Jordi Navarrete li retreu al ministre Rafael Catalá la recepta “deslleial” i “personalitzada” del Govern cap a la competència exclusiva autonòmica de conservar, modificar i desenvolupar el dret civil valencià

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha arrencat al ministre de Justícia, Rafael Catalá, la seua disposició a dialogar i restablir la competència sobre el dret privat per als valencians i equiparar-nos a la resta de pobles espanyols no castellans (navarresos, catalans, bascos, balears i aragonesos) i acabar amb la injusta discriminació que van suposar les sentències d’inconstitucionalitat de la Llei de Règim Econòmic Matrimonial Valencià i la Llei d’Unions de Fet i les que puguen vindre.

Navarrete li ha reclamat “receptivitat” en l’acceptació de les iniciatives dels grups polítics de les Corts Valencianes de reforma de la Constitució que, previsiblement, arribaran al Congrés dels Diputats al febrer, “perquè puguen estar aprovades durant el primer semestre de l’any i se li done per tant una gestió ràpida a aquesta competència exclusiva valenciana. Li brinde des d’ací de nou tota la nostra disposició a coordinar i col·laborar per evitar els greuges que els recursos d’inconstitucionalitat estan suposant per als valencians, que s’estan veient obligats a realitzar capitulacions matrimonials, sol·licitar custòdies compartides i altres exercicis, acabant amb el comportament deslleial i personalitzat que estan tenint amb el poble valencià. Les coses han canviat al País Valencià i esperem que s’adonen que han de dialogar“.

El senador Jordi Navarrete li ha retret al ministre Rafael Catalá la recepta “deslleial” i “personalitzada” del Govern cap a la competència exclusiva autonòmica de conservar, modificar i desenvolupar el dret civil valencià prevista a l’Estatut i que no acabe d’un cop de ploma amb la discriminació que pateix el nostre poble des de fa tres segles, tot i la constant reivindicació de generacions i generacions de valencians. “Mans a l’obra, senyor ministre. No podríem entendre que es negocie amb els catalans i es discrimine els valencians. Per això li reclamem cita al proper semestre per afermar l’encaix del desenvolupament legislatiu del nostre dret civil i acabar amb aquesta situació indigna, com han reclamat ja centenars d’ajuntaments, diputacions, institucions acadèmiques i altres de la societat civil“, ha conclòs.

Compromís arranca del ministro de Justicia su disposición a escuchar a les Corts Valencianes y desarrollar el derecho foral valenciano

Jordi Navarrete le reprocha al ministro Rafael Catalá la receta “desleal” y “personalizada” del Gobierno hacia la competencia exclusiva autonómica de conservar, modificar y desarrollar el derecho civil valenciano

Madrid, 20 de diciembre de 2016

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha arrancado al Ministro de Justicia, Rafael Catalá, su disposición a dialogar y restablecer la competencia sobre el derecho privado para los valencianos y equipararnos al resto de pueblos españoles no castellanos (navarros, catalanes, vascos, baleares y aragoneses) y acabar con la injusta discriminación que supusieron las sentencias de inconstitucionalidad de la Ley de Régimen Económico Matrimonial Valenciano y la Ley de Uniones de Hecho y las que puedan venir.

Navarrete le ha reclamado “receptividad” en la aceptación de las iniciativas de los grupos políticos de les Corts Valencianes de reforma de la Constitución que, previsiblemente, llegarán al Congreso de los Diputados en febrero, “para que puedan estar aprobadas durante el primer semestre del año y se le de por tanto una gestión rápida a esta competencia exclusiva valenciana. Le brindo desde aquí de nuevo toda nuestra disposición a coordinar y colaborar para evitar los agravios que los recursos de inconstitucionalidad están suponiendo para los valencianos, que se están viendo obligados a realizar capitulaciones matrimoniales, solicitar custodias compartidas y otros ejercicios, acabando con el comportamiento desleal y personalizado que están teniendo con el pueblo valenciano. Las cosas han cambiado en el País Valenciano y esperamos que se den cuenta que deben dialogar”.

El senador Jordi Navarrete le ha reprochado al ministro Rafael Catalá la receta “desleal” y “personalizada” del Gobierno hacia la competencia exclusiva autonómica de conservar, modificar y desarrollar el derecho civil valenciano prevista en el Estatut y que no acabe de un plumazo con la discriminación que sufre nuestro pueblo desde hace tres siglos pese a la constante reivindicación de generaciones y generaciones de valencianos. “Manos a la obra, señor ministro. No podríamos entender que se negocie con los catalanes y se discrimine a los valencianos. Por eso le reclamamos cita en el próximo semestre para afianzar el encaje del desarrollo legislativo de nuestro derecho civil y acabar con esta situación indigna, como han reclamado ya cientos de ayuntamientos, diputaciones, instituciones académicas y otras de la sociedad civil”, ha concluido.