Lliuraran al Govern una carta del Comitè d’Empresa en la qual rebutgen la deslocalització de la firma d’Acciona i els demanen ajuda per a evitar el tancament     

Madrid, 8 de març de 2022    

El diputat i senador de Compromís, Joan Baldoví i Carles Mulet respectivament, manifestaran en els plens de totes dues cambres que arranquen a partir de hui el seu suport als treballadors afectats pel possible tancament de la firma d’aerogeneradors de Nordex-Acciona a la Vall d’Uixó.   

A més, lliuraran al Govern una carta del Comitè d’Empresa en la qual els representants dels treballadors rebutgen les pretensions de la signatura i demanen ajuda del Govern per a evitar el seu tancament. En la missiva s’argumenten qüestions com la viabilitat de la signatura, projectes en marxa, desenvolupament del Pla Eòlic i la injustícia que suposa deslocalitzar la signatura a la vista dels resultats obtinguts, la sostenibilitat de la seua producció. En aquest sentit apunten a la possibilitat d’aprofitar les ajudes europees per a la transició energètica i la necessitat de reindustrializar la Vall aprofitant les instal·lacions de l’empresa.   

Compromís ha presentat al Senat una moció reclama el manteniment, a la Vall d’Uixó, de l’activitat d’aquesta empresa, respectant els drets dels treballadors afectats, per l’impacte negatiu que tindria sobre l’ocupació, generant un problema social. Així mateix, insta al Govern a analitzar els termes de l’acomiadament col·lectiu iniciat i la possibilitat de reconvertir amb càrrec a fons europeus aquesta indústria per a convertir-la en punta de llança de la investigació en matèria d’energies renovables i de formació i tecnificació, atesa la situació d’emergència climàtica i els compromisos en matèria ambiental adquirits pel nostre país.