Carles Mulet: “Tot que el clima de la reunió va ser molt agradable, el soroll de la variant segueix afectant la qualitat de vida dels veïns diguen el que diguen els estudis realitzats, per la qual cosa caldrà seguir treballant

Afectats pel soroll que genera la variant de la N-340 al seu pas pel Maestrat -en concret al terme municipal de Benicarló- van participar en la reunió a la seu de la Demarcació de Carreteres de València sol·licitada pel senador territorial de Compromís i membre de la Comissió de Foment, Carles Mulet. Després de setmanes d’espera, la reunió “va ser molt agradable i els representants de la direcció d’obra, caps de servei i de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a l’autonomia van acudir amb la feina feta, tal com mapes de soroll que provoca el vial dins dels treballs de seguiment periòdic d’aquesta nova infraestructura“, explica Mulet.

Els veïns van relatar “la insuportable soroll del vial cap als seus habitatges, situats en algunes ocasions a més de 200-400 metres de la nova infraestructura i el fet que se senta molt el soroll de les bandes sonores situades a l’eix i bandes laterals en cada sentit de circulació així com els dubtes sobre l’eficàcia de l’actual repartiment de panells fonoabsorbents“. A més es van posar a disposició dels tècnics de Carreteres, per comprovar in situ el soroll en diferents punts del terme municipal.

Els representants van assegurar als veïns que les medicions llancen valors dins dels límits permesos per a les noves infraestructures, el que compliria en la seua opinió els requisits de la normativa estatal. Representants dels veïns van recordar que les medicions són mesures molt subjectives i que analitzaran els resultats.

Fonts de Carreteres van assegurar als veïns que contestarien els seus escrits de 2015 i enviarien les medicions realitzades, tot i que gairebé dues setmanes després encara no els han estat trameses. El senador de Compromís no dubta que “així ho faran en breu, però esperem que la Demarcació de Carreteres, que ha gastat molts milions en aquest vial, acabe el treball detectant l’origen dels sorolls i siga sensible a les queixes dels veïns d’aquesta zona de Benicarló, que tenen dret a viure tranquils“, ha conclòs.

 


 

Compromís propicia un encuentro de los afectados por el ruido de la variante de la N-340 en el Maestrat y la Demarcación de Carreteras en Valencia

Carles Mulet: “A pesar que el clima de la reunión fue muy agradable, el ruido de la variante sigue afectando la calidad de vida de los vecinos digan lo que digan los estudios realizados, por lo que habrá que seguir trabajando

València, 1 de julio de 2016

 

Afectados por el ruido que genera la variante de la N-340 a su paso por el Maestrat –en concreto en el término municipal de Benicarló- participaron en la reunión en la sede de la Demarcación de Carreteras de Valencia solicitada por el senador territorial de Compromís y miembro de la Comisión de Fomento, Carles Mulet. Tras semanas de espera, la reunión “fue muy agradable y los representantes de la dirección de obra, Jefes de Servicio y de la Demarcación de Carreteras del Estado en la autonomía acudieron con el trabajo hecho, tal como mapas de ruido que provoca el vial dentro de los trabajos de seguimiento periódico de esta nueva infraestructura”, explica Mulet.

Los vecinos relataron “el insoportable ruido del vial hacia sus viviendas, situadas en algunas ocasiones a más de 200-400 metros de la nueva infraestructura y el hecho que se oiga mucho el ruido de las bandas sonoras ubicadas en el eje y bandas laterales en cada sentido de circulación y las dudas sobre la eficacia del actual reparto de paneles fonoabsorbentes”. Además se pusieron a disposición de los técnicos de Carreteras, para comprobar in situ el ruido en distintos puntos del término municipal.

Los representantes aseguraron a los vecinos que las mediciones arrojan valores dentro de los límites permitidos para las nuevas infraestructuras, lo que cumpliría a su juicio el contenido de la normativa estatal. Representantes de los vecinos recordaron que las mediciones son medidas muy subjetivas y que analizarán los resultados.

Fuentes de Carreteras aseguraron a los vecinos que contestarían sus escritos de 2015 y enviarían las mediciones realizadas, aunque casi dos semanas después todavía no les han sido remitidas. El senador de Compromís no duda que “así lo harán en breve, pero esperamos que la Demarcación de Carreteras, que ha gastado muchos millones en este vial, acabe el trabajo detectando el origen de los ruidos y sea sensible a las quejas de los vecinos de esta zona de Benicarló, que tienen derecho a vivir tranquilos”, ha concluido.