Mulet: “el futur del fràcking o de les prospeccions no ha de dependre de la voluntat de les empreses”

 

muletCompromís afirma que cal una legislació estricta i una política d’estat per un nou model energètic

Castelló, 30de novembre de 2015

 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha afirmat avui que cal una nou marc legal a nivell de l’estat i un nou model energètic per blindar que el futur d’accions com el fràcking o fractura hidràulica o les prospeccions petrolieres no depenguen com fins ara de la voluntat de les empreses, sinó d’una legislació estricta on no es permeta cap agressió al territori”.

Segons Mulet, tant la negativa de Cairn Energy a les prospeccions de petroli en el golf de València i entorn de les Columbretes, com en el cas de l’anunci de Montero Energy de no continuar amb el seu projecte de seguir en les prospeccions per buscar el fràcking, s’ha produït pels propis càlculs empresarials, i no perquè haguen tingut una normativa que els ho haja impedit “ òbviament saber que ha hagut un canvi en el govern valencià ha estat important per saber estes empreses que anaven a tindre-ho més difícil, però encara així, tenien a la legislació de cara seua, i si hagueren volgut continuar endavant, ho hagueren pogut fer tot i les mobilitzacions ciutadanes que en este cas també han estat imprescindibles per de moment haver apartat el perill imminent”

El senador de Compromís ha recordat tots els intents de les comunitats autònomes sensibles al fràcking, de blindar-se contra aquesta pràctica, han acabat rebutjats pel Tribunal Constitucional amb l’argument que l’ordenació del sector energètic i del subsector gasístic és una competència exclusiva de l’Estat, i com s’ha interferit greument en casos com la consulta canària sobre les prospeccions petrolieres. Per eixe motiu, segons Compromís, cal una nova legislació estatal que aposte per un canvi de model energètic, i deixe de donar privilegis estratègics a les prospeccions per buscar energies fòssils “ hem tingut un govern central al servei de les grans companyies, que ha castigat al productor d’energia neta, com la solar, i ens ha posat als peus de les elèctriques i multinacionals del petroli, i la legislació espanyola ho permet i protegeix contra els intents autonòmics d’eixir-se’n d’eixa model, per això, cal una nova majoria a les Corts Generals que permeta un canvi de legislació que antepose un nou model energètic “

Mulet ha incidit que tractats internacionals com el TTIP són encara un pas més enllà en el despropòsit, al poder-se saltar les grans multinacionals fins i tot les legislacions estatals.

 

 

Mulet: “el futuro del fr<cking o de las prospecciones no ha de  depender de la voluntad de las empresas”
Compromís afirma que hace falta una legislación estricta y una política de estado por un nuevo modelo energético
Castelló, 30 de noviembre de 2015
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha afirmado hoy que hace falta una nuevo marco legal a nivel del estado y un nuevo modelo energético para blindar que el futuro de acciones como el fràcking o fractura hidráulica o las prospecciones petroleras no dependan como ahora de la voluntad de las empresas, sino de una legislación estricta donde no se permita ninguna agresión al territorio”.

Según Mulet, tanto la negativa de Cairn Energy a las prospecciones de petróleo en el golfo de Valencia y entorno a les Columbretes, como en el caso del anuncio de Montero Energy de no continuar con su proyecto de seguir en las prospecciones para buscar fràcking en las comarcas de Castelló , se ha producido por los propios cálculos empresariales, y no porque hayan tenido una normativa que se lo haya impedido “ obviamente saber que ha habido un cambio en el gobierno valenciano ha sido importante para saber estas empresas que iban a tenerlo más difícil, pero aún así, tenían a la legislación de su parte, y si hubieran querido continuar adelante, lo hubieran podido hacer a pesar de las movilizaciones ciudadanas que en este caso también han sido imprescindibles por de momento haber apartado el peligro inminente”

El senador de Compromís ha recordado todos los intentos de las comunidades autónomas sensibles al fràcking, de blindarse contra esta práctica, han acabado rechazados por el Tribunal Constitucional con el argumento que la ordenación del sector energético y del subsector gasístico es una competencia exclusiva del Estado, o cómo se ha interferido gravemente en casos como contra la consulta canaria sobre las prospecciones petroleras. Por ese motivo, según Compromís, hace falta una nueva legislación estatal que apueste por un cambio de modelo energético, y deje de dar privilegios estratégicos a las prospecciones para buscar energías fósiles “ hemos tenido un gobierno central en el servicio de las grandes compañías, que ha castigado al productor de energía limpia, como la solar, y nos ha puesto a los pies de las eléctricas y multinacionales del petróleo, y la legislación española lo permite y protege contra los intentos autonómicos de salirse de esa modelo, por eso, hace falta una nueva mayoría a las Cortes Generales que permita un cambio de legislación que anteponga un nuevo modelo energético “
Mulet ha incidido que tratados internacionales como el TTIP son todavía un paso más allá en el despropósito, al poderse saltar las grandes multinacionales incluso las legislaciones estatales.

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *