Mulet trasllada la preocupació per la falta de punts de recàrrega i denúncia l’embús administratiu que impedeix complir amb els objectius estatals

Madrid, 20 de febrer de 2023

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat la falta de concreció del Govern davant la denúncia dels usuaris de mobilitat urbana per la falta de punts de recàrrega, la qual cosa condiciona l’enlairament de la mobilitat sense emissions al nostre país. “És inconcebible el retard d’un país com el nostre, ideal per a la producció solar, respecte altres països del nostre entorn europeu. El Govern sembla no haver-se assabentat de cap a on evolucionen les marques i la mobilitat i manté un paper passiu una vegada ha regulat qüestions com l’obligatorietat de punts de recàrrega o aspectes tècnics, però sense propiciar canvis reals o el compliment de la pròpia normativa vigent”, ha assenyalat el senador de Compromís, que ha recollit el sentir que li han traslladat els usuaris d’aquesta mobilitat davant la falta de punts de recàrrega per tota la geografia estatal.

Segons el parer de Mulet “el Govern admet amb el seu silenci la seua responsabilitat davant el fre burocràtic que alenteix milers de punts de càrrega per a vehicles elèctrics (VE)”. Segons assenyalen l’embós administratiu impedeix arribar a l’objectiu estatal de 45.000 punts de recàrrega abans de finalitzar 2022. A finals d’any s’havien desbloquejat poc més de 20.000 punts de recàrrega. “En les nostres preguntes parlamentàries preguntàvem per si anaven a introduir mesures de simplificació administrativa perquè l’Administració agilite les sol·licituds de nous punts de recàrrega, unes necessàries infraestructures que són capitals per a l’enlairament del VE al nostre país. Però només assenyalen que estan treballant a agilitar la instal·lació de punts en la xarxa de carreteres de l’Estat”. 

Des de la coalició valenciana reclamen una major decisió davant les emissions que empitjoren la crisi climàtica que vivim. “Envegem als governs europeus, amb polítiques i accions molt més clares cap a aquesta mena de mobilitat amb fonts molt més democràtiques i netes, com són les energies renovables. Carregadors potents en mobiliari urbà, plans estratègics com l’anunciat per Alemanya d’un milió de punts de càrrega ràpida, en supermercats i electrolineres. Mentre es lluita per una gigafactoría de bateries, es fa el ridícul comprant cotxes per a la guàrdia civil per a casernes sense carregadors. Els perd la dura realitat dels fets i les pressions que deuen rebre perquè no es faça costat al vehicle elèctric, alguna cosa que noten els usuaris d’aquests vehicles que veuen com en el nord d’Europa o fins i tot a Portugal que duplica l’Estat espanyol en vendes d’elèctrics i per alguna cosa serà”, remarca.

Espanya ha de fer un pas valent en aquest sentit i deixar d’estar ancorada en el passat, agilitar el pagament de les ajudes a la compra de vehicles i instal·lació de carregadors o permetre desgravar impostos vinculats al vehicle”, ha conclòs.

El Gobierno no concreta a Compromís las medidas para un despegue de la movilidad eléctrica que nos equipare al resto de Europa

Mulet traslada la preocupación por la falta de puntos de recarga y denuncia el atasco administrativo que impide cumplir con los objetivos estatales

Madrid, 20 de febrero de 2023

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha lamentado la falta de concreción del Gobierno ante la denuncia de los usuarios de movilidad urbana por la falta de puntos de recarga, lo que condiciona el despegue de la movilidad sin emisiones en nuestro país. “Es inconcebible el retraso de un país como el nuestro, ideal para la producción solar, respecto otros países de nuestro entorno europeo. El Gobierno parece no haberse enterado de hacia dónde evolucionan las marcas y la movilidad y mantiene un papel pasivo una vez ha regulado cuestiones como la obligatoriedad de puntos de recarga o aspectos técnicos, pero sin propiciar cambios reales o el cumplimiento de la propia normativa vigente”, ha señalado el senador de Compromís, que ha recogido el sentir que le han trasladado los usuarios de esta movilidad ante la falta de puntos de recarga por toda la geografía estatal.

A juicio de Mulet “el Gobierno admite con su silencio su responsabilidad ante el freno burocrático ralentiza miles de puntos de carga para vehículos eléctricos (VE)”. Según señalan el atasco administrativo impide llegar al objetivo estatal de 45.000 puntos de recarga antes de finalizar 2022. A finales de año se habían desbloqueado poco más de 20.000 puntos de recarga. “En nuestras preguntas parlamentarias preguntábamos por si iban a introducir medidas de simplificación administrativa para que la Administración agilice las solicitudes de nuevos puntos de recarga, unas necesarias infraestructuras que son capitales para el despegue del VE en nuestro país. Pero tan solo señalan que están trabajando en agilizar la instalación de puntos en la red de carreteras del Estado”. 

Desde la coalición valenciana reclaman una mayor decisión ante las emisiones que empeoran la crisis climática que vivimos. “Envidiamos a los gobiernos europeos, con políticas y acciones mucho más claras hacia este tipo de movilidad con fuentes mucho más democráticas y limpias, como son las energías renovables. Cargadores potentes en mobiliario urbano, planes estratégicos como el anunciado por Alemania de un millón de puntos de carga rápida, en supermercados y electrolineras. Mientras se lucha por una gigafactoría de baterías, se hace el ridículo comprando coches para la guardia civil para cuarteles sin cargadores. Les pierde la dura realidad de los hechos y las presiones que deben recibir para que no se apoye al vehículo eléctrico, algo que notan los usuarios de estos vehículos que ven como en el norte de Europa o incluso en Portugal que duplica al Estado español en ventas de eléctricos y por algo será”, remarca.

España debe dar un paso valiente en este sentido y dejar de estar anclada en el pasado, agilizar el pago de las ayudas a la compra de vehículos e instalación de cargadores o permitir desgravar impuestos vinculados al vehículo”, ha concluido.