El senador, davant la falta d’empatia l’ha convidada a anar a València amb tren de rodalia

Madrid, 19 d’octubre de 2021 

El senador Carles Mulet, ha lamentat que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, no haja explicat en cap moment les causes dels innegables problemes que s’estan donant en el nucli de rodalia de València i les mesures que estan prenent per a millorar el servei. “Tan sols ha vingut a explicar com de bé ho estan fent, sense assumir cap crítica ni anunciar solucions, tan sols autocomplaença i res més”, ha retret.

Intervenció de Carles Mulet, hui al Senat

Mulet li ha recordat que en 2019 va haver-hi 7.593 cancel·lacions en la rodalia valenciana més que en 2018 i que si no disposa de xifres actualitzades “és perquè el seu Govern no me les facilita imagine que per vergonya”. A continuació, li ha exposat les més de 20.000 cancel·lacions en cinc anys, dels quals el 12% dels no cancel·lats amb retards de més de 30 minuts. “Tot és mala gestió, des de la falta de maquinistes que es van jubilant i no reposen a pesar que ho saben amb antelació. Hui el nucli de Rodalia de València lidera la taxa d’impuntualitat de tot l’Estat i ha perdut 10 milions d’usuaris en 10 anys i haurien de preguntar-se per què”, ha afegit.

El representant valencianista li ha recordat “el xiringuito que el PSOE ha creat a l’exdelegat del Govern Juan Carlos Fulgencio al capdavant de Rodalia i que hui porta un any cobrant amb l’únic mèrit d’haver precarizat encara més el servei, fins al punt que de cada 98 euros d’inversió per usuari d’AVE tan sols es destinen 0,0015 cèntims a la rodalia per usuari”. Per a Compromís “els PGE plantejaven entre 2010 i 2020 invertir 3.400 milions i la realitat és que tan sols s’ha invertit el 0,009% del total, els PGE de 2022 són per a plorar, incompleixen els seus plans de rodalia i l’efectivament executat no passa del 15%”. 

A continuació la ministra ha contestat a Mulet que “no ens posa gens fàcil el treball amb més de 1.800 preguntes parlamentàries al ministeri en dos anys, una de cada 10 de les que vostè ha formulat”. El senador ha reclamat a la titular de Transports que “si no em contesten a la primera torne a repetir” i ha anunciat que la solució a aquesta mala gestió “per incapacitat o inutilitat” passa per la transferència de la gestió de la rodalia a la Generalitat i un adequat finançament amb criteris objectius del transport públic i col·lectiu com a solució al canvi climàtic i ha acabat convidant-la a visitar València en Rodalia.

Mulet: “La ministra ha venido a defender lo bien que lo están haciendo en Cercanías València,  autocomplacencia y nada más”

El senador, ante la falta de empatía la ha invitado a ir a València en tren de cercanías

Madrid, 19 de octubre de 2021 

El senador Carles Mulet, ha lamentado que la ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez, no haya explicado en ningún momento las causas de los innegables problemas que se están dando en el núcleo de cercanías de València y las medidas que están tomando para mejorar el servicio. “Tan solo ha venido a explicar lo bien que lo están haciendo, sin asumir ninguna crítica ni anunciar soluciones, tan solo autocomplacencia y nada más”, ha reprochado.

Mulet le ha recordado que en 2019 hubo 7.593 cancelaciones en las cercanías valencianas más que en 2018 y que si no dispone de cifras actualizadas “es porque su Gobierno no me las facilita imagino que por vergüenza”. A continuación, le ha expuesto las más de 20.000 cancelaciones en cinco años, de los cuales el 12% de los no cancelados con retrasos de más de 30 minutos. “Todo es mala gestión, desde la falta de maquinistas que se van jubilando y no reponen a pesar que lo saben con antelación. Hoy el núcleo de Cercanías de València lidera la tasa de impuntualidad de todo el Estado y ha perdido 10 millones de usuarios en 10 años y deberían preguntarse por qué”, ha añadido.

El representante valencianista le ha recordado “el chiringuito que el PSOE ha creado al exdelegado del Gobierno Juan Carlos Fulgencio al frente de Cercanías y que hoy lleva un año cobrando con el único mérito de haber precarizado todavía más el servicio, hasta el punto que de cada 98 euros de inversión por usuario de AVE tan solo se destinan 0,0015 céntimos a las cercanías por usuario”. Para Compromís “los PGE planteaban entre 2010 y 2020 invertir 3.400 millones y la realidad es que tan solo se ha invertido el 0,009% del total, los PGE de 2022 son para llorar, incumplen sus planes de cercanías y lo efectivamente ejecutado no pasa del 15%”.

A renglón seguido la ministra ha contestado a Mulet que “no nos pone nada fácil el trabajo con más de 1.800 preguntas parlamentarias al ministerio en dos años, una de cada 10 de las que usted ha formulado”. El senador ha reclamado a la titular de Transportes que “si no me contestan a la primera vuelvo a repetir” y ha anunciado que la solución a esta mala gestión “por incapacidad o inutilidad” pasa por la transferencia de la gestión de las cercanías a la Generalitat y una adecuada financiación con criterios objetivos del transporte público y colectivo como solución al cambio climático y ha acabado invitándola a visitar València en Cercanías.