El senador castellonenc, Jordi Navarrete, ha defensat la creació d’un nucli de rodalies de Castelló fins a Vinaròs i Tortosa. Alberto Fabra i Mercedes Mallol han aplaudit la negativa del ministre

Madrid, 21 febrer 2017
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna i per extensió tot el Govern del PP, ha manifestat la seua negativa a la creació del nucli de rodalies de Castelló fins a Vinaròs i Tortosa amb suposades prioritats per a altres territoris menys beneficiats i brindant “un guant” plantejant la possibilitat que si els valencians volen tenir el servei de Rodalies al nord “el contracten amb Renfe, abonant les pèrdues en què puga incórrer”.

El senador per Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha retret a de la Serna “la solució ja coneguda de la xequera per als valencians“, quan el problema que patim “és fruit del mal finançament que patim com a poble“. Navarrete ha assenyalat els beneficis que sobre els sectors productius, com el turisme però també sobre les persones (estudiants, persones que segueixen tractaments a la capital, comerciants o que han de realitzar tràmits) “i viatjar de forma còmoda i segura com a alternativa a l’AP -7 i el perill de conduir per la N-340“.

Navarrete ha recordat al ministre que “Santander té un tren de Rodalies cada dues hores. Això volem, com els de Santander. Ni més ni menys. Els veïns de nuclis com Benicàssim, Orpesa, Cabanes, Torreblanca, Alcossebre, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Peníscola, Benicarló i Vinaròs fins a Tortosa poden beneficiar i molt d’aquest servei que en altres llocs han posat sense haver de passar per caixa“.

Finalment Navarrete ha indicat que “el 2009 es va aprovar en aquesta casa per unanimitat en la Comissió de Foment una moció del PP que acordava transferir al País Valencià la titularitat dels serveis ferroviaris de Rodalies i les restants línies que discorrin íntegrament pel territori valencià, d’acord amb el que estableix el seu Estatut d’Autonomia. L’esmentada transferència s’havia de realitzar acompanyada de les oportunes dotacions econòmiques i inversions de modernització de les línies. Es va estimar un cost de la moció per valor de 2.500 milions d’euros. Fins que aquestes coses no estiguen transferides, dotades econòmicament i les inversions fetes i per dignitat, és improbable que un govern valencià accedisca a pagar-los res per uns serveis als quals ja contribuïm en altres parts de l’Estat i que no se’ns concedeixen a la nostra terra“.

Compromís lamenta que el PP y el ministro propongan de nuevo que “si el Maestrat quiere cercanías los paguemos”
El senador castellonense, Jordi Navarrete, ha defendido la creación de un núcleo de cercanías de Castelló hasta Vinaròs y Tortosa. Alberto Fabra y Mercedes Mallol han aplaudido la negativa del ministro

Madrid, 21 de febrero de 2017

El ministro de Fomento, Íñigo de la Serna y por extensión todo el Gobierno del PP, ha manifestado su negativa a la creación del núcleo de cercanías de Castelló hasta Vinaròs y Tortosa con supuestas prioridades para otros territorios menos beneficiados y brindando “un guante” planteando la posibilidad que si los valencianos quieren tener el servicio de Cercanías en el norte “lo contraten con Renfe, abonando las pérdidas en que pueda incurrir”.

 

El senador por Castelló de Compromís, Jordi Navarrete, ha reprochado a de la Serna “la solución ya conocida de la chequera para los valencianos”, cuando el problema que sufrimos “es fruto de la mala financiación que sufrimos como pueblo”. Navarrete ha señalado los beneficios que sobre los sectores productivos, como el turismo pero también sobre las personas (estudiantes, personas que siguen tratamientos en la capital, comerciantes o que deben realizar trámites) “y viajar de forma cómoda y segura como alternativa a la AP-7 y el peligro de conducir por la N-340”.

 

Navarrete ha recordado al ministro que “Santander tiene un tren de Cercanías cada dos horas. Eso queremos, como los de Santander. Ni más ni menos. Los vecinos de núcleos como Benicàssim, Oropesa, Cabanes, Torreblanca, Alcossebre, Alcalà de Xivert, Santa Magdalena, Peñíscola, Benicarló y Vinaròs hasta Tortosa pueden beneficiarse y mucho de este servicio que en otros sitios han puesto sin tener que pasar por caja”.

 

Finalmente Navarrete ha indicado que “en 2009 se aprobó en esta casa por unanimidad en la Comisión de Fomento una moción del PP que acordaba transferir al País Valenciano la titularidad de los servicios ferroviarios de Cercanías y las restantes líneas que discurran íntegramente por el territorio de la Comunitat, de acuerdo con lo establecido en su Estatuto de Autonomía. Dicha transferencia habrá de realizarse acompañada de las oportunas dotaciones económicas e inversiones de modernización de las líneas. Se estimó un coste de la moción por valor de 2.500 millones de euros. Hasta que estas cosas no estén transferidas, dotadas económicamente y las inversiones hechas y por dignidad, es improbable que un gobierno valenciano acceda a pagarles nada por unos servicios a los que ya contribuimos en otras partes del Estado y que no se nos conceden en nuestra tierra”.