La senadora Dolors Pérez exigeix ​​que Montoro es faça càrrec de la multa
La Mesa del Senat ha acordat admetre a tràmit la pregunta oral presentada per la senadora de Compromís, Dolors Pérez, a la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques en relació a la sanció de 18.930.000 d’euros que la UnióEuropea ha imposat a la Generalitat per falsejar el dèficit entre els anys 2008 i 2012.

 

Pérez ha titllat d'”injusta” la decisió del Govern de repercutir de forma unilateral sobre els malmesos pressupostos de la Generalitat la multa Europea, ja que va ser el mateix equip del ministre Montoro el que va donar validesa als comptes en el moment de enviar-los als organismes europeus, tot i que la Sindicatura de comptes ja havia revelat, en nombrosos informes, que els comptes estaven falsejats. “Tampoc hem escoltat l’opinió dels que van ser còmplices d’aquests falsejaments, de càrrecs com Rita Barberà o Alberto Fabra“, ha afegit Pérez.

 

Aquesta decisió -segons la senadora valenciana- demostra que el govern del PP actua decididament contra els interessos dels valencians ja que “des de la Generalitat s’amagaven factures per valor de 2.000 milions d’euros de despesa sanitària amb l’objectiu de falsejar els comptes davant Brussel·les – amb la negligent col·laboració del Ministeri d’Hisenda que va enviar els comptes a Europa sense garantir la realitat i veracitat de les dades-, per després rentar-se les mans en un tema de màxima responsabilitat dels populars“.

 

És per aquest motiu que Compromís ha preguntat al Govern en funcions, a través de la Comissió d’Hisenda al Senat, “quins són els motius per endossar la multa a la Generalitat, ja que la seua responsabilitat era contrastar les dades de dèficit i, arribat el cas, haver-los corregit“.

 

Pérez destaca que el resultat final de tot aquest procés és un greu dany tant financer com d’imatge per al País Valencià. “Un dany injust del que el PP és l’únic responsable“, de manera que la senadora de Compromís exigeix ​​que “siga el govern central el que es faça càrrec de la sanció i no amague la seua responsabilitat penjant-li la multa a qui tracta de recomposar la estabilitat i viabilitat econòmica de la Generalitat“.

Admitida a trámite la pregunta de Compromís sobre el falseamiento de cuentas que hizo el PP en la Generalitat

La senadora Dolors Pérez exige que Montoro se haga cargo de la multa

 
La Mesa del Senado ha acordado admitir a trámite la pregunta oral presentada por la senadora de Compromís, Dolors Pérez, en la Comisión de Hacienda y Administraciones Públicas en relación a la sanción de 18,93 millones de euros que la Unión Europea ha impuesto a la Generalitat por falsear el déficit entre los años 2008 y 2012.

Pérez ha tachado de “injusta” la decisión del gobierno de repercutir de forma unilateral sobre los maltrechos presupuestos de la Generalitat la multa Europea, pues fue el propio equipo del ministro Montoro el que dio validez a las cuentas en el momento de enviarlas a los organismos europeos, a pesar de que la Sindicatura de Comptes ya había revelado, en numerosos informes, que las cuentas estaban falseadas. “Tampoco hemos escuchado la opinión de quienes fueron cómplices de estos falseamientos, de cargos como Rita Barberá o Alberto Fabra”, ha agregado Pérez.

Esta decisión -según la senadora- demuestra que el gobierno del PP actúa decididamente contra los intereses de los valencianos ya que “desde la Generalitat se escondían facturas por valor de 2.000 millones de euros de gasto sanitario con el objetivo de falsear las cuentas ante Bruselas -con la negligente colaboración del Ministerio de Hacienda que envió las cuentas a Europa sin garantizar la realidad y veracidad de los datos-, para luego lavarse las manos en un tema de máxima responsabilidad de los populares”.

Es por este motivo que Compromís ha preguntado al Gobierno en funciones, a través de la Comisión de Hacienda en el Senado, “cuáles son los motivos para endosar la multa a la Generalitat, ya que su responsabilidad era contrastar los datos de déficit y, en su caso, haberlos corregido”.

Pérez destaca que el resultado final de todo este proceso es un grave daño tanto financiero como de imagen para el País Valenciano. “Un daño injusto del que el PP es el único responsable”, por lo que la senadora de Compromís exige que “sea el gobierno central el que se haga cargo de la sanción y no oculte su responsabilidad colgándole la multa a quienes tratan de recomponer la estabilidad y viabilidad económica de la Generalitat”.