La coalició reitera un “Tracte just” i reclama als populars que corregisquen el maltractament pressupostari

Madrid 18 de juny de 2017

Els senadors de Compromís han presentat a la Cambra Alta, desenes d’esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per a corregir els dèficits de les comarques alacantines que no han estat inclosos en els comptes del Govern. Per al senador territorial, Carles Mulet, “els comptes de Montoro són injustificables des de qualsevol òptica doncs retardarien la recuperació econòmica per l’absència d’inversions en infraestructures i perpetuen l’absència de serveis en matèria ferroviària, carreteres, abastament hídric o patrimoni cultural”, pel que ha demanat al PP “que siga conseqüent amb la reclamació exigida per unanimitat en les Corts Valencianes i corregisca la injustícia inversora a la nostra terra amb un tracte just“.

Així la coalició ha reclamat actuacions en carreteres en infraestructures estratègiques com l’aeroport, connexió urbana de la urbanització Oltà amb Calp, la duplicació de la variant de Torrevella per minimitzar embussos i punts negres o la ronda sud d’Elx per millorar els accessos a aquesta ciutat que supera ja els 230.000 habitants. Compromís també ha inclòs l’accés des de la A-31 Madrid-Alacant a l’Estació d’AVE de Villena per dignificar els actuals accessos, rotondes per millorar la seguretat a l’enllaç CV904 i N340 a Catral o el desdoblament de la CV-800 entre Mutxamel i Xixona i una partida per compensar Aumar per l’exempció de peatge a Xeresa, Oliva i Ondara i l’ús de l’AP7 com circumval·lació de la Safor, mentre no es concrete l’A-38. “No podem romandre impassibles a la mala planificació dels últims anys i cal actuar amb intel·ligència i optimitzar l’ús d’aquest vial que es troba a punt de ser alliberats de concessions“, ha afegit Mulet.

La petició dels ciclistes de construir una passarel·la en la Via a Verd a Cocentaina, fonamental per adequar aquesta zona de la Via Verda entre Alcoi i Gandia, millorar la seguretat viària i potenciar el turisme i la pràctica de l’esport, també ha estat reclamada.

En trens, la coalició ha reclamat l’estudi de rodalies Villena amb Alacant-Múrcia i connexió del port de Alacant amb el Corredor, la Connexió Ferroviària Litoral Baix Segura i Interior contemplant l’opció de recuperar el ramal Albatera-Torrevella. La connexió ferroviària de l’aeroport d’Elx- Alacant i l’electrificació d’una línia que és de les poques de l’Estat en aquesta situació i la millora de la xarxa de rodalies. D’altra banda exigeix ​​una major implicació en la societat Avant i estació intermodal d’Alacant i la millora de la seguretat amb la supressió de passos a nivell, l’adequació de la línia Alcoi-Xàtiva-València i avançar en la licitació del tren de la Costa en els trams Gandia-Oliva-Dénia i Dénia-Alacant i començar a corregir així el forat negre que suposa aquesta província pel que fa a infraestructura ferroviària.

També són necessàries actuacions en matèria de promoció econòmica, com la millora de la interconnexió Comptat-Alt Vinalopó, la internacionalització de sectors productius com el calçat, el tèxtil, la marroquineria o la joguina i polígons industrials i en matèria de Costes amb les fases posteriors del passeig de Benidorm, regeneració de costes del litoral del Baix Vinalopó i Baix Segura, la Rehabilitació Mediambiental de la Façana Costanera del Nucli urbà d’Altea Fase II i donar compliment a les actuacions urgents i prioritàries en matèria de costes que estan plasmades en l’informe encarregat pel ministeri al CEDEX“, ha abundat.

Finalment els senadors defensaran al proper ple d’aprovació dels PGE que “el PP accedisca a realitzar les millores en matèria hídrica, d’abastiment i millora de la qualitat que el sud del País Valencià necessita, per reparar desperfectes, filtracions i pèrdues, millores a la conca del Vinalopó i Segura per evitar desbordaments en cas de pluges torrencials, millorar el dipòsit de regulació de la dessaladora de Mutxamel, reutilitzar l’aigua per a l’agricultura de Xixona i reparar la bassa de San Diego, imprescindible pel transvasament Xúquer-Vinalopó. Però també de protecció com en l’obra de laminació de la Rambla del Gallinera“, obres que el Govern no pot posposar.

La coalició ha atès també la petició de noves comissaries a Alacant i Torrevella i de l’Agència Tributària en aquesta segona localitat.

Matèria cultural

Una ajuda a la Fundació Miguel Hernández en l’any del poeta, la consolidació de les restes del castell de Xixona, la restauració de la Talaia, poblat de la Mola, convent i el centre d’interpretació del comerç de la neu d’Agres, el castell de Sant Ferran o el Museu d’Art Ibero a Elx per a albergar la cessió de la Dama, son altres de les esmenes presentades.

Compromís presenta enmiendas a los PGE y pide 315 millones de euros en inversiones adicionales para Alacant 

La coalición reitera un “tracte just” y reclama a los populares que corrijan el maltrato presupuestario

Madrid, 18 de junio de 2017

Los senadores de Compromís han presentado en la Cámara Alta, decenas de enmiendas a los Presupuestos Generales del Estado para corregir los déficits de las comarcas alicantinas que no han sido incluidos en las cuentas del Gobierno. Para el senador territorial, Carles Mulet, “las cuentas de Montoro son injustificables desde cualquier óptica pues retrasarían la recuperación económica por la ausencia de inversiones en infraestructuras y perpetúan la ausencia de servicios en materia ferroviaria, carreteras, abastecimiento hídrico o patrimonio cultural”, por lo que ha pedido al PP “que sea consecuente con la reclamación exigida por unanimidad en les Corts Valencianes y corrija la injusticia inversora en nuestra tierra con un trato justo”.

Así la coalición ha reclamado actuaciones en carreteras en infraestructuras estratégicas como el aeropuerto, conexión urbana de la urbanización Oltà con Calp, la duplicación de la variante de Torrevieja para minimizar atascos y puntos negros o la ronda sur de Elx para mejorar los accesos a esta ciudad que supera ya los 230.000 habitantes. Compromís también ha incluido el acceso desde la A-31 Madrid-Alicante a la Estación de AVE de Villena para dignificar los actuales accesos, rotondas para mejorar la seguridad en el enlace CV904 y N340 en Catral o el desdoblamiento de la CV800 entre Mutxamel y Xixona y una partida para compensar a Aumar  por la exención de peaje en Xeresa, Oliva y Ondara y el uso de la AP7 como circunvalación de la Safor, mientras no se concrete la A-38. “No podemos permanecer impasibles a la mala planificación de los últimos años y es necesario actuar con inteligencia y optimizar el uso de estos viales que se encuentran a punto de ser liberados de concesiones”, ha añadido Mulet.

La petición de los ciclistas de construir una pasarela en la Vía a Verde a Cocentaina, fundamental para adecuar esta zona de la Vía Verde entre Alcoi y Gandia, mejorar la seguridad vial y potenciar el turismo y la práctica del deporte, también ha sido reclamada.

En trenes, la coalición ha reclamado el estudio de cercanías Villena con Alicante-Murcia y conexión del puerto de Alacant con el Corredor, la Conexión Ferroviaria Litoral Bajo Segura e Interior contemplando la opción de recuperar el ramal Albatera-Torrevieja. La conexión  ferroviaria del aeropuerto de Elche- Alicante y la electrificación de una línea que es de las pocas del Estado en esta situación y la mejora de la red de cercanías. Por otro lado exige una mayor implicación en la sociedad Avant y estación intermodal de Alacant y la mejora de la seguridad con la supresión de pasos a nivel, la adecuación de la línea Alcoi-Xàtiva-València y avanzar en la licitación del tren de la Costa en los tramos Gandia-Oliva-Dénia y Dénia-Alacant y comenzar a corregir así el  agujero negro que supone esta provincia en cuanto a infraestructura ferroviaria.

También son precisas actuaciones en materia de promoción económica, como la mejora de la interconexión Comptat-Alt Vinalopó, la internacionalización de sectores productivos como el calzado, el textil, la marroquinería o el juguete y polígonos industriales y en materia de Costas con las fases posteriores del paseo de Benidorm, regeneración de costas del litoral del Baix Vinalopó y Baix Segura, la Rehabilitación Medioambiental de la Fachada Costera del Casco urbano de Altea Fase II y dar cumplimiento a las actuaciones urgentes y prioritarias en materia de Costas que están plasmadas en el informe encargado por el ministerio al CEDEX”, ha abundado.

Finalmente los senadores defenderán en el próximo pleno de aprobación de los PGE que “el PP acceda a realizar las mejoras en materia hídrica, de abastecimiento y mejora de la calidad que el sur del País Valenciano necesita, para reparar desperfectos, filtraciones y pérdidas, mejoras en la cuenca del Vinalopó y Segura para evitar desbordamientos en caso de lluvias torrenciales, mejorar el depósito de regulación de la desaladora de Mutxamel, reutilizar el agua para la agricultura de Xixona y reparar la balsa de San Diego, imprescindible para el trasvase Xúquer-Vinalopó. Pero también de protección como en la obra de laminación de la Rambla del Gallinera”, obras que el Gobierno no puede posponer.

La coalición ha atendido también la petición de nuevas comisarías en Alacant y Torrevella y de la Agencia Tributaria en esta segunda localidad.

Materia cultural

Una ayuda a la Fundación Miguel Hernández en el año del poeta, la consolidación de los restos del castillo de Xixona, la restauración de la Talaia, poblado de la Mola, convento y el centro de interpretación del comercio de la nieve de Agres, el castillo de San Fernando o el Museo de Arte Ibero en Elx para albergar la cesión de la Dama son otras de las enmiendas presentadas.