Carles Mulet retreu que estos projectes opten sempre per alternatives amb grans impactes i de major benefici per a les empreses davant d’altres més sensibles amb el territori

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha animat als alcaldes afectats pel traçat de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) a 400 kV La Plana – Morella que transcorre per les comarques de Castelló i que té com a promotor a la Xarxa Elèctrica d’Espanya SAU a què es mobilitzen, al·leguen i prenguen partit per frenar els perniciosos efectes d’aquesta infraestructura. “Tant de bo tots els alcaldes afectats pel traçat planten cara al Ministeri d’Indústria i Govern en Funcions i puguem aconseguir la paralització cautelar mentre s’estudien alternatives i que la MAT no se’ns cole a casa aprofitant el desgovern al que el PP ha dut al país” , pel que Mulet ha reclamat també “la implicació de PSOE i PP a fer possible un millor projecte“.

Per a Compromís, davant d’aquesta classe de grans infraestructures sempre s’opta per models no renovables i en aquest cas ens trobem davant d’una d’aquestes grans línies de transport que no beneficia directament al seu entorn immediat i ens afecta en gran manera “com ja es va intentar amb el fracking i com es va fer amb els parcs eòlics o el projecte Castor, amb resultats lamentables“, ha agregat Mulet. “Són d’un gran interès per a les empreses, mentre que la col·lectivitat paguem molts diners en impostos i hem de veure com els favors es retornen després amb portes giratòries, pel que advoquem per la planificació del territori, definir quin futur volem per a aquestes zones que seran sobrevolades per la MAT i mesures com el soterrament de la línia o per traçats menys agressius aprofitant la CV-10 o vials preexistents que ja han estat afectats ambiental o paisatgísticament“, ha dit.

Afeccions al turisme
Compromís ha reclamat al Ministeri que siga “sensible” amb el territori tenint en compte la seva fragilitat, bellesa paisatgística, riquesa ambiental i l’actual conjuntura econòmica. “Més Alta Tensió no és un actiu que agrade als nostres visitants. Tenim poblacions de gran bellesa com així ha estat reconeguda; unes zones en despoblament i males perspectives per a la gent jove, pel que advoquem per mantenir l’equilibri i atractiu perquè no suposen una hipoteca a la seua economia i futur“, ha insistit Mulet.