Carles Mulet retreu al PP que utilitze el Senat per dividir i confrontar per motius lingüístics

En la seua intervenció en el ple ha explicat que els que presenten denúncies per veure vulnerats els seus drets lingüístics són els valencianoparlants

Madrid, 26 setembre 2018

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, al Senat ha criticat aquest matí al Partit Popular, durant la celebració del ple, que utilitze la cambra a la qual té majoria absoluta amb no arriba un 30% del vot, per a dividir i confrontar a la societat per motius lingüístics. Així, Mulet ha destacat que “aquesta cambra hauria de servir per canviar la vida de la gent, però el Partit Popular la fa servir per competir amb Ciutadans per veure qui és més neofalangista“, ratllant també d’indecent la intervenció de la senadora Pradas incitant a l’odi al decir “a per ells” contra aquells grups que opinen diferent.

El portaveu ha afirmat que “els que presenten denúncies per veure vulnerats els seus drets lingüístics són els valencianoparlants“, demanant al Partit Popular que deixen de perseguir i maltractar el valencià.

També ha afirmat, durant el debat de la de la moció presentada pel grup popular sobre la posada en marxa de totes les mesures necessàries per a garantir i defensar la llibertat educativa en tot el territori espanyol, que a les persones que trien aprendre i viure en valencià se’ls posen traves, acusant els populars de “inquisidors“.

Carles Mulet reprocha al PP que utilice el Senado para dividir y confrontar por motivos lingüísticos

En su intervención en el pleno ha explicado que quienes presentan denuncias por ver vulnerados sus derechos lingüísticos son los valencianoparlantes

Madrid, 26 septiembre 2018

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, en el Senado ha afeado esta mañana al Partido Popular, durante la celebración del pleno, que utilice la cámara en la que tiene mayoría absoluta con casi un 30% del voto, para dividir y confrontar a la sociedad por motivos lingüísticos. Así, Mulet ha destacado que “esta cámara debería servir para cambiar la vida de la gente, pero el Partido Popular la utiliza para competir con Ciudadanos para ver quién es más neofalangista”, tachando también de indecente la intervención de la senadora Pradas alentando al odio al incitarlo con el “a por ellos” contra aquellos grupos que opinan distinto.

El portavoz ha afirmado que “quienes presentan denuncias por ver vulnerados sus derechos lingüísticos son los valencianoparlantes”, pidiendo al Partido Popular que dejen de perseguir y maltratar al valenciano.

También ha afirmado, durante el debate de la de la moción presentada por el grupo popular sobre la puesta en marcha de todas las medidas necesarias para garantizar y defender la libertad educativa en todo el territorio español, que a las personas que eligen aprender y vivir en valenciano se les ponen trabas, acusando a los populares de “inquisidores”.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *