Jordi Navarrete: “El CETA és tan dubtós i ens genera tanta desconfiança que no podem més que rebutjar-lo”

El senador valencianista qüestiona “als patriotes del PP per les connotacions tan negatives que tindrà aquest tractat sobre els sectors primaris, els drets humans i el medi ambient

Madrid, 27 d’octubre de 2017

El senador de la coalició Compromís, Jordi Navarrete, ha assenyalat que “el tractat entre la UE i Canadà no ofereix garanties reals sobre els drets humans, és de dubtosa constitucionalitat, elimina aranzels que poden ser letals per al sector primari de l’Estat i permet models mediambientals inferiors als europeus i tota classe de beneficis per als inversors“.

Navarrete ha denunciat a més el secretisme amb què s’ha tramitat aquest tractat per al gran públic. D’altra banda ha citat la indefensió amb què queda tot el món davant aquesta classe d’acords amb l’excepció dels inversors “que poden demanar als diferents països i que, amb l’actual Tractat aprovat al Senat, qüestionarien els actuals sistemes judicials i les pròpies lleis europees“.

Finalment el senador valencianista ha retret la pèrdua de llocs de treball que pot suposar per a l’Estat espanyol i Canadà l’aplicació del que disposa el tractat i nombrosos drets laborals.

PP, Ciutadans, PNB, Fòrum, UPN i un representant del PDeCAT han votat favorablement al tractat; el PSOE s’ha abstingut i han hagut 27 vots en contra (Units-Podem, En comú Podem-En Marea, Nova Canària, Compromís, Bildu i la senadora d’Àlaba no adscrita).

Jordi Navarrete: “El CETA es tan dudoso y nos genera tanta desconfianza que no podemos más que rechazarlo”

El senador valencianista cuestiona “a los patriotas del PP por las connotaciones tan negativas que tendrá este tratado sobre los sectores primarios, los derechos humanos y el medioambiente

Madrid, 27 de octubre de 2017

El senador de la coalición Compromís, Jordi Navarrete, ha señalado que “el tratado entre la UE y Canadá no ofrece garantías reales sobre los derechos humanos, es de dudosa constitucionalidad, elimina aranceles que pueden ser letales para el sector primario del Estado y permite modelos medioambientales inferiores a los europeos y toda clase de beneficios para los inversores”.

Navarrete ha denunciado además el secretismo con el que se ha tramitado este tratado para el gran público. Por otra parte ha citado la indefensión con el que queda todo el mundo ante esta clase de acuerdos con la excepción de los inversores “que pueden demandar a los diferentes países y que, con el actual Tratado aprobado en el Senado, cuestionarían los actuales sistemas judiciales y las propias leyes europeas”.

Finalmente el senador valencianista ha reprochado la pérdida de puestos de empleo que puede suponer para el Estado español y Canadá la aplicación de lo que dispone el tratado y numerosos derechos laborales.

PP, C’s, PNV, Foro, UPN y un representante del PDeCAT han votado favorablemente al tratado; el PSOE se ha abstenido y han habido 27 votos en contra (Unidos-Podemos, En Comú Podem-En Marea, Nueva Canaria, Compromís, Bildu y la senadora de Alava no adscrita).

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *