Mulet: “La nova eixida d’Oliva és un exemple que, per justícia amb el territori, hauria d’estar ja estès a altres comarques, on existeixen municipis sense connectivitat amb el vial”

MADRID, 10 de juliol de 2022 

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha preguntat al Govern central quan pensa atendre la petició de la Generalitat amb una proposta de nous accessos des dels municipis a aquest vial, una vegada alliberada i als quals el Govern, va fer cas omís. La coalició va intentar, durant la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2021 incloure partides per a estudiar, projectar, o executar els accessos necessaris a l’AP-7 des de bona part dels municipis valencians que podrien beneficiar-se d’una millor connectivitat. Les esmenes de la coalició van ser rebutjades amb els vots de PSOE, ECP, ERC-EH Bildu i PNB i no se’n va aceptar cap d’elles.

Des de la coalició lamenten que diversos anys després d’haver aconseguit, amb la mobilització de ciutadana, la no renovació de la concessió d’explotació privada de l’AP7, el Govern seguisca sense avançar en la creació dels accessos des dels municipis a aquest vial. Per aquest motiu Mulet ha preguntat al Govern si atendrà la petició de la Generalitat realitzada en 2018. “El cas d’Oliva, amb una nova eixida que permet reordenar el trànsit que discorre per la localitat, és un exemple del benefici que suposa utilitzar l’autopista com un comodí territorial que evitaria accidents i noves actuacions programades com desviaments o ampliacions de carreteres i permetria connectar a les ciutats situades al costat del vial que no compten més que amb els perjudicis d’aquest, millorant la seua qualitat de vida i competitivitat”, ha indicat.

Des de Compromís consideren que el territori valencià “porta des de 1970 assumint peatges i impactes territorials (de terrenys de cultiu, soroll, inundacions…) sense res a canvi més que pròrrogues d’explotació perquè les empreses de sempre feren el seu negoci. Toca convertir el vial en l’esquelet que articule el nostre territori, el dinamitze i faça més operatiu”.

El senador recorda que “aquest govern era sensible, en teoria, a les reivindicacions d’inversions en el territori valencià i per a això va arribar fins i tot a rubricar un acord de governabilitat que garantia que tindríem un aliat a Madrid amb el nostre poble, però no está sent així”, ha conclòs.

Compromís pregunta al Gobierno cuando atenderá la petición de la Generalitat de mejorar la accesibilidad a la AP-7

Mulet: “La nueva salida de Oliva es un ejemplo que, por justicia con el territorio, debería estar ya extendido a otras comarcas, donde existen municipios sin conectividad con el vial”

MADRID, 10 de julio de 2022 

El portavoz de Compromís en el Senado, Carles Mulet, ha preguntado al Gobierno central cuando piensa atender la petición de la Generalitat con una propuesta de nuevos accesos desde los municipios a este vial una vez liberada y a los que el Gobierno, hizo caso omiso. La coalición intentó, durante la tramitación de los Presupuestos Generales del Estado de 2021 incluir partidas para estudiar, proyectar, o ejecutar los accesos necesarios a la AP-7 desde buena parte de los municipios valencianos que podrían beneficiarse de una mejor conectividad. Las enmiendas de la coalición fueron rechazadas con los votos de PSOE, ECP, ERC-EH Bildu y PNV y no se aceptó ninguna de ellas.

Desde la coalición lamentan que varios años después de haber conseguido, con la movilización de ciudadana, la no renovación de la concesión de explotación privada de la AP7, el Gobierno siga sin avanzar en la creación de los accesos desde los municipios a este vial. Por este motivo Mulet ha preguntado al Gobierno si va a atender la petición de la Generalitat realizada en 2018. “El caso de Oliva, con una nueva salida que permite reordenar el tráfico que discurre por la localidad, es un ejemplo del beneficio que supone utilizar la autopista como un comodín territorial que evitaría accidentes y nuevas actuaciones programadas como desvíos o ampliaciones de carretera y permitiría conectar a las ciudades situadas junto al vial que no cuentan más que con los perjuicios del mismo, mejorando su calidad de vida y competitividad”, ha indicado.

Desde Compromís consideran que el territorio valenciano “lleva desde 1970 asumiendo peajes e impactos territoriales (de terrenos de cultivo, ruido, inundaciones…) sin nada a cambio más que prórrogas de explotación para que las empresas de siempre hiciesen su negocio. Toca convertir el vial en el esqueleto que articule nuestro territorio, lo dinamice y haga más operativo”.

El senador recuerda que “este gobierno era sensible, en teoría, a las reivindicaciones de inversiones en el territorio valenciano y para ello llegó incluso a rubricar un acuerdo de gobernabilidad que garantizaba que tendríamos un aliado en Madrid con nuestro pueblo, pero no está siendo así”, ha concluido.