RESPUESTA VIRGEN VIRGEN 1 P VIRGEN 2 VIRGEN 3 virgen 4 virgen 5

Carles Mulet assenyala que el Govern ignora en les seues respostes vàries de les preguntes com si va acudir la guardonada a arreplegar la condecoració.

Madrid, 08 de març de 2017El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat que de nou el Govern ignore en les seues respostes les justificacions per la qual, constantment es condecoren verges o el cost que tenen aquestes condecoracions.

Mulet va fer una bateria de preguntes acosta sobre l’anterior Ministre d’interior en atorgar la Creu de Plata de l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil a la Verge en la seua qualitat de “titular de la Real i Venerable Confraria del nostre Pare Jesús de la Humilitat i María Santíssima dels Dolors” de Archidona, en la província de Màlaga.
Tal com argumentava el senador valencià “ Segons l’Ordre INT/2008/2012, de 21 de setembre, per la qual es regula l’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil. La Llei 19/1976, de 29 de maig, sobre creació de l’Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil, va crear dita recompensa per a premiar les accions o conductes d’extraordinari relleu, que redunden en prestigi del Cos i interès de la Pàtria Article 2. Finalitat. L’Ordre del Mèrit de la Guàrdia Civil té per finalitat premiar les accions o conductes d’extraordinari relleu que redunden en el prestigi del Cos de la Guàrdia Civil i interès de la Pàtria. Aquesta recompensa, de caràcter civil, podrà ser concedida als membres d’aquest Cos i a qualsevol altra persona o entitat que siga creditor d’açò. Article 7. Cruz de Plata. Per a la concessió de la Creu de Plata s’hauran de realitzar fets, que sense reunir la condició de risc personal exigida per a la Creu d’Or, suposen una rellevant col·laboració amb la Guàrdia Civil o revestisquen, per la seua naturalesa, un caràcter o mèrit tan rellevant que requerisquen l’alt reconeixement i aquesta especial distinció”.

Per açò Mulet va preguntar : Quins fets o col·laboracions ha tingut la Verge dels Dolors amb la Guàrdia Civil? , Quines accions o conductes ha fet mereixedora a la Verge dels Dolors per a ostentar aquesta condecoració?,  ha confirmat la Verge dels Dolors que va a acudir al lliurament ( o si escau, va acudir a la mateixa)?, Quin cost té per a les arques públiques aquesta creu de plata? O si ha mostrat públicament el seu agraïment aquesta Verge per la condecoració.

La resposta del Govern, no respon a cap de les preguntes formulades” En relació amb les qüestions plantejades, s’informa que el destinatari últim de la condecoració és la Confraria del nostre Pare Jesús de la Humilitat i María Santíssima, amb personalitat jurídica pròpia. En aquest sentit, i en ser una potestat de l’Administració amb caràcter discrecional, cal indicar que no ha existit irracionalitat o arbitrarietat en la concessió de la mateixa”.

Per a Mulet, l’integrisme religiós del PP s’uneix a l’obstrucció de control que es fa cap a l’oposició “ no ens deixen saber el cost que tenen aquestes medalles, que d’altra banda ens semblen absurdes; amb la quantitat de persones físiques que es mereixerien reconeixement de manera objectiva, el govern del PP es va dedicar a condecorar verges sense complir les pròpies normes per a atorgar aquests distintius”