Los senadores de la coalición han preguntado al Gobierno de Pedro Sánchez si piensa regular e informar del coste de los espacios de TVE
Madrid, 4 de agosto de 2018
Compromís ha reclamado publicitar en la televisión pública el coste de los espacios televisivos, así como el procedimiento a seguir para la publicidad de estas cifras. “La publicidad del coste real es fácil, se podría hacer como en los Hospitales Públicos, cuando te dan el Alta Médica te adjunta la factura con el coste real de no haber estado financiado con dinero público. Aquí igual, después de cada capítulo, tertulia, espacio cultural, informativo o especial, conocer una relación aproximada del coste de éste” ha señalado el senador, Jordi Navarrete.
Los senadores de la coalición ya presentaron una moción al inicio de la legislatura instando el Gobierno a regular esta cuestión, proponiendo que al final de cada espacio apareciese el coste final. “En un contexto de recortes presupuestarios, de ajustes en los servicios públicos, déficit y deuda pública, es fundamental que la gente conozca el coste de los espacios que incluye la programación de una televisión que se financia vía Presupuestos Generales del Estado” afirmó en su momento el senador, Jordi Navarrete.
La publicidad de las cifras resulta especialmente necesaria en los casos de productoras, espacios externalizados y, por supuesto, para valorar el trabajo final. “Los ciudadanos no pueden valorar el trabajo y calidad de un espacio televisivo o de si un espacio vale lo que cuesta si no conocen cual es el coste” ha añadido Navarrete.
Según algunas fuentes, cada minuto de series como “Cuéntame” o “Aguila Roja” cuestan más de 12.000 euros. Según un informe de la IGAE en 2015, que intervengan productoras en los programas no implica que se alcancen objetivos de audiencia.
La televisión pública española desde 2010 no recibe ingresos externos derivados de la publicidad, por lo que se financia íntegramente a partir de subvenciones públicas e impuestos directos sobre los operadores privados de televisión y telefonía. “La transparencia debe llegar a todos los ámbitos, también al de la televisión, especialmente para conocer aquellos casos en los que las audiencias son bajas y, en cambio, el espacio supone gran coste. Las cifras deben ser públicas y conocidas por todos” ha concluido el representante de Compromís, Jordi Navarrete.
Compromís insisteix en la necessitat de regular i informar del cost dels espais televisius de TVE
Els senadors de la coalició han preguntat al Govern de Pedro Sánchez si pensa regular i informar del cost dels espais de TVE
Madrid 4 d’agost de 2018
Compromís ha reclamat publicitar a la televisió pública el cost dels espais televisius, així com el procediment a seguir per a la publicitat d’aquestes xifres. “La publicitat del cost real és fàcil, es podria fer com en els Hospitals Públics, quan et donen l’alta mèdica i se t’adjunta la factura amb el cost real de no haver estat finançat amb diners públics. Ací igual, després de cada capítol, tertúlia, espai cultural, informatiu o especial, conèixer una relació aproximada del cost d’aquest” ha assenyalat el senador, Jordi Navarrete.
Els senadors de la coalició ja van presentar una moció a l’inici de la legislatura instant el Govern a regular aquesta qüestió, proposant que al final de cada espai apareguera el cost final. “En un context de retallades pressupostàries, d’ajustos en els serveis públics, dèficit i deute públic, és fonamental que la gent conega el cost dels espais que inclou la programació d’una televisió que es finança via pressupostos generals de l’Estat” va afirmar en el seu moment el senador, Jordi Navarrete.
La publicitat de les xifres resulta especialment necessària en els casos de productores, espais externalitzats i, per descomptat, per a valorar el treball final. “Els ciutadans no poden valorar la feina i qualitat d’un espai televisiu o de si un espai val el que costa si no coneixen quin és el cost” ha afegit Navarrete.
Segons algunes fonts, cada minut de sèries com “Cuéntame” o “Águila Roja” costen més de 12.000 euros. Segons un informe de la IGAE en 2015, que intervinguen productores en els programes no implica que s’assoleixen objectius d’audiència.
La televisió pública espanyola des de 2010 no rep ingressos externs derivats de la publicitat, de manera que es finança íntegrament a partir de subvencions públiques i impostos directes sobre els operadors privats de televisió i telefonia. “La transparència ha d’arribar a tots els àmbits, també al de la televisió, especialment per conèixer aquells casos en què les audiències són baixes i, en canvi, l’espai suposa gran cost. Les xifres han de ser públiques i conegudes per tots” ha conclòs el representant de Compromís, Jordi Navarrete.