Compromís lamenta que el PSOE del Senat vete la compareixença demanada per Ximo Puig


Mulet afirma que el PSOE estatal torna a menysprear als valencians en vetar al seu president.
Madrid, 13 de març de 2018. El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha criticat avui l’actitud del grup parlamentari del PSOE en la Cambra alta de vetar de facte la petició de compareixença sol·licitada pel president de la Generalitat, Ximo Puig de comparèixer en el Senat davant la comissió general de les Comunitats autònomes del Senat, per parlar de la situació del finançament autonòmic i demanar la seva modificació.

Mulet ha recordat que aquesta petició no és personal de Ximo Puig, sinó que va ser un acord del Consell de la Generalitat de data 18 de gener “ El PSOE en el Senat no és ningú per vetar la decisió unànime del govern valencià, és una ofensa cap a tots i cadascun dels habitants del País Valencià, on creuen que la decisió d’un grup parlamentari en declivi pot imposar el seu criteri a tot un govern. Cal recordar que de les cinc formacions polítiques valencianes en el Cambra alta justament el PSOE és la que menys pes numèric té, un únic senador valencià, que haurà de donar explicacions per aquest cop de porta a la voluntat política del Govern que ell mateix va presidir fa anys”.
El senador de Compromís ha afirmat que l’excusa que ha de ser el Mariano Rajoy per abordar el nou model de finançament és insultant “ El Consell volia que el seu president comparegués per explicar la situació dramàtica de la Generalitat, també gràcies al model de finançament que en el seu moment va imposar el PSOE, i quan veiem que ni Rajoy ni el PSOE posen sobre la taula els vímets per a un nou model just amb els valencians, que aborde no únicament un nou sistema sinó també les mesures per corregir temes pendents com el deute històric, la infra inversió, la infrafinançament, que s’atreveixen a callar-li la boca a Puig és intolerable.”

Mulet ha animat al fet que des de Compromís es puga demanar fer efectiva aquesta petició “no tenim cap problema a ser nosaltres els qui sol·licitem que comparega Puig i els membres del Consell que vulguen. Es veu que al PSOE espanyol li molesta que es puga exposar en el Senat la situació econòmica del País Valencià, però això ho van a haver d’escoltar com fins ara, ple després de ple, venja el president de la Generalitat, o per la nostra boca”

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *