal·lacions tant marítimes, com terrestres“, ha explicat el senador per Castelló de Compromís.

Navarrete ha presentat recentment una moció al Senat en la qual es proposa el desmantellament de la planta i creació d’una auditoria tècnica sobre el projecte Castor de cara a reclamar possibles responsabilitats pel seu mal funcionament en el moment en què l’empresa Escal UGS va ser compensada econòmicament.

La planta no realitzava correctament les operacions per a les quals va ser dissenyada, de manera que al marge d’un més que probable erroni disseny i construcció, es van poder donar greus negligències tant al persistir en els treballs d’injecció del gas com en compensar de forma exprés i sense les auditories suficients a l’empresa que va desenvolupar aquest fracassat projecte energètic“, ha remarcat Navarrete.

En aquest punt el senador castellonenc ha insistit en l’obligació de començar a abordar d’una vegada el necessari desmantellament de la planta, que du ja paralitzada per ordre judicial des de setembre de 2013. “No es pot perpetuar a la mar una cara estructura a la intempèrie que suposa restriccions al trànsit marítim, un impacte visual i que tan sols pot comportar alguna desgràcia“, ha abundat.

El 28 de juny de l’any passat, en solitari, el PP es va negar a investigar al Senat els nyaps que van envoltar la tramitació del projecte Castor. La Comissió d’investigació va estar liderada per Compromís i va comptar amb els suports de PDeCAT, EH-Bildu, Esquerra Republicana de Catalunya i Units Podem-En Comú Podem-En Marea. Ciutadans i PSOE es van sumar a la petició d’investigar les presumptes irregularitats en un assumpte d’interès general. “Com hem vist en les últimes comissions, com la de Justícia, la voluntat majoritària dels vots representats al Senat xoquen sempre amb la majoria que suposen el 30% dels vots que té el PP, que impedeixen investigar les coses. Esperem que, almenys, deixen desmuntar aquests despropòsits“, ha conclòs.

El PP rechaza en el Senado la propuesta de Compromís de desmantelar Castor

El senador Jordi Navarrete propuso sin éxito abordar, de la mano de una comisión de expertos, la situación de las plantas

València, 12 de octubre de 2018

El Partido Popular, como ya hiciera con la propuesta de distintos grupos del Senado que estuvo liderada por Compromís de crear una comisión de investigación sobre el proyecto Castor, ha rechazado de nuevo tomar medidas para desmantelar este proyecto energético fallido. El senador Jordi Navarrete ha defendido esta misma semana en una moción de los populares sobre medidas en materia energética, que se acometiera el desmantelamiento de las instalaciones de la mano de una comisión de expertos, para que esta operación no conllevara ni riesgos medioambientales ni nuevos seísmos en la zona.

Esta comisión debía indicar como proceder y realizar el proceso de reversión a su estado inicial de la manera más segura y efectiva del almacén de gas submarino, el sellado de los pozos y el desmantelamiento inmediato de todas las instalaciones tanto marítimas, como terrestres”, ha explicado el senador por Castelló de Compromís.

Navarrete ha presentado recientmente una moción en el Senado en la que se propone el desmantelamiento de la planta y creación de una auditoría técnica sobre el proyecto Castor de cara a reclamar posibles responsabilidades por su mal funcionamiento en el momento en el que la empresa Escal UGS fue compensada económicamente.

La planta no realizaba correctamente las operaciones para las que fue diseñada, por lo que al margen de un más que probable erróneo diseño y construcción, se pudieron dar graves negligencias tanto al persistir en los trabajos de inyección del gas como al compensar de forma exprés y sin las auditorías suficientes a la empresa que desarrolló este fracasado proyecto energético”, ha remarcado Navarrete.

En este punto el senador castellonense ha insistido en la obligación de comenzar a abordar de una vez el necesario desmantelamiento de la planta, que lleva ya paralizada por orden judicial desde septiembre de 2013. “No se puede perpetuar en el mar una cara estructura a la intemperie que supone restricciones al tráfico marítimo, un impacto visual y que tan solo puede conllevar alguna desgracia”, ha abundado.

El 28 de junio del año pasado, en solitario, el PP se negó a investigar en el Senado las chapuzas que rodearon la tramitación del proyecto Castor. La Comisión de investigación estuvo liderada por Compromís y conto con los apoyos de PDeCAT, EH-Bildu, Esquerra Republicana de Catalunya y Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea. Ciudadanos y PSOE se sumaron a la petición de investigar las presuntas irregularidades en un asunto de interés general. “Como hemos visto en las última comisión de Justicia, la voluntad mayoritaria de los votos representados en el Senado chocan siempre con la mayoría que suponen el 30% de los votos que tiene el PP, que impiden investigar las cosas. Esperemos que, por lo menos, dejen desmontar estos despropósitos”, ha concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *