Compromís reclama canvis normatius perquè siguen punibles les expressions publicades d’odi cap als homosexuals

El senador territorial Carles Mulet sosté que “no té sentit que admeten que són constitutives de delicte els discursos d’odi com el de Custodio Ballester o el Full de Nules, però que el fiscal les acabe arxivant

Madrid, 31 d’octubre de 2017

El senador designat per les Corts Valencianes, Carles Mulet, ha reclamat hui un canvi normatiu que castigue “les expressions realitzades de forma pública i difonent calúmnies, injúries o odi cap a persones o col·lectius“, com hem pogut veure lamentablement venint de l’Església amb els casos del sacerdot benicarlando Custodi Ballester, a l’Hospitalet, o recentment el Full de la Parròquia de Nules. De la mateixa manera s’haurien d’incloure com a “agreujants” al Codi Penal aquests tractes venint “d’autoritats religioses (imams o sacerdots), que utilitzen els seus púlpits per fer pedagogia de moral o adoctrinament amb missatges contra aquests col·lectius de persones“.

Per al senador de Compromís “sabem que fets com el de l’Hospitalet o Nules no són el sentir oficial de l’Església Catòlica ni els principis sobre els quals s’assenta i, per això, són especialment greus incitacions a l’odi des del púlpit de la Església cap a la comunitat homosexual, titllant la seua opció de pecat gravíssim, que ser gai no és guai i preguntant-se si aquest món està podrit o pervertit, o el vergonyós text de Nules“.

A la pregunta al Govern preguntàvem si tenien intenció de presentar denúncia davant els tribunals i conèixer les mesures que s’anaven a adoptar. En la resposta, lamentablement, el Govern diu manifestar la seua total repulsa cap a les manifestacions homofòbiques i que podrien ser constitutives d’un delicte de calúmnies, injúries o d’odi contra les persones homosexuals.

Compromís va a reclamar “que igual que el Govern posa en coneixement de la Fiscalia fets similars quan li convé, ho faça en aquests casos” i que “es modifique la legislació perquè no queden impunes, ja que a més de reprovar aquesta classe de fets cal actuar en conseqüència de forma contundent, perquè tinguen un encaix delictiu en el Codi Penal com a discurs de l’odi amb agreujant“.

cura homófobo resposta cura homófobo

Compromís reclama cambios normativos para que sean punibles las expresiones publicadas de odio hacia los homosexuales

El senador territorial Carles Mulet sostiene que “no tiene sentido que admitan que son constitutivas de delito los discursos de odio como el de Custodio Ballester o la Hoja de Nules, pero que el Fiscal las acabe archivando

Madrid, 31 de octubre de 2017

El senador designado por les Corts Valencianes, Carles Mulet, ha reclamado hoy un cambio normativo que castigue “las expresiones realizadas de forma pública y difundiendo calumnias, injurias u odio hacia personas o colectivos”, como hemos podido ver lamentablemente viniendo de la Iglesia con los casos del sacerdote benicarlando Custodio Ballester, en l’Hospitalet, o recientemente la Hoja de la Parroquia de Nules. De igual modo se deberían incluirse como “agravantes” en el Código Penal estos tratos viniendo “de autoridades religiosas (imanes o sacerdotes), que utilizan sus púlpitos para hacer pedagogía de moral o adoctrinamiento con mensajes contra estos colectivos de personas”.

Para el senador de Compromís “sabemos que hechos como lo de l’Hospitalet o Nules no son el sentir oficial de la Iglesia Católica ni los principios sobre los que se asienta y, por eso, son especialmente graves incitaciones al odio desde el púlpito de la Iglesia hacia la comunidad homosexual, tildando su opción de pecado gravísimo, que ser gay no es guay y preguntándose si este mundo está podrido o pervertido, o el vergonzoso texto de Nules”.

En la pregunta al Gobierno preguntábamos si tenían intención de presentar denuncia ante los tribunales y conocer las medidas que se iban a adoptar. En la respuesta, lamentablemente, el Gobierno dice manifestar su total repulsa hacia las manifestaciones homofóbicas y que podrían ser constitutivas de un delito de calumnias, injurias o de odio contra las personas homosexuales.

Compromís va a reclamar “que al igual que el Gobierno pone en conocimiento de la Fiscalía hechos similares cuando le conviene, lo haga en estos casos” y que “se modifique la legislación para que no queden impunes, pues además de reprobar esta clase de hechos hay que actuar en consecuencia de forma contundente, para que tengan un encaje delictivo en el Código Penal como discurso del odio con agravante”.

Descarrega en PDFDescarrega en PDF
Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *