Segons publiquen hui diversos mitjans fins que no es resolguen els recursos tant l’exèrcit com l’institut armat han mantingut el 75% dels seus sous. Compromís demana reformes del Codi Penal davant aquest delicte i situacions
Madrid, 27 d’abril de 2018
La coalició Compromís ha preguntat al Govern quines mesures es prendran per evitar en un futur que membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat com els condemnats per abusos sexuals integrants de ‘la Manada’ (un d’ells alumne en pràctiques de l’Institut Armat i l’altre de la Unitat Militar d’Emergències) hagen seguit mantenint durant tot aquest temps el 75% del seu sou tot i estar suspesos de funcions i acusats formalment per Fiscalia de greus delictes al juliol de 2016 a una xica a Pamplona.
“És indecent i causa estupor que fins que no signe la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal el seu cessament, aquests personatges que han despertat l’unànime rebuig del poble hagen seguit cobrant dels diners de tots, pel que demanarem explicacions de manera que siguen apartats cautelarment del cos davant acusacions de delictes tan greus ratificats per la Fiscalia i que, en cas de demostrar-se que no eren culpables d’aquests delictes, se’ls reintegren els diners. Hem de ser contundents des de la pròpia Administració davant casos com aquests, que han remogut les consciències de tot un país, que s’ha fet preguntes sobre el funcionament de la Justícia i l’exemplaritat que han de tenir els que han de vetllar pels ciutadans“, ha indicat el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet.
Compromís ha sol·licitat als partits polítics que secunden l’esmena als Pressupostos de l’Estat que reclama incloure els fons xifrats en 200 milions d’euros anuals contra la Violència Masclista. “Lamentablement s’ha perdut l’ocasió d’emetre una sentència justa amb la qual la gent se senta defensada i recolzada per un sistema judicial modern i no a l’inrevés, ja que aquesta sentència és sens dubte indefensable“, ha agregat.
Mulet ha proposat que “el vot particular d’aquest cas siga analitzat, igual que la pròpia sentència, perquè la gent recupere la confiança en la Justícia, ja de per si qüestionada al nostre país” i confia que un recurs posterior.
Reformar el Codi Penal
La coalició ha apostat per una reforma del Codi Penal perquè no siga necessari que la víctima demostre resistència activa contra els seus agressors perquè siga considerat violació i no com en l’actualitat “quelcom que hem vist en el vot particular que ha existit, reflex de com encara queda a la judicatura una rèmora de l’Antic Règim“. Situacions i sentències com les viscudes suposen un bany de realitat i indignació que ha de convidar els legisladors i societat en general a reflexionar i proposar mesures futures i els canvis legislatius que siguen oportuns, sostenen des de la coalició valenciana.
Compromís pregunta al Gobierno si los miembros de la Manada condenados han seguido cobrando del Estado
Según publican hoy varios medios hasta que no se resuelvan los recursos tanto ejército como instituto armado han mantenido el 75% de sus sueldos. Compromís pide reformas del Código Penal ante este delito y situaciones
Madrid, 27 de abril de 2018
La coalición Compromís ha preguntado al Gobierno qué medidas van a tomarse para evitar en un futuro que miembros de las fuerzas y cuerpos de seguridad del Estado como los condenados por abusos sexuales integrantes de ‘la Manada’ (uno de ellos alumno en prácticas del Instituto Armado y el otro de la Unidad Militar de Emergencias) hayan seguido manteniendo durante todo este tiempo el 75% de su sueldo a pesar de estar suspendidos de funciones y acusados formalmente por Fiscalía de graves delitos en julio de 2016 a una chica en Pamplona.
“Es indecente y causa estupor que hasta que no firme la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, su cese estos personajes que han despertado el unánime rechazo del pueblo hayan seguido cobrando del dinero de todos, por lo que vamos a pedir explicaciones de manera que sean apartados cautelarmente del cuerpo ante acusaciones de delitos tan graves refrendados por la Fiscalía y que, en caso de demostrarse que no eran culpables de tales delitos, se les reintegrara el dinero. Debemos ser contundentes desde la propia Administración ante casos como éstos, que han removido las conciencias de todo un país, que se ha hecho preguntas sobre el funcionamiento de la Justicia y la ejemplaridad que deben tener quienes deben velar por los ciudadanos”, ha indicado el portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet.
Compromís ha solicitado a los partidos políticos que secunden la enmienda a los Presupuestos del Estado que reclama incluir los fondos cifrados en 200 millones de euros anuales contra la Violencia Machista. “Lamentablemente se ha perdido la ocasión de emitir una sentencia justa con la que la gente se sienta defendida y apoyada por un sistema judicial moderno y no al revés, ya que esta sentencia es a todas luces indefendible”, ha agregado.
Mulet ha propuesto que “el voto particular de este caso sea analizado, al igual que la propia sentencia, para que la gente recupere la confianza en la Justicia, ya de por si cuestionada en nuestro país” y confía en que un recurso posterior.
Reformar el Código Penal
La coalición ha apostado por una reforma del Código Penal para que no sea necesario que la víctima demuestre resistencia activa contra sus agresores para que sea considerado violación y no como en la actualidad “algo que hemos visto en el voto particular que ha existido, reflejo de cómo todavía queda en la judicatura una rémora del Antiguo Régimen”. Situaciones y sentencias como las vividas suponen un baño de realidad e indignación que debe invitar a los legisladores y sociedad en general a reflexionar y proponer medidas futuras y los cambios legislativos que sean oportunos, sostienen desde la coalición valenciana.