Compromís demanarà en els PGE 2017 fons per a la lluita contra la regressió que afecta el litoral

La coalició considera que el Govern central fa desistiment de les seues responsabilitats de manteniment de la franja litoral i incompleix els seus compromisos en no aportar la sorra en municipis de la Safor després del temporal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat hui després de visitar l’estat que presenta la Costa Nord de Benicarló, que analitzarà les actuacions previstes per a la lluita contra la regressió en el projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) “perquè les necessitats són moltes i intenses de nord a sud del litoral valencià, especialment a les comarques de Castelló i els diferents governs no han emprès de forma seriosa i urgent les actuacions que es necessiten“.

Compromís ja va presentar esmenes als PGE del 2016 davant la degradació de la vora litoral i la pèrdua constant de volum de terra i propietats, un cop vista la inacció de l’administració en aquesta matèria. “Les comarques de Castelló i molts dels seus municipis costaners, afectats per ampliacions de ports, dinàmica del litoral i corrents, la manca d’aportacions de sediments pels rius com a conseqüència de les poques pluges i els pantans, s’han vist molt afectats i les actuacions sempre han estat testimonials, com xicotetes passarel·les o mobiliari urbà, quan sembla més prioritari lluitar contra la regressió“, ha afegit el senador, que ha reclamat un Pla per al Litoral i actuacions urgents del MAPAMA que és qui ostenta les competències en la matèria.

Incompliments després del temporal
Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet han censurat, a més, que el Govern no estiga donant la resposta que necessiten xicotets ajuntaments que s’han quedat sense platja o estes s’han vist molt deteriorades després dels últims temporals de desembre i gener passats. Així han recordat com “Guardamar o Bellreguard per posar un exemple no veuran actuacions en el seu litoral tot i el Pla vigent, ja que les autoritats de ministeri han decidit que esperaran que torne la sorra a unes platges que seran pròximament visitades pels turistes i que han perdut dues terceres parts de la seua platja, la qual cosa dificulta més l’accés a les persones amb problemes de mobilitat. Per això intentarem que ens tracten d’una manera justa“, han conclòs.

Compromís pedirá en los PGE 2017 fondos para la lucha contra la regresión que afecta al litoral

La coalición considera que el Gobierno central hace dejación de sus responsabilidades de mantenimiento de la franja litoral e incumple sus compromisos al no aportar la arena en municipios de la Safor tras el temporal

 

Madrid, 30 de marzo de 2017

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha anunciado hoy tras visitar el estado que presenta la Costa Norte de Benicarló, que analizará las actuaciones previstas para la lucha contra la regresión en el proyecto de Presupuestos Generales del Estado (PGE) “porque las necesidades son muchas e intensas de norte a sur del litoral valenciano, especialmente en las comarcas de Castelló y los distintos gobiernos no han acometido de forma seria y urgente las actuaciones que se precisan”.

 

Compromís ya presentó enmiendas a los PGE de 2016 ante la degradación del borde litoral y la pérdida constante de volumen de tierra y propiedades, una vez vista la inacción de la administración en esta materia. “Las comarcas de Castelló y muchos de sus municipios costeros, afectadas por ampliaciones de puertos, dinámica del litoral y corrientes, la falta de aportaciones de sedimentos por los ríos como consecuencia de las pocas lluvias y los pantanos, se ha visto muy afectada y las actuaciones siempre han sido testimoniales, como pequeñas pasarelas o mobiliario urbano, cuando parece más prioritario luchar contra la regresión”, ha agregado el senador que ha reclamado un Plan para el Litoral y actuaciones urgentes del MAPAMA que es quien ostenta las competencias en la materia.

 

Incumplimientos tras el temporal

Los senadores de Compromís, Jordi Navarrete y Carles Mulet, han censurado además que el Gobierno no esté dando la respuesta que precisan pequeños ayuntamientos que se han quedado sin playa o se han visto muy deterioradas tras los últimos temporales de diciembre y enero pasados. Así han recordado como “Guardamar o Bellreguard por poner un ejemplo no verán actuaciones en su litoral a pesar del Plan vigente, ya que las autoridades de ministerio han decidido que esperarán a que vuelva la arena a unas playas que serán próximamente visitadas por los turistas y que han perdido dos terceras partes de su playa, lo que dificulta además el acceso a las personas con problemas de movilidad. Por eso vamos a intentar ser tratados de una forma justa”, han concluido.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *