Consideren una ‘xapussa’ l’Ordre Ministerial hui aprovada que matxaca tributàriament als nostres llauradors sense unes explicacions raonables

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Dolors Pérez, han criticat l’Ordre Ministerial hui publicada al BOE que rebaixa determinats mòduls agraris per les circumstàncies desfavorables de la sequera i el veto rus, entre altres causes. “Esta reducció excepcional de mòduls està feta sense un criteri clar tot i que la sequera i el veto ha afectat de forma greu el nostre sector productiu agrari. A més s’intueix una voluntat clara de recaptar en una zona com la nostra, maltractada pel senyor Montoro en quant al finançament que rebem i ara matxacada tributàriament sense unes explicacions raonables”, explica Mulet.

Per als senadors de Compromís al Senat, “el Govern en funcions segueix deixant-nos sorpreses negatives com esta, incongruents i que pareixen fetes amb parts del cós que no son precisament el cervell, amb el que pareix una intencionalitat clara de penalitzar-nos encara més i frenar la nostra recuperació com a poble i economia”.

No té sentit”, ha dit Mulet, “que si la sequera o el veto és un dels motius importants per prendre estes mesures les diferències siguen tan apreciables per exemple entre Vinaròs i Benicarló, quan la sequera o el veto no entenen de termes municipals. Una vegada més citricultura i hortalisses son els maltractats quan tenen una fragilitat front a d’altres cultius, costos de producció, exportació i efectes han sigut molt majors”, ha afegit.

Compromís al Senat ha recordat que milers de tones d’hortalisses van malmetre’s, les pèrdues per a l’economia han estat quantioses i no han vingut acompanyades d’ajudes en els últims anys. Mulet ha anunciat que demanarà, una vegada es pose en marxa la propera legislatura, els informes del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, sobre les circumstàncies i els estudis que justifiquen aquestes mesures “donat que ja estem cansats d’espolis i que han fet cas omís de la petició unànime al Govern originada a les Corts que demanava recolzament cap al nostre sector primari”.