Reclama així que s’inadmeten iniciatives que utilitzen altres formes allunyades de les exclusives i oficials

Madrid, 8 de novembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha formulat tres escrits per al seu registre un escrit dirigit a la Mesa del Senat en el qual defensa l’ús del terme País Valencià, davant la sol·licitud del PP de veto perquè s’impedisquen les tramitacions d’iniciatives parlamentàries que la incloguen per anar, en la seua opinió, en contra de l’article 1.1. de l’Estatut d’Autonomia valencià.

Per a Mulet “la denominació del nostre territori que moltes organitzacions i ciutadania utilitzem és complementària d’unes altres i no contrària, perquè ve recollida en el propi Estatut i s’utilitzen altres denominacions per a referir-se a territoris”. El senador ha recordat que vetar en aquesta cambra un ús habitual de la nominació de la comunitat autònoma seria un acte inaudit, extrem que ni tan sols va ser qüestionat durant les presidències del PP i ha reclamat a la Cambra “respecte per la seua llibertat a usar el terme País Valencià i que no es doblegue cap al xantatge impresentable dels senadors valencians del PP”.

Ús de Castelló de la Plana i València

D’altra banda, el representant territorial valencià designat per les Corts ha traslladat a la Cambra un extracte dels Decrets del Consell en el qual s’aprova el canvi de denominació per la forma exclusiva en valencià de València i Castelló de la Plana. “Aquestes denominacions vénen avalades tant legal com científicament i el PP ja va veure com el seu recurs per a tractar d’evitar-les va ser rebutjat, de manera que s’exclou la denominació en castellà”, remarca el senador, que ha instat al Senat a rebutjar documents i iniciatives i no admetre-les a tràmit si no es refereixen a València o Castelló de la Plana, fins que no es corregisquen.

El PP no pot tractar de prohibir termes legals i apartar-se d’aquells que vénen confirmats oficialment amb denominacions exclusives. Poden dir-nos que argumentem el mateix, però no és cert, perquè mentre l’Estatut no prohibeix unes altres, les denominacions de Castelló de la Plana i València són exclusives i oficials únicament en la seua forma valenciana”, ha conclòs Mulet.

DENOMINACIONES SENADO

Mulet exige que veten topónimos no oficiales de Castelló de la Plana y València por ilegales y remarca que l’Estatut avala otras denominaciones para la CV”


Reclama así que se inadmitan iniciativas que utilicen otras formas alejadas de las exclusivas y oficiales

Madrid, 8 de noviembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha formulado tres escritos para su registro un escrito dirigido a la Mesa del Senado en el que defiende el uso del término País Valencià o País Valenciano, ante la solicitud del PP de veto para que se impidan las tramitaciones de iniciativas parlamentarias que la incluyan por ir, en su opinión, en contra del artículo 1.1. de l’Estatut d’Autonomía valenciano.

Para Mulet “la denominación de nuestro territorio que muchas organizaciones y ciudadanía utilizamos es complementaria de otras y no contraria, pues viene recogida en el propio Estatut y se utilizan otras denominaciones para referirse a territorios”. El senador ha recordado que vetar en esta cámara un uso habitual de la nominación de la comunidad autónoma sería un acto inaudito, extremo que ni siquiera fue cuestionado durante las presidencias del PP y ha reclamado a la Cámara “respeto por su libertad a usar el término País Valencià y que no se doblegue hacia el chantaje impresentable de los senadores valencianos del PP”.

Uso de Castelló de la Plana y València

Por otra parte, el representante territorial valenciano designado por les Corts ha trasladado a la Cámara un extracto de los Decretos del Consell en el que se aprueba el cambio de denominación por la forma exclusiva en valenciano de València y Castelló de la Plana. “Estas denominaciones vienen avaladas tanto legal como científicamente y el PP ya vio como su recurso para tratar de evitarlas fue rechazado, de forma que se excluye la denominación en castellano”, remarca el senador, que ha instado al Senado a rechazar documentos e iniciativas y no admitirlas a trámite si no se refieren a València o Castelló de la Plana, hasta que no se corrijan.

El PP no puede tratar de prohibir términos legales y apartarse de aquellos que vienen refrendados oficialmente con denominaciones exclusivas. Pueden decirnos que argumentamos lo mismo, pero no es cierto, pues mientras l’Estatut no prohíbe otras, las denominaciones de Castelló de la Plana y València son exclusivas y oficiales únicamente en su forma valenciana”, ha concluido Mulet.