Mulet lamenta la ‘irresponsabilitat’ i ‘insensibilitat’ de Foment i ADIF pel caos ferroviari entre Castelló i València


El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha criticat la insensibilitat del Ministeri de Foment i d’ADIF respecte al caos generat per les obres de l’anomenat tercer fil a les vies fèrries entre València i Castelló. “Duem mesos de retard en la seua execució i mesos de molèsties greus als usuaris i, de les mesures anunciades, únicament s’han pres les més inútils, sense abordar el problema com correspondria. 
L’anunci de prolongar més encara les obres ens pareix insuficient“, ha assegurat Mulet. Els autobusos supletoris són una solució que tant Compromís com els professionals consideren “inviable i ineficient” pel temps del trajecte, el que empeny als usuaris a haver d’utilitzar el vehicles privats.

Mulet ha remarcat que la mesura llançada fa mesos per part del Consell, en el qual anunciava un acord amb l’empresa per aconseguir una reducció del bitllet al 50% ha estat un nou incompliment. “Ja vam dir que ens semblava un pegat, una mesura que no solucionava els problemes i discriminatòria respecte a altres solucions en situacions semblants. Ens vam reunir amb Renfe i, com a conclusió vam extreure que correspondria aconseguir entre d’altres la gratuïtat total del servei mentre duren les molèsties, tal com es va aconseguir a Catalunya amb les obres de l’AVE. Després vam veure com la nostra proposta, criticada per tots, va acabar sent secundada i fins i tot la Generalitat es va sumar a la nostra petició però, al final, ni el descompte del 50% amb els problemes tècnics en l’emissió de bitllets i control de transbords entre línies que suposava, ni el 100%. Els problemes continuen sense solucions“, ha lamentat.

El senador de Compromís ha reiterat que, posats a no complir els terminis, atès que ja havien perdut tota calendarització i previsions possibles “allò urgent seria deixar les obres només en període nocturn, per evitar així més retards. Tant se val ja un mes més o menys si a canvi durant el dia es deixa als trens circular amb fluïdesa, sense endarreriments i recuperant serveis ara anul·lats“, ha valorat.

Per a Mulet, la persistència del problema sense solucions, ha demostrat la total falta de respecte i consideració de Foment i ADIF cap als usuaris de la nostra autonomia. “L’excusa no pot ser l’existència d’un Govern en funcions, ja que els tècnics del Ministeri, els d’Adif, fins a la pròpia ministra, han continuat cobrant els seus sous per fer la seua feina, Foment ha pres decisions de vegades polèmiques en aquest impass i les obres no han parat pel buit de l’executiu. Nosaltres hem reiterat la petició de compareixences de responsables del caos, començant per la ministra, des d’octubre passat i de forma barroera i irresponsable no s’ha volgut tramitar des de la cambra alta“.

Per al parlamentari castellonenc “el pitjor de tot, és que s’estan generant problemes seriosos des de fa mesos, per una obra caríssima que a la llarga acabarà generant nous problemes en els usuaris, ja que el tercer fil suposarà embotir més trens de rodalies en unes vies ja tremendament saturades, i ho acabaran pagant, com sempre, els usuaris de rodalies per la falta de compromís del PP amb les infraestructures que necessita aquesta autonomia“.

Mulet ha demanat a les parts implicades coneixement i sensibilitat. “El caos ha d’acabar ja, no solament reiterem la necessitat de la gratuïtat per un servei públic precari i pèssim, també que es deixen les obres per a l’horari sense servei ferroviari de rodalies“, ha sentenciat.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *