El senador de Compromís afirma que aquesta última etapa “El Govern Central, Renfe i ADIF s’han acarnissat amb els valencians”

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha afirmat hui, que la ministra en funcions de Foment, Ana Pastor, segurament passarà a la història com una de les que més han maltractat al País Valencià en matèria ferroviària.

Per al senador valencià, “la seua gestió irresponsable, deslleial amb el propi electorat valencià del PP, després no té la més mínima repercussió entre els responsables polítics que, des del seu cotxe oficial, mai arriben a entendre les necessitats reals de la majoria de ciutadans que no necessita AVEs, sinó rodalies. Per això, perquè la ministra en funcions siga conscient del dany fet amb aquesta gestió, la convidem a que intente anar en tren, encara que siga a classe preferent, des de Madrid a Alcoi o a Vinaròs i que després opine“.

La situació dels trens ha empitjorat de totes totes aquestes legislatures. “El llistó està molt alt, ja que tant ministres del PSOE com del PP, han apostat per degradar el ferrocarril al País Valencià, mentre s’han destinat milions a construir AVEs radials des de Madrid a capitals de províncies del centre d’Espanya, que van buits, però finançats per tots“.

Mulet ha recordat que el PP ha estat “insistent” maltractant a les comarques valencianes, primer en no destinar un euro d’inversió pública en matèria ferroviària i, després, en votar en contra reiteradament al Congrés i al Senat, quan Compromís va demanar partides econòmiques per a actuacions concretes. “No demanem que l’Estat, com a entitat abstracta, traga diners de la seua butxaca per als nostres problemes, sinó que qui gestiona els diners de tot, deixe d’espoliar-nos i, almenys aquesta part proporcional que és la nostra, la destine a les nostres necessitats i, en matèria ferroviària, actue en aquells forats que hi ha per anys i anys d’oblit“.

Així, el senador territorial valencià ha recordat que no s’ha volgut invertir en la connexió Xàtiva-Alcoi, l’enllaç de l’estació de Villena amb l’AVE amb l’Autovia, al tren Gandia-Oliva-Dénia, ni en la millora de la línia C1 Alacant-Elx, al parc central de València després de l’Estació del Nord, en els túnels de Serreria i altres accessos ferroviaris a la capital, ni en el servei de rodalies de Castelló fins a Vinaròs o Tortosa, per no parlar de les millores concretes en estacions, en seguretat, accessos, adaptacions, etcètera.

Per contra, segons Mulet “les escasses inversions han estat vergonyoses i molt poc dignes, com el tercer fil entre València i Castelló, nyap que ha suposat un desemborsament de milions d’euros per a les grans contractistes, però que no és un corredor mediterrani de mercaderies , ja que saturarà encara més les vies emprades pels trens convencionals i generarà entre els usuaris, com ja ho ha fet, una infinitat de problemes que encara es postergaran almenys fins a final d’any, segons amenacen Foment i ADIF“.


Mulet: “La Ministra de Fomento podría despedir su mandato con la trepidante aventura de ir en tren desde Madrid hasta Vinaròs o Alcoi”

 

El senador de Compromís afirma que esta última etapa “el Gobierno Central, Renfe y ADIF se han cebado con los valencianos”

 

Castelló a 18 de mayo de 2016.

 

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha afirmado hoy, que la ministra en funciones de Fomento, Ana Pastor, seguramente pasará a la historia como una de las que más han maltratado al País Valencià en materia ferroviaria.

 

Para el senador valenciano, “su gestión irresponsable, desleal con el propio electorado valenciano del PP, luego no tiene la más mínima repercusión entre los responsables políticos que, desde su coche oficial, nunca llegan a entender las necesidades reales de la mayoría de ciudadanos que no necesita AVEs, sino cercanías. Por ello, para que la Ministra en funciones sea consciente del daño hecho con esta gestión, le invitamos a que intente ir en tren, aunque sea en clase preferente, desde Madrid a Alcoi o a Vinaròs y que luego opine”.

 

La situación de los trenes ha empeorado a todas luces estas legislaturas. “El listón está muy alto, ya que tanto ministros del PSOE como del PP, ha apostado por degradar el ferrocarril en el País Valencià, mientras han destinado millones a construir AVEs radiales desde Madrid a capitales de provincias del centro de España, que van vacíos pero financiados por todos”.

 

Mulet ha recordado que el PP ha sido “insistente” maltratando a las comarcas valencianas, primero al no destinar un euro de inversión pública en materia ferroviaria y, luego, al votar en contra reiteradamente en el Congreso y en el Senado, cuando Compromís pidió partidas económicas para actuaciones concretas. “No pedimos que el Estado, como entidad abstracta, saque dinero de su bolsillo para nuestros problemas, sino que quien gestiona el dinero de todo, deje de expoliarnos y, al menos esa parte proporcional que es nuestra, la destine a nuestras necesidades y, en materia ferroviaria, actúe en aquellos agujeros que existen por años y años de olvido”.

 

Así, el senador territorial valenciano ha recordado que no se ha querido invertir en la conexión Xàtiva-Alcoi, el enlace de la estación de Villena con el AVE con la  Autovia, en el tren Gandia-Oliva-Dénia, ni en la mejora de la línea C1 Alacant-Elx, en el parque central de València tras la Estación del Norte, en los túneles de Serreria y demás accessos ferroviarios a la capital, ni en el servicio de cercanías de Castelló hasta Vinaròs o Tortosa, por no hablar de las mejoras concretas en estaciones, en seguridad, accesos, adaptación..etc.

 

Por el contrario, según Mulet “las escasas inversiones han sido vergonzosas y muy poco dignas como el tercer hilo entre Valencia y Castelló, chapuza que ha supuesto un desembolso de millones de euros para las grandes contratistas, pero que no es un corredor mediterráneo de mercancías, ya que saturará todavía más las vías empleadas por los trenes convencionales y generará entre los usuarios, como ya lo ha hecho, un sinfín de problemas que todavía se postergarán al menos hasta final de año, según amenazan Fomento y ADIF”.