Mulet: “L’Administració ha d’acompanyar a aquestes persones vulnerables perquè puguen construir la seua pròpia vida” València, 24 de maig de 2020 El representant de Compromís, Carles Mulet, ha registrat una moció al Senat en la qual reclamen que l’administració implemente mesures per a facilitar la incorporació al mercat de treball dels joves tutelats per programes públics. La proposta presentada per la formació valencianista al Senat -que ha estat promoguda per Compromís a les Corts Valencianes- demana modificar el Reial decret 557/2011, de 20 d’abril, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei orgànica 4/2000, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social per a adaptar-los a la Llei de Protecció Jurídica del Menor, els criteris del Comitè de Nacions Unides de Drets de la Infància i a les recomanacions del Defensor del Poble sobre menors estrangers no acompanyats. L’objectiu és recollir informes sobre capacitat econòmica, esforç d’integració i nous informes com de l’entitat de protecció de menors que puguen autoritzar la seua residència per circumstàncies excepcionals. “L’Administració, arribat a aquest punt, ha de permetre que els joves que han sobreviscut a dures circumstàncies puguen somiar en un futur, ja siga per l’entitat de protecció de menors o qualsevol altra i revisar els expedients d’autorització de permisos de residència i els aparte de la seua vulnerabilitat i falta de suports per a facilitar-los projectes de vida”, ha indicat Mulet que ha reivindicat el paper de les comunitats autònomes que, com la valenciana, “compten amb programes específics d’acompanyament en la seua inserció soci-laboral”. Al País Valencià un total de 98 persones joves ex-tutelades es troben en pisos d’emancipació gestionats per entitats socials fruit del concert social que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives manté amb elles per damunt de la rigidesa de la normativa existent. No obstant això, des de començament de l’any 2020, s’ha observat per part de les entitats un canvi en la interpretació de la norma per part de Delegació de Govern, que ha desestimat les sol·licituds, deixant als joves estrangers ex-tutelats sense els seus permisos de residència. “Es tracta de persones que estan rebent el suport d’una administració autonòmica com és la Generalitat Valenciana mentre que el Govern d’Espanya els nega la possibilitat de residencia i, per tant, de treball”, remarca el senador que demana “canvis per a corregir tan injustes situacions”. |
Compromís pide al Gobierno medidas para incorporar al mercado de trabajo a los adolescentes tutelados
Mulet: “La Administración debe acompañar a estas personas vulnerables para que puedan construir su propia vida”
València, 24 de mayo de 2020
El representante de Compromís, Carles Mulet, ha registrado una moción en el Senado en la que reclaman que la administración implemente medidas para facilitar la incorporación al mercado de trabajo de los jóvenes tutelados por programas públicos.
La propuesta presentada por la formación valencianista en el Senado -que ha sido promovida por Compromís en las Cortes Valencianas- pide modificar el Real Decreto 557/2011, de 20 de abril, por el que se aprueba el Reglamento de la Ley Orgánica 4/2000, sobre derechos y libertades de los extranjeros en España y su integración social para adaptarlos a la Ley de Protección Jurídica del Menor, los criterios del Comité de Naciones Unidas de Derechos de la Infancia y a las recomendaciones del Defensor del Pueblo sobre menores extranjeros no acompañados. El objetivo es recoger informes sobre capacidad económica, esfuerzo de integración y nuevos informes como de la entidad de protección de menores que puedan autorizar su residencia por circunstancias excepcionales.
“La Administración llegado a este punto debe permitir que los jóvenes que han sobrevivido a duras circunstancias puedan soñar en un futuro, ya sea por la entidad de protección de menores o cualquier otra y revisar los expedientes de autorización de permisos de residencia y los aparte de su vulnerabilidad y falta de apoyos para facilitarles proyectos de vida”, ha indicado Mulet que ha reivindicado el papel de las comunidades autónomas que, como la valenciana, “cuentan con programas específicos de acompañamiento en su inserción socio-laboral”.
En el País Valenciano un total de 98 personas jóvenes ex-tuteladas se encuentran en pisos de emancipación gestionados por entidades sociales fruto del concierto social que la Conselleria de Igualdad y Políticas Inclusivas mantiene con ellas por encima de la rigidez de la normativa existente. Sin embargo, desde comienzo del año 2020, se ha observado por parte de las entidades un cambio en la interpretación de la norma por parte de Delegación de Gobierno, que ha desestimado las solicitudes, dejando a los jóvenes extranjeros ex-tutelados sin sus permisos de residencia. “Se trata de personas que están recibiendo el apoyo de una administración autonómica como es la Generalitat Valenciana mientras que el Gobierno de España les niega la posibilidad de residencia y por lo tanto, de trabajo”, remarca el senador que pide “cambios para corregir tan injustas situaciones”.