Carles Mulet considera que darrere aquest canvi de parer “es troba la petició de compareixença al Senat exigida per Compromís de Rubiales” el passat 10 de març. El PSOE ha votat 8 vegades en contra

Madrid, 25 de març de 2023

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestat hui la seua satisfacció per l’aprovació per part de la Junta Directiva de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) de la Copa de la Espanya Lliure guanyada pel Llevant UE el 18 de juliol de 1937, després que la coalició valenciana demanara el passat 10 de març la compareixença del Secretari d’Estat de Memòria Democràtica, Fernando Martínez López; del president del Consell Superior d’Esports, José Manuel Franco; del Ministre de Cultura i Esport, Miquel Octavi Iceta i Llorens i del president de la Real Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. Per al representant valencianista “és sense dubte un gran dia en el que les iniciatives club, afició i especialment la pressió política ha donat els seus fruits després dels múltiples intents per aconseguir l’oficialitat del títol que fins ara s’havien vist avortades per la indiferència de partits com el PSOE que ha estat mentint-nos per tal de no reconèixer-la donant-nos llargues per a no incloure-ho a les lleis”.

El senador considera que “els diversos intents que ha plantejat Compromís a les lleis de l’Esport i de la Memòria Democràtica, a més de la petició de compareixença al Senat de Luis Rubiales per a que detallara els motius del rebuig a aquest reconeixement, quan altres clubs ja van veure reconeguts els títols del període entre guerres, han estat providencials”. Només al llarg de 2022 el PSOE ha votat huit vegades en contra en plens i comissions de Congrés i Senat d’aquest reconeixement instat per Compromís. 

Per tot això era “insostenible i inconsistent” seguir mantenint una negativa a que el Llevant puguera tindre un final feliç per a la seua gesta. Va ser la diputada Isaura Navarro qui va aconseguir la unanimitat d’aquesta petició que ha estat paralitzant tant PP com PSOE al no instar al seu reconeixement.

Mulet s’ha congratulat d’aquest final i ha destacat que “els esforços de l’afició, amb la que aquesta mateixa setmana es hem reunit, han tingut la seua recompensa. Rubiales ha acabat cedint per evitar-se un escàndol més en la seua carrera i, a pesar del PSOE, el Llevant podrà gaudir de l’oficialitat del trofeu del 37”, ha conclòs.

Compromís se felicita por haber conseguido la Copa de 1937 para el Levante después de la petición de comparecencia de Rubiales en el Senado

Carles Mulet considera que detrás este cambio de parecer “se encuentra la petición de comparecencia en el Senado exigida por Compromís de Rubiales” el pasado 10 de marzo. El PSOE ha votado 8 veces en contra

Madrid, 25 de marzo de 2023

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha manifestado hoy su satisfacción por la aprobación por parte de la Junta Directiva de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) de la Copa de la Espanya Libre ganada por el Levante UD el 18 de juliol de 1937, después de que la coalición valenciana pidiera el pasado 10 de marzo  la comparecencia  del Secretario de Estado de Memoria  Democrática, Fernando Martínez López; del presidente del Consell Superior de Deportes, José Manuel Franco; del Ministro de Cultura y Deporte, Miquel Octavi Iceta i Llorens y del presidente de la Real Federación Española de Fútbol, Luis Rubiales. Para el representante valencianista “es sin duda un gran día en el que las iniciativas club, afición y especialmente la presión política ha dado sus frutos después de los múltiples intentos para conseguir la oficialidad del título que hasta ahora se habían visto abortadas por la indiferencia de partidos como el PSOE que ha estado mintiéndonos para no reconocerla, dándonos largas no incluyéndola en las leyes”.

El senador considera que “los diversos intentos que ha planteado Compromís a las leyes del Deporte y de la Memoria Democrática, además de la petición de comparecencia en el Senado de Luis Rubiales para que detallara los motivos del rechazo a este reconocimiento, cuando otros clubes ya vieron  reconocidos los títulos del periodo entre guerras, han sido providenciales”. Tan solo a lo largo de 2022 el PSOE ha votado ocho veces en contra en plenos y comisiones de Congreso y Senado de este reconocimiento instado por Compromís. 

Por todo esto era “insostenible e inconsistente” seguir manteniendo una negativa a que el Levante puguera tener un final feliz para su gesta. Fue la diputada Isaura Navarro quien consiguió la unanimidad de esta petición, que han estado paralizando tanto PP como PSOE, al no instar a su reconocimiento.

Mulet se ha congratulado de este final y ha destacado que “los esfuerzos de la afición, con la que esta misma semana nos hemos reunido, han tenido su recompensa. Rubiales ha acabado cediendo para evitarse un escándalo más en su carrera y, a pesar del PSOE, el Levante podrá disfrutar de la oficialidad del trofeo del 37”, ha concluido.