La coalició constata com Institucions Penitenciàries no pren mesures davant els centenars d’incidents greus que registra el CP Antoni Asunción de València o la petició del Defensor del Poble de tancament de les instal·lacions per les deficiències. Un informe lliurat a Compromís reflecteix la situació de la presó valenciana, que compta amb un metge per a 2.500 reclusos

Madrid, 12 de juliol de 2018

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha urgit al nou Govern que adopte mesures clares i decidides de cara a millorar la situació de les presons valencianes, especialment la de Picassent i l’obertura de la presó de Set Aigües, la construcció de la qual segueix paralitzada. Segons les xifres que llança un informe sol·licitat per la coalició al Govern, la disminució de la població reclusa que s’ha donat en el conjunt de l’Estat (-10%) no s’està veient traslladada a la presó de Picassent (València), una situació que suposa ploure sobre mullat en un recinte penitenciari amb problemes de seguretat i problemàtic.

Navarrete ha recordat les queixes que els sindicats han presentat sobre el nombre d’interns, la impossibilitat de fer noves obres a Picassent i l’elevat nombre d’interns en trànsit d’altres autonomies i que no surten a les estadístiques oficials, ja que “València ingressa molts presos pels alts índexs de delinqüència com a tercera ciutat de l’Estat i com a base dels moviments amb les Illes Balears i entre Catalunya i Andalusia, que passen per València. Si Institucions Penitenciàries vol concentrar a València interns de la màxima perillositat s’hauria de reconèixer, compensar i, per tant, reforçar la seguretat i el personal sense més demores“, ha indicat.

La coalició ha recordat la petició del Defensor del Poble de tancament del mòdul de primers graus per les deficients instal·lacions de Picassent.

A dia de hui Picassent acull més de 2.000 interns i té dos mòduls tancats per petites obres. Si s’obriren comptaria amb 2.300 presos, el que implica una baixada insignificant.

Segons Navarrete, “Picassent necessitaria ser reconvertida en una presó tipus, automatitzada per als interns més perillosos ja que la situació d’haver de mobilitzar la Guàrdia Civil per moure per dins de la presó a un intern és inaudita a Espanya i la seua estructura interna no és per a res recomanable ni minimitza els conflictes, sinó que els genera i complica la intervenció quan és necessària“.

La coalició va denunciar recentment la situació sanitària de les presons de l’Estat i en especial de les valencianes. Picassent compta amb un metge per a 2.500 interns, amb una presó amb una estructura en tres edificis separats. “Per això demanem a aquest nou Govern que siga més sensible i la dinàmica temerària dels últims anys s’acabe“, quelcom que, segons el parer del senador valencianista, “passa per reformes a Picassent per acabar amb les deficiències, una baixada en el nombre d’interns perillosos i l’obertura de Set Aigües, que es troba en l’actualitat paralitzada tot i haver executat el 16,2% del total de la inversió, pressupostada en 89,1 milions d’euros“.

reclusos anexe reclusos r

Compromís pide al Gobierno reducir el número de presos peligrosos en Picassent y mejorar la seguridad

La coalición constata como Instituciones Penitenciarias no toma medidas ante los cientos de incidentes graves que registra el CP Antoni Asunción de València o la petición del Defensor del Pueblo de cierre de las instalaciones por las deficiencias. Un informe entregado a Compromís refleja la situación de la prisión valenciana, que cuenta con un médico para 2.500 reclusos

Madrid, 12 de julio de 2018

El senador por Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha urgido al nuevo Gobierno que adopte medidas claras y decididas de cara a mejorar la situación de las cárceles valencianas, en especial la de Picassent y la apertura de la cárcel cuya construcción sigue paralizada en Siete Aguas. Según las cifras que arroja un informe solicitado por la coalición al Gobierno, la disminución de la población reclusa que se ha dado en el conjunto del Estado (-10%) no se está viendo trasladada a la prisión de Picassent (València), una situación que supone llover sobre mojado en un recinto penitenciario con problemas de seguridad y problemático.

Navarrete ha recordado las quejas que los sindicatos han presentado sobre el número de internos, la imposibilidad de hacer nuevas obras en Picassent y el elevado número de internos en tránsito de otras autonomías y que no salen en las estadísticas oficiales, ya que “València ingresa muchos presos por los altos índices de delincuencia como tercera ciudad del Estado y como base de los movimientos con las Islas Baleares y entre Cataluña y Andalucía, que pasan por València. Si Instituciones Penitenciarias quiere concentrar en València internos de la máxima peligrosidad se debería reconocer, compensar y, por lo tanto, reforzar la seguridad y el personal sin más demoras”, ha indicado.

La coalición ha recordado la petición del Defensor del Pueblo de cierre del módulo de primeros grados por las deficientes instalaciones de Picassent. A día de hoy Picassent alberga más de 2.000 internos y tiene dos módulos cerrados por pequeñas obras. Si se abrieran contaría en 2.300 presos, lo que implica una bajada insignificante. Según Navarrete, “Picassent precisaría ser reconvertida en una prisión tipo, automatizada para los internos más peligrosos pues la situación de tener que movilizar a la Guardia Civil para mover por dentro de la cárcel a un interno es inaudita en España y su estructura interna no es para nada recomendable ni minimiza los conflictos, sino que los genera y complica la intervención cuando es necesaria”. La coalición denunció recientemente la situación sanitaria de las prisiones del Estado y en especial de las valencianas. Picassent cuenta con un médico para 2.500 internos, con una prisión con una estructura en tres edificios separados. “Por eso pedimos a este nuevo Gobierno que sea más sensible y la dinámica temeraria de los últimos años acabe” algo que, a juicio del senador valencianista, “pasa por reformas en Picassent para acabar con las deficiencias, una bajada en el número de internos peligrosos y la apertura de Siete Aguas, que se encuentra en la actualidad paralizada a pesar de haber ejecutado el 16,2% del total de la inversión, presupuestada en 89,1 millones de euros”.