La planificació de diverses localitats properes depenen del vial, que està pendent de pressupost per part del Govern

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han assumit les exigències i peticions dels alcaldes de la Safor i traslladaran al Govern altres iniciatives de cara a reclamar el 2017 la licitació de la duplicació de la variant de Gandia, que es va publicar en BOE en 2009.

L’A-36, que comunica zones amb gran afluència turística com Gandia, Xeresa, Favara i Xeraco, el Verger i Oliva precisa ser completada i això passa per activar pressupostàriament i sense dilacions el tram Favara-Xeresa i Verger-Oliva que es troben en fase de redacció però sense dotació pressupostària“, ha assenyalat el senador territorial Carles Mulet.

En el tram Favara-Xeresa la situació és “especialment greu, ja que a més de que se segueixen produint accidents greus, com els ocorreguts aquesta mateixa setmana, el planejament urbanístic de localitats com Xeraco depèn en bona mesura de l’ordenació dels accessos als dos cascs urbans que ha d’unir la carretera“, segons ens ha traslladat el seu alcalde, Francesc Serralta.

El primer edil ha visitat avui el Senat per traslladar diverses necessitats que afecten Xeraco a més de la variant al seu pas per la localitat, com la laminació i drenatge del riu Vaca, la restauració mediambiental d’una franja costanera a la desembocadura del mateix riu, la construcció d’un pas subterrani a l’estació de rodalies de Xeraco i la pendent ampliació de l’aparcament. El senador Jordi Navarrete ha assenyalat que “farem les oportunes preguntes, propiciarem reunions amb els ministeris afectats i presentarem, arribat el cas, esmenes als pressupostos generals de 2017“.