Compromís propicia al Senat l’exigència de bonificacions i el fi de les concesions a l’AP-7

En les seues esmenes el PSOE tracta d’evitar un acord que demanava al Govern liberalitzar l’AP-7 des de Tarragona fins a Alacant i la pròrroga de l’explotació privada “sota cap concepte“. El PP demana bonificar els camions en comptes d’un rescat immediat

Madrid, 11 setembre 2018

La moció conseqüència d’interpel·lació de Compromís per a la gratuïtat de l’AP-7 i mesures compensatòries mentre finalitza la pròrroga de l’autopista, ha rebut el suport de la majoria de senadors de la cambra.

La proposta de la coalició, molt clara en la seua exposició, reclamava que acaben les pròrrogues en la concessió que han permès els governs de PP i PSOE cap a aquesta via de pagament i instava el Govern a que es manifestara “de manera taxativa que no va a prorrogar l’explotació privada sota cap concepte“.

A més ha incorporat l’exigència de bonificacions per als seus usuaris i vehicles pesats en els trams conflictius.


Carles Mulet en la seua intervenció ha censurat que el PSOE amb la seua esmena de substitució “haja intentat circumscriure la fi del peatge fins el Campello i evitar que el Govern es pronuncie de forma expressa, quelcom que ens dóna de malpensar, i molt, sobre els seus plans futurs amb empreses privades“.

Així mateix ha celebrat que el PP haja canviat el criteri respecte anteriors mocions de la coalició “i exigisca ara la gratuïtat“, encara que ha lamentat que “les seues esmenes eludisquen el rescat immediat i aposten tan sols per bonificacions que cobrarà l’empresa, una cosa clarament insuficient“.

Per a Mulet “això suposa una renúncia evident respecte la seua postura en altres rescats d’autopistes de l’Estat molt menys conflictives i innecessàries i acaba suposant diners per a la concessionària pagat per tots, quan amb l’obertura de peatges s’evitarien costoses obres de desdoblament, noves afeccions territorials i guanyar temps al 2020, període en què expira la concessió i ha de tornar a ser pública“, ha agregat.

Podem per la seua banda ha realitzat una curiosa proposta en què demana estudiar el futur d’aquest vial “que garantisca la utilització gratuïta de la mateixa per a les persones residents“, una afirmació que ha estat qüestionada pel portaveu de la coalició que ha demanat “que coste el mateix que circular per qualsevol altra via de gran capacitat de les existents a l’Estat, ja que no volem per als altres el que no volem per a nosaltres“. Finalment Podem ha anunciat el seu suport a la moció.

Els senadors Jordi Navarrete Carles Mulet han manifestat la seua satisfacció per l’aprovació del 80 per cent de la moció original i que haja quedat clar que “no volem l’aplicació de cànons, eurovinyetes, peatges tous o en l’ombra, la compensació a concessionàries per el seu manteniment, la redacció de projectes d’accessos a l’actual AP7 des dels municipis del seu traçat i que s’exigisca a la concessionària el lliurament de la mateixa a la fi de 2019 en òptimes condicions de conservació i manteniment“.

La moció s’ha aprovat amb 174 vots a favor, cap en contra i 60 abstencions.

Compromís propicia en el Senado la exigencia de bonificaciones y el fin de las concesiones en la AP-7

En sus enmiendas el PSOE trata de evitar un acuerdo que pedía al Gobierno liberalizar la AP-7 desde Tarragona hasta Alacant y la prórroga de la explotación privada “bajo ningún concepto”. El PP pide bonificar a los camiones en vez de un rescate inmediato

Madrid, 11 de septiembre de 2018

La moción consecuencia de interpelación de Compromís para la gratuidad de la AP-7 y medidas compensatorias mientras finaliza la prórroga de la autopista ha recibido el apoyo de la mayoría de senadores de la cámara.

La propuesta de la coalición, muy clara en su exposición, reclamaba que acaben las prórrogas en la concesión que han permitido los gobiernos de PP y PSOE hacia esta vía de pago e instaba al Gobierno a que se manifestara “de forma taxativa que no va a prorrogar la explotación privada bajo ningún concepto”. Además ha incorporado la exigencia de bonificaciones para sus usuarios y vehículos pesados en los tramos conflictivos.

 

Carles Muleten su intervención censuró que el PSOE con su enmienda de sustitución “haya tratado de circunscribir el fin del peaje hasta El Campello y evitar que el Gobierno se pronunciara de forma expresa, algo que nos da de malpensar y mucho sobre sus planes futuros con empresas privadas”.

Asimismo ha celebrado que el PP haya cambiado el criterio respecto anteriores mociones de la coalición “y exija ahora la gratuidad”, aunque ha lamentado que “sus enmiendas eludan el rescate inmediato y apuesten tan solo por bonificaciones que cobrará la empresa, algo claramente insuficiente”.

Para Mulet “esto supone una renuncia evidente respecto su postura en otros rescates de autopistas del Estado mucho menos conflictivas e innecesarias y acaba suponiendo dinero para la concesionaria pagado por todos, cuando con la apertura de peajes se evitarían costosas obras de desdoblamiento, nuevas afecciones territoriales y ganar tiempo al 2020, período en el que expira la concesión y debe volver a ser pública”, ha agregado.

Podemos por su parte ha realizado una curiosa propuesta en la que pide estudiar el futuro de este vial “que garantice la utilización gratuita de la misma para las personas residentes”, una afirmación que ha sido cuestionada por el portavoz de la coalición que ha pedido “que cueste lo mismo que circular por cualquier otra vía de gran capacidad de las existentes en el Estado, ya que no queremos para los demás lo que no queremos para nosotros”. Finalmente Podemos ha anunciado su apoyo a la moción.

Los senadores Jordi NavarreteCarles Mulethan manifestado su satisfacción por la aprobación del 80 por ciento de la moción original y que haya quedado claro que “no queremos la aplicación de cánones, euroviñetas, peajes blandos o en la sombra, la compensación a concesionarias por su mantenimiento, la redacción de proyectos de accesos a la actual AP7 desde los municipios de su trazado y que se exija a la concesionaria la entrega de la misma a finales de 2019 en óptimas condiciones de conservación y mantenimiento”.

La moción se ha aprobado con 174 votos a favor, ninguno en contra y 60 abstenciones.

Arxivat en: Premsa

Comentaris

  1. Retroenllaç: Compromís creu que després dels viratges d’Ábalos amb l’AP-7 hi ha els interessos ‘de qui sembla que mane a Espanya’ – Compromís Senat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *