Compromís pregunta al Govern per l’autorització a la manifestació ultra ‘contra Mónica Oltra i Compromís’

La coalició considera que s’autoritzen actes contra idees democràtiques i partits polítics legals, quan s’haurien d’haver pres mesures com traslladar el lloc de celebració

Madrid, 26 d’abril de 2018

La coalició Compromís ha preguntat al Govern des del Senat per què es va autoritzar una manifestació que destil·lava odi i anava contra les idees polítiques de la coalició d’una manera tan evident i en la mateixa plaça que ocupa la formació política, contra els que anaven els lemes que portaven els grups ultres que ahir es van manifestar.

Si bé Compromís defensa el dret de manifestació, lamenta que “amb un lema, denominació i naturalesa tan clares contra Compromís i la seua portaveu i tractant-se de grups ja coneguts que actuen amb violència a la ciutat i per tota l’autonomia, els representants del Govern no optaren per traslladar uns metres la protesta per garantir el dret dels treballadors de la coalició i evitar la concurrència d’elements tan oposats, així com els problemes de seguretat que podrien haver-se donat en aquesta plaça“, ha assenyalat el senador territorial, Carles Mulet.

La coalició ha reclamat accedir a les comunicacions oficials de l’expedient sobre aquesta concentració. “Va haver de ser Compromís qui, després de conèixer els pasquins cridant a la celebració d’aquest acte de protesta, es posara en contacte amb la Delegació del Govern per informar-los que a aquesta hora hi hauria personal de la coalició treballant i demanant-los que garantiren la seguretat. Davant el silenci oficial i la manca de respostes, van decidir tancar per prevenir danys o situacions no desitjades“, ha explicat Mulet que s’ha preguntat per la” irresponsabilitat “del Govern del PP a l’hora d’autoritzar aquesta mena d’actes, quan podrien haver-la condicionat a canviar el lloc de celebració o com a mínim a comunicar per escrit a la coalició que es garantiria la seguretat.

Compromís ha retret aquesta mateixa setmana al Senat al PP que es permeta la impunitat d’aquests grups “que no tenen cap problema en fer escraches en domicilis familiars de polítics, fregar constantment la il·legalitat amb les seues accions o utilitzar lemes i simbologia que en qualsevol altre país europeu civilitzat després d’haver superat una dictadura estarien prohibits de manera contundent“.

Compromís pregunta al Gobierno por la autorización a la manifestación ultra ‘contra Mónica Oltra y Compromís’

La coalición considera que se autorizan actos contra ideas democráticas y partidos políticos legales, cuando deberían haberse tomado medidas como trasladar el lugar de celebración

Madrid, 26 de abril de 2018

La coalición Compromís ha preguntado al Gobierno en el Senado por qué se autorizó una manifestación que destilaba odio e iba contra las ideas políticas de la coalición de una forma tan evidente y en la misma plaza que ocupa la formación política, contra quienes iban los lemas que portaban los grupos ultras que ayer se manifestaron.

Si bien Compromís defiende el derecho de manifestación, lamenta que “con un lema, denominación y naturaleza tan claras contra Compromís y su portavoz y tratándose de grupos ya conocidos que actúan con violencia en la ciudad y por toda la autonomía, los representantes del Gobierno no optaran por trasladar unos metros la protesta para garantizar el derecho de los trabajadores de la coalición y evitar la concurrencia de elementos tan opuestos, así como los problemas de seguridad que podrían haberse dado en esta plaza”, ha señalado el senador territorial, Carles Mulet.

La coalición ha reclamado acceder a las comunicaciones oficiales del expediente sobre esta concentración. “Tuvo que ser Compromís quien, tras conocer los pasquines llamando a la celebración de este acto de protesta, se pusiera en contacto con la Delegación del Gobierno para informarles que a esa hora habría personal de la coalición trabajando y pidiéndoles que garantizaran la seguridad. Ante el silencio oficial y la falta de respuestas, decidieron cerrar para prevenir daños o situaciones no deseadas”, ha explicado Mulet que se ha preguntado por la “irresponsabilidad” del Gobierno del PP a la hora de autorizar esta clase de actos, cuando podrían haberla condicionado a cambiar el lugar de celebración o como mínimo a comunicar por escrito a la coalición que se garantizaría la seguridad.

Compromís ha reprochado esta misma semana en el Senado al PP que se permita la impunidad de estos grupos “que no tienen ningún problema en hacer escraches en domicilios familiares de políticos, rozar constantemente la ilegalidad con sus acciones o utilizar lemas y simbología que en cualquier otro país europeo civilizado tras haber superado una dictadura estarían prohibidos de forma tajante”.

 

 

Arxivat en: Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *