El senador castellonenc, Jordi Navarrete, exigeix ​​mesures perquè els ciutadans puguen renovar documents obligatoris ja que ‘estem maltractats’

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha recriminat avui al ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, que “el Govern seguisca maltractant la població amb la situació de col·lapse de les oficines del DNI de les comarques del nord valencià (Vinaròs, Castelló i Vila-real) en què els ciutadans fan mans i mànigues per aconseguir una cita per renovar els seus documents “. Navarrete ha criticat que no s’estiga dotant de personal les oficines, no s’estiga donant cita prèvia a Vinaròs on hi ha més de mil persones en llista d’espera “mentre es lleven a dos funcionaris de Vila-real o Castelló, que ja té poc personal per anar a Vinaròs alguns dimarts, no tots, de manera que la situació anòmala persisteix. Què pensen fer?“, li ha inquirit.

El ministre s’ha aferrat en la seua resposta al fet que tan sols a Vinaròs no dona cita prèvia i sí a Castelló i Vila-real i que els retards es donen en molts altres punts d’Espanya “per factors fonamentals, com la falta de personal per falta d’ocupació pública, la gratuïtat del document, increment de sol·licituds i per la implantació del DNI 3.0, que ha de prestar nous serveis als ciutadans“.

Per al representant de Compromís “és insultant que davant el desordre, desorganització i desconcert existent l’únic pla de xoc haja estat reforçar a 315 hores l’oficina de Castelló i de 216 a Vila-real amb hores extres i res més“.

Des de la coalició seguiran de prop la situació d’aquestes oficines i traslladaran les queixes de treballadors, perjudicats i sindicats de l’administració i denunciar casos tan flagrants com els d’aquelles persones que s’han quedat sense poder renovar el seu document, viatjant a províncies limítrofes per aconseguir uns documents obligatoris, una cosa que considerem “gravíssim“.

A Vinaròs es dóna el cas més paradigmàtic de mal funcionament dels serveis públics i d’afeccions als ciutadans. Des de la posada en funcionament de l’oficina administrativa del DNI s’han renovat molts menys documents dels esperats i es va utilitzar l’oficina políticament pel PP. Així Vinaròs va expedir el 2015 un total de 2.111 DNI i 414 passaports, la qual cosa és una quantitat ridícula anual, i el desaprofitament clar d’un punt fix que té dos llocs d’expedició, en el qual poden treballar lògicament dos funcionaris. La Unió Federal de Policia de la Comunitat Valenciana (UFP), el sindicat policial amb més representació en l’autonomia, va denunciar recentment que el servei prestat a les oficines del DNI de Vinaròs redueix la plantilla de funcionaris que presten aquest servei a les oficines de Castelló en un 28% durant els dies que s’obre la de Vinaròs, posant en risc la qualitat del servei i la situació laboral dels funcionaris.

Per Navarrete tals fets “són incomprensibles per a una societat moderna, que compta amb mitjans tecnològics adequats i instal·lacions, però que veu com des del Govern central no es destina l’esforç que requereixen els nostres problemes, com si forem ciutadans de segona“.

Jordi Navarrete: “Estoy sorprendido que Zoido justifique el caos en las oficinas del DNI de la provincia”

El senador castellonense, Jordi Navarrete, exige medidas para que los ciudadanos puedan renovar documentos obligatorios ya que ‘estamos maltratados’

Madrid, 21 de febrero de 2017

El senador por Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha recriminado hoy al ministro de Interior, Juan Ignacio Zoido, que “el Gobierno siga maltratando a la población con la situación de colapso de las oficinas del DNI de las comarcas del norte valenciano (Vinaròs, Castelló y Vila-real) en la que los ciudadanos se las ven y las desean para lograr una cita para renovar sus documentos”. Navarrete criticó que no se esté dotando de personal las oficinas, no se esté dando cita previa en Vinaròs donde hay más de mil personas en lista de espera “mientras se quitan a dos funcionarios de Vila-real o Castelló que ya tiene poco personal para ir a Vinaròs algunos martes, no todos, con lo que la situación anómala persiste. ¿Qué piensan hacer?”, le ha inquirido.

 

El ministro se ha aferrado en su respuesta al hecho que tan solo en Vinaròs no se de cita previa y sí en Castelló y Vila-real y que los retrasos se dan en otros muchos puntos de España “por factores fundamentales, como la falta de personal por falta de empleo público, la gratuidad del documento, incremento de solicitudes y por la implantación del DNI 3.0, que debe prestar nuevos servicios a los ciudadanos”.

 

Para el representante de Compromís “es insultante que ante el desorden, desorganización y desconcierto existente el único plan de choque haya sido reforzar en 315 horas la oficina de Castelló y de 216 en Vila-real con horas extras y nada más”.

 

Desde la coalición seguirán de cerca la situación de estas oficinas y trasladarán las quejas de trabajadores, perjudicados y sindicatos de la administración y denunciar casos tan flagrantes como los de aquellas personas que se han quedado sin poder renovar su documento, viajando a provincias limítrofes para conseguir unos documentos obligatorios, algo que consideramos “gravísimo”.

 

En Vinaròs se da el caso más paradigmático de mal funcionamiento de los servicios públicos y de afecciones a los ciudadanos. Desde la puesta en funcionamiento de la oficina administrativa del DNI se han renovado muchos menos documentos de los esperados y se utilizó la oficina políticamente por el PP. Así Vinaròs expidió en 2015 un total de 2.111 DNI y 414 pasaportes, lo cual es una cantidad ridícula anual, y el desaprovechamiento claro de un punto fijo que tiene dos puestos de expedición, en el cual pueden trabajar lógicamente dos funcionarios.

 

La Unión Federal de Policía de la Comunidad Valenciana (UFP), el sindicato policial con mayor representación en la autonomía, denunció recientemente que el servicio prestado en las oficinas del DNI de Vinaròs reduce la plantilla de funcionarios que prestan este servicio en las oficinas de Castellón en un 28% durante los días que se abre la de Vinaròs, poniendo en riesgo la calidad del servicio y la situación laboral de los funcionarios.

 

Para Navarrete tales hechos “son incomprensibles para una sociedad moderna, que cuenta con medios tecnológicos adecuados e instalaciones, pero que ve como desde el Gobierno central no se destina el esfuerzo que requieren nuestros problemas, como si fuéramos ciudadanos de segunda”.