La senyalització del municipi turístic s’ha manifestat insuficient aquestes Pasqües i els conductors han viscut moments de desconcert per les deficients indicacions

Compromís ha preguntat al Senat per la necessitat de millorar la senyalització indicativa de Benicarló i Peníscola, tant a la N-340a com en la variant de la N-340, atenent les demandes dels usuaris, ja que els actuals accessos indueixen a confusió en un vial amb un intens trànsit.

L’execució de la variant de la N-340 al seu pas per la comarca del Maestrat, salva els nuclis urbans de Benicarló i Vinaròs allunyant-se d’ells amb un nou traçat que ha canviat la perspectiva, circulació i hàbits dels conductors que la utilitzen.

Peníscola és un important municipi turístic del nord valencià -segons xifres de l’INE pel que fa a visitants, pernoctacions, segones residències i allotjaments turístics- i gran part dels seus visitants acudeixen per carretera des de Navarra, Aragó, Catalunya, Cantàbria o Euskadi, principalment.

L’actual senyalització d’aquest municipi turístic és escassa en l’actual N-340 i confusa a la N-340a (la desdoblada que ha quedat com a via de servei entre Benicarló i Peníscola), en una zona en la qual conflueix a més el trànsit de la AP-7. Tan sols un cartell amb l’indicatiu de ‘Peníscola’ es pot veure en sentit sud a la N-340, davant molts altres de Benicarló i fins i tot Santa Magdalena, quan hauria d’aparèixer Peníscola.

Així mateix són molts els vehicles que, despistats pels canvis i la ‘justa’ senyalització, acaben en una variant que travessa el Maestrat en un punt molt diferent del que volien arribar. Per al senador Carles Mulet “això no hauria de passar i hem pogut veure roulottes desconcertades donant voltes a la nova rotonda sense saber molt bé cap a on anar, alguna cosa en el que poden influir els GPS sense actualitzar, però hem de garantir que les senyals són les correctes per que els nostres visitants no tinguen dificultats a arribar i la localitat tinga els senyals que es mereix. El ministeri no pot maltractar Peníscola d’aquesta forma“.

Compromís ha decidit elevar la pregunta perquè els responsables de Foment de l’actual, o del futur Govern, estudien si cal millorar les actuals indicacions.