Compromís demanarà informació des del Senat sobre regals a ADIF i a la ‘consellera X’ de l’anterior Generalitat

L’objectiu és garantir que hi ha hagut transparència amb els regals i identificar a la consellera beneficiada. Carles Mulet: “estem farts de bosses, jaquetes i Swarovski a càrrecs del PP i Bonig hauria d’aclarir si ha rebut regals”

Els senadors de Compromís tractaran d’aclarir des del Senat si ha existit transparència en el lliurament d’obsequis per part d’una trama que investiga la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària per un possible desfalc pròxim als 18 milions d’euros en la construcció del tram d’AVE entre Alacant i Múrcia, produït entre 2011 i 2014.

Suposadament, segons ha publicat la premsa, la trama va regar de regals -per valor de 400.000 euros- a responsables de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), al titular del Jutjat d’Aigües d’Orihuela i a una consellera valenciana sense especificar de qui es tracta.

Com ja ens coneixem el tractament a títol personal i lucratiu que van fer els càrrecs del PP valencià en la seua relació amb les diferents trames, ja siguen vestits, rellotges, jaquetes o bosses, no ens estranyaria que s’hagueren donat també en aquest cas i ja que el Reglament del Senat ens permet demanar qualsevol informació a empreses públiques i conselleries, anem a sol·licitar-los informació sobre la relació de regals rebuts, per saber quina consellera és la que va rebre els regals“, ha explicat Carles Mulet.

Així, Compromís vol saber quina constància hi ha a Adif dels regals d’aquestes empreses. En el sumari apareix una consellera que hauria rebut una peça Swarovski valorada en 232 euros i pins d’or per un import de 10.400 euros, així com pernils de jabugo per 6.866 euros. En l’època investigada, amb l’actual senador Alberto Fabra a la Generalitat, formaven part del Consell tres dones: l’actual líder del PP i responsable llavors de Territori, Isabel Bonig; l’alacantina Asunción Sánchez Zaplana, que ocupava la cartera de Benestar Social i María José Catalá, titular d’Educació i Cultura.

Mulet ha assenyalat que “Bonig hauria de ser més transparent i amenaçar menys amb querelles ja que Territori, tot i no adjudicar obres d’AVE, podria haver estat més o menys laxa o exigent en el compliment o establiment dels condicionaments ambientals“, pel que li ha recomanat “que pregunte als seus si algú va rebre tals regals, si no ho fa ho farem nosaltres perquè ja estem farts d’aquesta pràctica“.


Compromís pedirá información desde el Senado sobre regalos a ADIF y a la ‘consellera X’ de la anterior Generalitat

El objetivo es garantizar que ha habido transparencia con los agasajos e identificar a la consellera beneficiada. Carles Mulet: “estamos hartos de bolsos, rebecas y Swarovski a cargos del PP y Bonig debería aclarar si ha recibido regalos”

 

València, 25 de agosto de 2016

 

Los senadores de Compromís tratarán de esclarecer desde el Senado si ha existido transparencia en la entrega de obsequios por parte de una trama que investiga la Guardia Civil y la Agencia Tributaria por un posible desfalco próximo a los 18 millones de euros en la construcción del tramo de AVE entre Alicante y Murcia, producido entre 2011 y 2014.

 

Supuestamente, según ha publicado la prensa, la trama regó de regalos -por valor de 400.000 euros- a responsables del Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif), al titular del Juzgado de Aguas de Orihuela y a una consellera valenciana sin especificar de quién se trata.

 

Como ya nos conocemos el tratamiento a titulo personal y lucrativo que hicieron los cargos del PP valenciano en su relación con las distintas tramas, ya sean trajes, relojes, rebecas o bolsos, no nos extrañaría que se hubieran dado también en este caso y ya que el Reglamento del Senado nos permite pedir cualquier información a empresas públicas y consellerías, vamos a solicitarles información sobre la relación de regalos recibidos para saber qué consellera es la que recibió los regalos”, ha explicado Carles Mulet.

 

Así, Compromís quiere saber qué constancia hay en Adif de los regalos de estas empresas. En el sumario aparece una consellera que habría recibido una pieza Swarovski valorada en 232 euros y pins de oro por un importe de 10.400 euros, así como jamones de jabugo por 6.866 euros. En la época investigada, con el actual senador Alberto Fabra en la Generalitat, formaban parte del Consell tres mujeres: la actual líder del PP y responsable entonces de Territorio, Isabel Bonig; la alicantina Asunción Sánchez Zaplana, que ocupaba la cartera de Bienestar Social y María José Catalá, titular de Educación y Cultura.

 

Mulet ha señalado que “Bonig debería ser más transparente y amenazar menos con querellas ya que Territorio, a pesar de no adjudicar obras de AVE, podría haber sido más o menos laxa o exigente en el cumplimiento o establecimiento de los condicionamientos ambientales”, por lo que le ha recomendado “que pregunte a los suyos si alguien recibió tales regalos, si no lo hace lo haremos nosotros porque ya estamos hartos de esta práctica”.

 

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *