El senador de Compromís Carles Mulet es reuneix amb Joan Ribó per defensar a Madrid els problemes de la capital valenciana

Per Carles Mulet “les deficiències en matèria d’infraestructures que presenta la capital afecten tot el País Valencià

València, 28 novembre 2016

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet s’ha entrevistat aquest migdia amb l’alcalde de València, Joan Ribó, a qui li ha traslladat “l’interès del grup de senadors valencians d’aquesta formació per reivindicar i ajudar a solucionar a Madrid els problemes de tota índole que afecten la capital del País Valencià“.

A la reunió Ribó i Mulet han abordat la situació del parc central, el túnel passant de Serreria, la línia de Sagunt a Aragó, la manca de reordenació del trànsit ferroviari de la localitat o la manca d’execució i concreció del Corredor Mediterrani, que està ometent, coneixent-los, els greus problemes de la tercera ciutat en tamany de l’estat espanyol i altres de tipus mediambiental o que afecten la cultura o la mobilitat.

Joan Ribó ha remarcat que “hi ha una sèrie tasques polítiques fonamentals que València necessita arreglar amb el Govern central, amb temes especialment d’infraestructures que no són els únics però són claus i que reivindicarem a Madrid perquè hi ha moltes coses que hem de fer conjunta i articuladament i que seran beneficioses per a tots“.

Per la seua banda Mulet ha traslladat a l’alcalde valencià “que redoblaran la voluntat de crear una agenda de la Ciutat de València i invertir les tendències d’abandonament cap als interessos valencians per part del PP, que ens estan deixant marginats i en una situació deplorable en matèries de comunicació, l’equilibri de l’Albufera, les costes, els transports metropolitans, el patrimoni o museus valencians, quan sí estan invertint en els serveis als ciutadans d’altres poblacions, el que trenca el principi d’igualtat. Per a nosaltres Ribó és un referent i mirarem de trobar solucions des del Senat i treballar per la ciutat de València, que en definitiva és treballar per tot el país“.

Compromís al Senat ha preguntat per l’infrafinançament de l’autonomia i per aspectes com la problemàtica del tercer carril en un sol sentit, els problemes que generarà l’arribada del pseudoAve a Castelló i el seu ús per les mercaderies en combinació amb rodalies i mitja distància, la intenció de Montoro de tancar l’EMT, per l’ocultació d’informes i projectes que bloquegen el desenvolupament del parc central o per la no inversió per part del Ministeri de Foment del Pla de Rodalies per al País Valencià i els acords del Pla de reordenació del trànsit Ferroviari de València de 2003, signat entre l’exministre Francisco Álvarez Cascos, el llavors president de la Generalitat, José Luis Olivas i l’exalcaldessa Rita Barberà, que havia d’invertir 800 milions a la capital.


El senador de Compromís Carles Mulet se reúne con Joan Ribó para defender en Madrid los problemas de la capital valenciana

 Para Carles Mulet “las deficiencias en materia de infraestructuras que presenta la capital afectan a todo el País Valenciano”

 València, 28 de noviembre de 2016

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet se ha entrevistado este mediodía con el alcalde de València, Joan Ribó, al que le ha trasladado “el interés del grupo de senadores valencianos de esta formación por reivindicar y ayudar a solventar en Madrid los problemas de toda índole que afectan a la capital del País Valenciano”.

En la reunión Ribó y Mulet han abordado la situación del parque central, el túnel pasante de Serreria, la línea de Sagunt a Aragón, la falta de reordenación del tráfico ferroviario de la localidad o la falta de ejecución y concreción del Corredor Mediterráneo, que está omitiendo a sabiendas los graves problemas de la tercera ciudad en tamaño del estado español y otras de tipo medioambiental o que afectan a la cultura o la movilidad.

Joan Ribó ha remarcado que “hay una serie tareas políticas fundamentales que València necesita arreglar con el Gobierno central, con temas especialmente de infraestructuras que no son los únicos pero son claves y que reivindicaremos en Madrid porque hay muchas cosas que debemos hacer conjunta y articuladamente y que serán beneficiosas para todos”.

Por su parte Mulet ha trasladado al alcalde valenciano “que redoblarán el empeño por crear una agenda de la Ciudad de Valencia e invertir las tendencias de abandono hacia los intereses valencianos por parte del PP, que nos están dejando marginados y en una situación deplorable en materias de comunicación, el equilibrio de l’Albufera, las costas, los transportes metropolitanos, el patrimonio o museos valencianos, cuando sí están invirtiendo en los servicios a los ciudadanos de otras poblaciones, lo que rompe el principio de igualdad. Para nosotros Ribó es un referente y trataremos de encontrar soluciones desde el Senado y trabajar por la ciudad de València, que en definitiva es trabajar por todo el país”.

Compromís en el Senado ha preguntado por la infrafinanciación de la autonomía y por aspectos como la problemática del tercer carril en un solo sentido, los problemas que generará la llegada del pseudoAve a Castelló y su uso por las mercancías en combinación con cercanías y media distancia, por la intención de Montoro de cerrar la EMT, por la ocultación de informes y proyectos que bloquean el desarrollo del parque central o por la no inversión por parte del Ministerio de Fomento del Plan de Cercanías para el País Valenciano y los acuerdos del Plan de Reordenación del Tráfico Ferroviario de València de 2003, firmado entre el exministro Francisco Álvarez Cascos, el entonces presidente de la Generalitat, José Luis Olivas y la exalcaldesa Rita Barberá, que debía invertir 800 millones en la capital.

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *