Carles Mulet: “el PP ha fet el ridícul amb els regidors de València, però continua acovardit davant Barberá”

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha valorat hui que, després de la vergonyosa escenificació del PP, que ha tret temporalment el carnet als regidors del PP de València implicats en el cas Taula-Imelsa on se’ls manté dins el grup municipal i, per tant, amb els mateixos privilegis que abans, “demostra la incapacitat per actuar davant els casos de corrupció, i com s’està parlant de casos de presumptes delictes individuals en comptes d’un partit polític dedicat clarament a delinquir”. Mulet ha assenyalat que “els diners presumptament blanquejats no eren per als regidors, sinó per al partit i, concretament, per finançar la campanya electoral de Rita Barberá, per mantenir-la en el poder i per tant, perquè ella, i el seu equip, pogueren continuar amb les seues malifetes”.

Segons Mulet, el PP ha demostrat de nou dues vares de mesurar i manté a Barberá “en una fornícula, venerada” i permetent-li que continue erosionant cada dia que passa la institució del Senat, les Corts Valencianes que li van atorgar el càrrec i, en definitiva, a tota la classe política. “L’excusa que Barberá està lliure de sospita o en un estat diferent a la resta del seu equip, és absurda i hipòcrita, ja que si encara no ha estat citada a declarar, com ha deixat clar el mateix jutjat, és per la seua condició d’aforada i per això se li ha ofert pels tribunals poder anar a prestar declaració voluntàriament. Per tant, costa entendre (o no tant) el per què a ella no se li aplica la mesura estètica de retirar-li el carnet després dels coneguts missatges amenaçadors publicats a dirigents del PP, s’entén que els té ben atemorits”, ha indicat el senador.

Per a Compromís, “el PP sap perfectament quin ha de ser el final tant de la banda que va acompanyar a Barberá, com de la jefa. Allargar la situació amb mesures absurdes, només fa més mal encara a les institucions. El grup popular al Senat contínua ostatge de la banda de Barberà. Còmplice, no sabem si per convicció, per por o per incapacitat”, ha agregat.

Mulet ha incidit que el cas Barberá ha posat en primer focus de l’atenció mediàtica a la cambra alta, però que ha degradat encara més la seva imatge. “No som qui per dir el que ha de fer un altre partit polític, òbviament, però si per exigir que mentre hi haja institucions com el Senat, el qual ha de ser reformat amb urgència, si exigim que aquest no servisca de vedat privat per blindar presumptes delinqüents, perquè persones com Barberá eviten haver d’acudir a donar explicacions a la justícia ordinària com la resta de mortals. El vot solitari d’ahir del PP al Senat en contra d’eliminar l’aforament, demostra la connivència de tot el partit amb Barberá”, ha conclòs.