La coalició presenta esmenes per a dotar de fons aquests projectes estratègics i li recorden que el vial que ha de connectar Vilanova amb l’Hospitalet “forma part de la ruta E-15 de la Xarxa de Carreteres Europees

Madrid, 8 de desembre de 2022 

Compromís ha reclamat al Senat entre les 444 esmenes presentades als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), un impuls a les actuacions en matèria de comunicacions. Entre elles el desbloqueig de l’execució del tram d’A-7 pendent entre Vilanova d’Alcolea i l’Hospitalet, que segueix sense tenir connectats ambdós extrems del vial. “Una situació anòmala que perjudica la competitivitat del territori i manté un projecte de tal envergadura a mig fer, sense connectar. Per això hem reclamat 50 milions d’euros per a l’arrancada d’uns treballs que ja compten amb els projectes i estudis realitzats, segons va assegurar el Govern”, ha indicat Mulet. La coalició recorda que aquest vial és “transcendental” per al transport com a alternativa a l’AP-7 que és diàriament utilitzada per milers de conductors i que després de la gratuïtat mostra símptomes de col·lapse per la destacada presència de camions “i estratègica per al nord valencià i els municipis d’interior”.

D’altra banda, la coalició insisteix en la necessitat d’impulsar el servei ferroviari al País Valencià, pel que fa al projecte del Tren de la costa. “En l’actualitat el projecte de duplicació està suspès a petició del propi Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a poder esmenar uns documents que va requerir l’òrgan ambiental al juny de 2020 i els avanços administratius del qual es desconeixen, cosa que ens preocupa en gran manera en l’actual context d’emergència climàtica”, per a un tram, explica Mulet, com és el de Gandia -Oliva-Dénia en el qual s’està incomplint el propi Pla de Rodalia de València del Ministeri de Transports.

El portaveu de Compromís, Carles Mulet, ha demanat al PSOE responsabilitat i “una complicitat amb la situació d’infrafinançament que vivim els valencians” el que l’executiu “no ha tingut la valentia d’encarar” en la present legislatura. Així ha recordat que l’Autovia de la Mediterrània, és un vial que pertany a la Xarxa de Carreteres de l’Estat que comença a Algesires i finalitza a Barcelona i que el tram afectat del qual forma part de la ruta E-15 de la Xarxa de Carreteres Europees i que el tren “ha de ser un element estratègic en la mobilitat de les persones entre Alacant i València per la costa i en la lluita contra el canvi climàtic”.

Compromís recuerda al Gobierno los retrasos de tramitación que sufren la A-7 y el Tren de la Costa 

La coalición presenta enmiendas para dotar de fondos estos proyectos estratégicos y le recuerdan que el vial que debe conectar Vilanova con l’Hospitalet “forma parte de la ruta E-15 de la Red de Carreteras Europeas

Madrid, 8 de diciembre de 2022 

Compromís ha reclamado en el Senado, entre las 444 enmiendas presentadas a los Presupuestos Generales del Estado (PGE), un impulso a las actuaciones en materia de comunicaciones. Entre ellas el desbloqueo de la ejecución del tramo de A-7 pendiente entre Vilanova d’Alcolea y l’Hospitalet que sigue sin tener conectados ambos extremos del vial. “Una situación anómala que perjudica la competitividad del territorio y mantiene un proyecto de tal envergadura a medias, sin conectar. Por eso hemos reclamado 50 millones de euros para el arranque de unos trabajos que ya cuenta con los proyectos y estudios realizados, según aseguró el Gobierno”, ha indicado Mulet. La coalición recuerda que este vial es “transcendental” para el transporte como alternativa a la AP-7 que es diariamente utilizada por miles de conductores y que tras la gratuidad muestra síntomas de colapso por la destacada presencia de camiones “y estratégica para el norte valenciano y los municipios de interior”.

Por otro lado, la coalición insiste en la necesidad de impulsar el servicio ferroviario del País Valenciano, en lo que respecta al proyecto del Tren de la costa. “En la actualidad el proyecto de duplicación está suspendido a petición del propio Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana para poder subsanar unos documentos que requirió el órgano ambiental en junio de 2020 y cuyos avances administrativos se desconocen, algo que nos preocupa sobremanera en el actual contexto de emergencia climática”, para un tramo, explica Mulet, como es el de Gandia-Oliva-Dénia en el que se está incumpliendo el propio Plan de Cercanías de València del Ministerio de Transportes.

El portavoz de Compromís, Carles Mulet, ha pedido al PSOE responsabilidad y “un guiño con la situación de infrafinanciación que vivimos los valencianos” y cuyo ejecutivo “no ha tenido la valentía de encarar” en la presente legislatura. Así ha recordado que la Autovía del Mediterráneo, es un vial perteneciente a la Red de Carreteras del Estado que empieza en Algeciras y finaliza en Barcelona cuyo tramo afectado forma parte de la ruta E-15 de la Red de Carreteras Europeas y que el tren “ha de ser un elemento estratégico en la movilidad de las personas entre Alacant y València por la costa y en la lucha contra el cambio climático”.