El senador territorial de Compromís lamenta la falta de principis dels populars en saltar-se a la torera els procediments administratius per gestionar els diners públics i ‘fundir’ milions en un cap de setmana

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha celebrat que “les investigacions vagen aclarint les maneres en les que el Partit Popular gestionava els diners dels valencians i els dilapidava fins empobrir la nostra autonomia i convertir el País Valencià en una de les regions d’Europa més endeutades”. La formació i, en especial, aquest senador van denunciar de forma constant i reiterada els seus dubtes sobre la legalitat d’injectar milions a una competició poc rellevant de forma anual en la que es beneficiaven interessos com el club de Carlos Fabra i empreses que van començar a aparèixer en les notícies sobre la trama Gürtel. El treball del diputat de Compromís, Víctor García, de fiscalització del que allà ha passat constata les nostres suspicàcies.

Era aquella època en la que el PP tenia una gran calentura amb els camps de golf, ara entenem el per què. Tot ha eixit a la llum i deixa una xifra rodona de 10 milions, tot al voltant de sinistres figures com Fabra i un PP valencià i en especial castellonenc a favor de la corrupció i l’incompliment de les lleis”, ha assenyalat Mulet.

Mentre el Consell gastava 1.660 milions de pessetes, al mateix moment deixaven de pagar-se ajudes a la dependència, es tancaven escoles, es tenia als xiquets en barracons “i tot eren fastos, fórmula 1 i barquetsEixa era la gestió dels grans gestors i aquest és l’empastre que ens han deixat en l’actualitat amb una economia valenciana fràgil i constrenyida per tot arreu

Compromís ja va demanar en el seu moment al Consell que aportara tots els contractes de patrocini signats entre Aerocas i l’empresa Match Golf Consulting SL, després d’haver trobat contractes sospitosos. “Mentre en un sol cap de setmana dilapidaven i fundien milions amb el golf, com a nota curiosa qui decidia aquesta despesa era el president d’Aerocas i del seu Consell d’Administració, Carlos Fabra, que al mateix temps presidia l’entitat privada que més es beneficiava d’aquest patrocini, el Camp de Golf del Mediterráneo (La Coma) de Borriol”, ha recordat Mulet.

L’ombra de la corrupció de Fabra, veiem com era llarga i capaç d’arribar a Madrid i gent com la Púnica i Granados i cobria totes les comarques de Castelló i diferents àrees de gestió ja fora el turisme, la sanitat o l’educació. Per tot arreu tenien les mans”, ha afegit.

La forta injecció de diners públics en aquest camp de golf, amb l’excusa de tornejos, sense cap projecció mediàtica important, va ser escandalosa, ja que el Master Golf va arribar a costar a la Generalitat 2011 un total de 2.111.867 euros i la Sindicatura de Comptes va detectar serioses anomalies.

En 2010 va acabar el 4 Tours Aeropuerto de Castellón-Costa Azahar, “i ningú se’n va adonar, donada la seua intranscendència”. Poc més tard el projecte esportiu va ser dut a la ruïna, el negoci fa fallida i va haver d’abandonar-lo.

Ja des del Senat Compromís ha reclamat, recentment, la remissió dels convenis i contractes d’esponsorització que la Generalitat Valenciana o les seues empreses publiques hagen signat amb l’empresa Match Golf Consulting SL, així com altres amb el Club de Campo del Mediterráneo, amb l’esportista Debón, Motorsport 48 SL, Motorsport 60 SL, i d’altres.