mercaderiesAnuncia comparecencias para que se determinen posibles sanciones o compensaciones por la situación creada por la nula gestión de los populares

 

11 de mayo de 2016

El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha manifestado hoy que el anuncio de Renfe de devolver el importe de los billetes de usuarios de cercanías de la línea C6 que sufran más de 30 minutos de demora, es un nuevo parche insuficiente y ridículo que demuestra cómo tanto Renfe, Adif y el Ministerio de Fomento “están tomando el pelo continuamente a los usuarios de esta línea afectada por el caos generado por las obras del tercer hilo”.

Según Mulet “de las medidas anuncias a bombo y plantillo de los autobuses lanzaderas que quedaron en un fiasco, a las reducción sistemática del 50% de los billetes nunca producida, a las notas de prensa autocomplacientes de estos días dando por finalizadas todas las molestias, se descuelgan ahora con una medida ineficaz”. Según el parlamentario de Compromís “el sistema de retorno del precio del billete en los retrasos, es algo ya contemplado para los usuarios de cualquier servicio de Renfe, por lo que anuncian como novedad algo que ya existe. Solamente en aquellos casos en los cuales la demora sea de 30 minutos, o sea, si el retraso es de 29 minutos, te quedas mirando. Y lo que te piden es que después de llegar 30 minutos tarde a tu lugar de estudio o trabajo, pierdas todavía más tiempo haciendo cola en una ventanilla para que te abonen el coste del billetes. Inconcebible”, ha dicho.

Para el senador  de Compromís “todos son parches que no atajan de raíz el problema, nosotros reiteramos que una vez incumplidos los plazos, lo que tocaría es asegurar la gratuidad total del servicio como se ha hecho en autonomías como Cataluña, por la inseguridad a la que se somete a los usuarios por si van a sufrir retrasos imprevistos una vez subidos al tren”.

Compromís ha recordado que, además, el tren se ha visto drásticamente reducido en frecuencias y ha encarecido los trayectos, al eliminar el ida/vuelta. “La gratuidad ha de ser absoluta mientras duren las molestias y centrar las obras a horario nocturno para evitar más molestias”, ha agregado Mulet.

El senador ha reiterado que la sensación de descontrol existente respecto a estas obras no puede quedar camuflada bajo la existencia de un gobierno en funciones “los técnicos han continuado cobrando, el ministerio ha continuado gestionando, ADIF y RENFE no se han disuelto y continúan existiendo, por lo tanto, no tiene sentido no haber actuado desde el minuto cero y buscar soluciones a tanta molestia”.

Mulet ha anunciado que “tan pronto como se retome la legislatura reiteraré las preguntas y solicitaré la comparecencia del próximo ministro de Fomento para que valore el trabajo realizado, señale responsables y se determinen posibles sanciones o compensaciones por la situación a la que la nula gestión de los populares han sometido a miles de valencianos diariamente, algo indigno e insultante”.

        

 

Mulet afirma que RENFE, ADIF i Foment estan prenent el pèl als usuaris afectats pels retards de la línia C6

Anuncia compareixences per a que es determinen possibles sancions o compensacions per la situació creada per la nul·la gestió dels populars

11 maig 2016

El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha manifestat avui que l’anunci de Renfe de retornar l’import dels bitllets d’usuaris de rodalies de la línia C6 que patisquen més de 30 minuts de demora, és un nou ‘pegat’ insuficient i ridícul que demostra quem tant Renfe, com Adif i el Ministeri de Foment “estan prenent el pèl contínuament als usuaris d’aquesta línia afectada pel caos generat per les obres del tercer fil“.

Segons Mulet “de les mesures anuncies a bombo i planteret dels autobusos llançadores que van quedar en un fiasco, a la reducció sistemàtica del 50% dels bitllets mai produïda, a les notes de premsa autocomplaents d’aquests dies donant per finalitzades totes les molèsties, es despengen ara amb una mesura ineficaç“. Segons el parlamentari de Compromís “el sistema de retorn del preu del bitllet en els retards, és una cosa ja contemplada per als usuaris de qualsevol servei de Renfe, de manera que anuncien com a novetat una cosa que ja existeix. Només en aquells casos en els quals la demora siga de 30 minuts, o siga, si el retard és de 29 minuts, et quedes mirant. I el que et demanen és que, després d’arribar 30 minuts tard al teu lloc d’estudi o treball, pergues encara més temps fent cua en una finestreta perquè t’abonen el cost del bitllet. Inconcebible“, ha dit.

Per al senador de Compromís “tot són parxes que no aturen d’arrel el problema. Nosaltres reiterem que un cop incomplerts els terminis, el que tocaria és assegurar la gratuïtat total del servei com s’ha fet en autonomies com Catalunya, per la inseguretat a la que se sotmet als usuaris per si patiran retards imprevistos una volta pujats al tren“.

Compromís ha recordat que, a més, el tren s’ha vist dràsticament reduït en freqüències i ha encarit els trajectes, en eliminar l’anada/tornada. “La gratuïtat ha de ser absoluta mentre duren les molèsties i centrar les obres en horari nocturn per evitar més malestar“, ha agregat Mulet.

El senador ha reiterat que la sensació de descontrol existent respecte a aquestes obres no pot quedar camuflada sota l’existència d’un govern en funcions “els tècnics han continuat cobrant, el ministeri ha continuat gestionant, ADIF i RENFE no s’han dissolt i continuen existint, per tant, no té sentit no haver actuat des del minut zero i buscar solucions a tanta molèstia“.

Mulet ha anunciat que “tan prompte com es reprengui la legislatura reiteraré les preguntes i sol·licitaré la compareixença del pròxim ministre de Foment perquè valore el treball realitzat, assenyale responsables i es determinen possibles sancions o compensacions per la situació a la qual la nul·la gestió dels populars s’han sotmès a milers de valencians diàriament, quelcom indigne i insultant“.