L’esmena de Compromís aconsegueix un milió d’euros per reindustrialitzar al Camp de Morvedre

Les nostres esmenes buscaven millores en jutjats, consorcis, comissaries i casernes, la millora de l’accessibilitat, seguretat i mobilitat en tren de persones i mercaderies, l’establiment d’un tren per la costa a Alacant o el seu interior i rodalies fins a Vinaròs i Tortosa o amb Terol. També demanàvem que pal·liaren el maltractament amb la nostra llengua pròpia després que el PP ens tancara els nostres mitjans de comunicació, que financen les nostres biblioteques, festivals, indústria tradicional valenciana i museus com es fa en altres llocs de l’Estat. Volíem partides en els Pressupostos que dignificaren el nostre patrimoni històric, institucions com l’IVAM, la Fundació del Palau de les Arts o expressions com el Misteri d’Elx“, ha assenyalat el senador Carles Mulet. En matèria d’inversions de l’Estat, el senador valencià ha recordat que el País Valencià “és un forat negre“.

Per a Mulet “tenim autovies com l’A7 sense acabar que ens uneixen amb Catalunya, vies de peatge que ens penalitzen l’arribada de turistes, s’està desmantellant la xarxa de trens i patim carreteres infames concebudes per fa 100 anys com la N-232 i no per a les necessitats actuals“. Compromís advoca per gestionar els diners dels valencians, sense intervencions, per millorar la situació de les platges que necessiten una regeneració, alliberar de peatges el territori valencià, garantir una agricultura lliure de plagues, l’aposta pel patrimoni històric i museus amb els diners de la Casa Reial i rodalies de nord a sud i un corredor de mercaderies digne que ens connecte amb Europa.

Compromís ha presentat centenars d’esmenes per millorar la realitat d’altres països i regions de l’Estat. “El nostre compromís de col·laboració amb partits com Més de les Illes Balears, o el Partit Castellà, fa que esmenem aquests pressupostos amb peticions molt raonables per a municipis castellans o de les Balears i fins i tot amb reivindicacions de municipis del PP que veiem justes“, ha assenyalat Mulet. Senadors del PSOE han donat suport puntual, a més, a algunes de les esmenes de Compromís als PGE de 2016.

Són el PP i els seus senadors valencians els responsables del rebuig a les més de 300 esmenes que buscaven corregir les mancances del País Valencià. Algunes d’elles fins i tot estaven aprovades per regidors del PP de municipis valencians com València per la seua necessitat i transcendència, tot i que veiem i lamentem que el PP passa pel damunt de les voluntats dels seus regidors“, ha afegit Mulet.

1 milió per reindustrialitzar el Camp de Morvedre
En el debat de les esmenes, “el PP únicament ha acceptat un 10% -és a dir, un milió d’euros- de la partida de 10 milions que reclamàvem per a un Pla de Reindustrialització de la comarca del Camp de Morvedre davant el deteriorament accelerat de el seu teixit industrial“, ha explicat Mulet. L’esmena presentada per Compromís ha tingut l’adhesió de Ciutadans i PSOE. El PP ha fet una transaccional per rebaixar la quantitat de 10 milions, fins el milió d’euros.
El senador de Compromís, Carles Mulet, ha oficialitzat amb el seu vot la negativa al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2016 “per la seua falta de credibilitat en qüestions com el compliment del dèficit, les previsions en la recuperació econòmica, les crítiques a les institucions europees i perquè no milloren les mancances del País Valencià, penúries totes elles heretades dels temps de Suárez, Calvo-Sotelo, Felipe González, José María Aznar, José Luís Rodríguez Zapatero i que persisteixen amb Rajoy”.

El representant valencià de Compromís ha recordat que els comptes expliciten l’infrafinançament valencià “que deixa oberta la via judicial perquè s’aconseguisquen canvis en el finançament davant la injustícia, arbitrarietat i desigualtat que consagren els PGE i a Rajoy com un dels màxims culpables” . Les Corts van aprovar recentment el “Manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana”, acord al qual es van sumar les universitats i els agents socials i empresarials.

Mulet va demanar mesures davant l’informe de la Universitat CEU Cardenal Herrera i Càritas Diocesana que augmenten fins al 31,45% l’índex de risc de pobresa entre els joves valencians, un punt per sobre de la mitjana espanyola.

Herència del PP

La situació de Navajas, un municipi de 761 veïns, acumula un deute financer viu de 5.259.000 euros després del pas del PP pel govern. O, el que és el mateix, gairebé 7.000 euros per habitant. “En una de les nostres esmenes, demanàvem al Govern ajornar el cobrament dels interessos i període d’amortització dels crèdits ICO concedits a l’ajuntament, durant un any, a la fi de que puguen renegociar els préstecs i acollir-se a noves opcions, perquè el Govern Central que vinga després de la urnes actue i depure responsabilitats “, ha remarcat el senador, que ha responsabilitzat el PP de la “mala gestió duta a terme en aquest municipi i al País Valencià“.