Paral·lelament Carles Mulet registra una moció reclamant mesures per a la millora en la seua gestió

Madrid, 28 de setembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, preguntarà de manera oral dimarts que ve a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, pels problemes que es viuen en la rodalia valenciana. “Què està passant amb les rodalies del nucli de València?, és el que li preguntarem a la ministra a viva veu i en el Ple, ja que li ho hem preguntat moltes altres vegades de manera escrita, per a veure si aconseguim obtindre alguna cosa en clar en aquesta ocasió. Després de reforçar el nucli amb un responsable per a millorar la seua gestió, de comprometre’s a invertir, a formar maquinistes i a renovar flota i estacions, veiem com la realitat és molt pitjor del que ens podíem imaginar i que, contra tot pronòstic, ha empitjorat les seues xifres”, explica el també portaveu de l’Esquerra Confederal.

El senador recorda que el debat dels trens al País Valencià “ja ha existit al Senat”, igual que els Pressupostos Generals de l’Estat, el traspàs de la seua gestió i els diferents plans de Rodalia, “però tot és paper mullat”, recorda. El senador valencianista urgeix “posar en el focus els problemes que es troben diàriament de manera injusta els usuaris de tren que, a poc a poc, estan deixant de confiar en aquesta forma de transport, a conseqüència de les retallades per la Covid, la falta de maquinistes, els retards en la seua puntualitat, els nefastos horaris o la seua ineficiència. Si volem que el transport segur, col·lectiu i ecològic del futur siga el tren, hem d’apostar per ell, reivindicar i demanar comptes als responsables polítics de gestionar-lo”, assenyala.

D’altra banda, Compromís registrarà una moció per a ser debatuda al Senat pròximament en la qual reclamarà el trasllat a Castelló d’un dels nuclis de rodalia de València per a possibilitar l’arribada de trens de Proximitat al Maestrat i fins a Tortosa; garantir unes freqüències mínimes i recuperar les anteriors eliminades per la pandèmia; l’aposta pel tren i una millor gestió de la rodalia valenciana preveient el traspàs si prossegueix la incapacitat dels actuals gestors per proporcionar un servei digne en el territori valencià.

Compromís preguntará al Gobierno por los problemas en la red valenciana de Cercanías en el próximo Pleno


Paralelamente Carles Mulet registra una moción reclamando medidas para la mejora en su gestión

Madrid, 28 de septiembre de 2021 

El senador de Compromís, Carles Mulet, preguntará de forma oral el próximo martes a la ministra de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, Raquel Sánchez, por los problemas que se viven en las cercanías valencianas. “¿Qué está pasando con las cercanías del núcleo de València?, es lo que vamos a preguntarle a la ministra a viva voz y en el Pleno, ya que se lo hemos preguntado muchas otras veces de forma escrita, para ver si conseguimos obtener algo en claro en esta ocasión. Después de reforzar el núcleo con un responsable para mejorar su gestión, de comprometerse a invertir, a formar maquinistas y a renovar flota y estaciones, vemos como la realidad es mucho peor de lo que nos podíamos imaginar y que, contra todo pronóstico, ha empeorado sus cifras”, explica el también portavoz de la Izquierda Confederal.

El senador recuerda que el debate de los trenes en el País Valenciano “ya ha existido en el Senado”, al igual que los Presupuestos Generales del Estado, el traspaso de su gestión y los distintos planes de Cercanías, “pero todo es papel mojado”, recuerda. El senador valencianista urge “poner en el foco los problemas que se encuentran a diario de forma injusta los usuarios de tren que, poco a poco, están dejando de confiar en esta forma de transporte, como consecuencia de los recortes por la Covid, la falta de maquinistas, los retrasos en su puntualidad, los nefastos horarios o su ineficiencia. Si queremos que el transporte seguro, colectivo y ecológico del futuro sea el tren, debemos apostar por él, reivindicar y pedir cuentas a los responsables políticos de gestionarlo”, señala.

Por otro lado, Compromís registrará una moción para ser debatida en el Senado próximamente en la que reclamará el traslado a Castelló de uno de los núcleos de cercanías de València para posibilitar la llegada de trenes de Cercanía al Maestrat y hasta Tortosa; garantizar unas frecuencias mínimas y recuperar las anteriores eliminadas por la pandemia; la apuesta por el tren y una mejor gestión de las cercanías valencianas previendo el traspaso si prosigue la incapacidad de los actuales gestores por proporcionar un servicio digno en el territorio valenciano.