El senador titlla el PSOE de la ciutat “de malgastar diners públics en qüestions i informes que no són de la competència municipal i que acabaran al fem, quan haurien de destinar-los a reduir l’endeutament” 

Madrid, 15 de març de 2023

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha anunciat hui que valora interposar una querella davant les acusacions de l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, que ha assegurat en un comunicat emés per l’ajuntament, que el portaveu de Compromís al Senat ha comés “presumptes calúmnies” en la seua activitat política, quan va criticar l’actuació del primer edil a l’hora de gastar diners públics, així com per una possible malversació de diners públics.

La coalició ha recordat que l’Ajuntament de Vila-real té unes xifres rècord de deute i que “en aquest context és del tot indigne que l’alcalde destine diners i més diners a uns informes que el mateix Govern de l’Estat desconeix, a tenor de les respostes que hem rebut aquesta mateixa setmana”. La definició acadèmica entre les diferents accepcions, defineix malversar com “destinar diners públics a un ús aliè a la seua funció”. D’altres parlen de “donar als fons públics una inversió diferent a la seua destinació”. 

Per a Mulet “no veiem gens clar que en aquest context d’endeutament Benlloch s’estiga gastant diners en informes i estudis que ningú els ha demanat, quan és el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana qui té les competències en la línia d’Alta Velocitat València-Castelló i quan ja ha dit que no preveu l’actuació del soterrament en aquest terme”. Per això assegura “els informes de part, encarregats per alcaldes a consultores privades davant l’administració tenen un rigor més que dubtable, ja  que no es tindran en compte i es llançaran a una paperera”.

Que el ministeri desconega cap estudi dels encarregats per l’Ajuntament de Vila-real i que ningú els ha demanat és un fet molt greu, per part d’algú que pareix anar per lliure, com si els diners dels ciutadans foren seus”, ha lamentat.

El senador ha recordat com “Benlloch és un habitual de fer servir l’altaveu del servei de premsa municipal per atacar Compromís quan això hauria de fer-se des dels altaveus del PSOE en tot cas, però mai amb recursos públics”. A continuació s’ha preguntat per “la necessitat i oportunitat de seguir destinant més diners a una actuació que s’ha d’aconseguir pel pés dels arguments i la legitimitat i això només s’aconsegueix xafant ministeris i no gastant diners en informes, ja que ha de ser ADIF qui ha de fer-los, perque està entre les seues competències. Li diga com li diga, per a nosaltres això és malgastar diners dels ciutadans en qüestions que no son de la competència municipal i que, per tant, es detrauen dels diners que percep la ciutadania en inversions, millors serveis, rebaixa d’impostos o qualitat de vida”, ha afegit.

En aquest sentit el senador castellonenc ha demanat a Benlloch que quantifique el cost de tots els informes encarregats i ha afirmat que estudia interposar una querella per les acusacions de calumniador i per haver malversat.